Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Με την ΕΜΥ να έχει προειδοποιήσει για τα πρώτα μεγάλα κρύα του φετινού χειμώνα, πόλεις και βουνά υποδέχονται τα πρώτα χιόνια. Για όσους τα χιόνια μοιάζουν, ακόμα, με όνειρο χειμερινής νυκτός, τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν καλούν σίγουρα στην συνειδητοποίηση του τέλους ακόμα μίας χρονιάς. Ενός τέλους που πάντα (προς)καλεί με τη σειρά του σε αναθεωρήσεις με λίγο ή πολύ αλκοόλ και σε χειμερινές οικογενειακές ή μοναχικές στιγμές στον καναπέ. Η τηλεόραση πιστή στα κινηματογραφικά της ραντεβού χαρίζει επιλογές από σινεφίλ γερμανικό κινηματογράφο των ‘70s έως σύγχρονο fantasy.

enasuperoxos anthropos

14/12 Open: 21:00 Ένας Υπέροχος Άνθρωπος

Ο Ρον Χάουαρντ δημιουργεί, εδώ, μία ταινία πρότυπο του μέινστριμ σινεμά και καταφέρνει να σε παρασύρει σε ένα σύμπαν παράνοιας και ιδιοφυίας, ψευδαισθήσεων και απόλυτης αφοσίωσης. Ο Τζον Νας (Ράσελ Κρόου) αποτελεί, λοιπόν, την απόλυτη διεθνώς αναγνωρισμένη μαθηματική ιδιοφυία. Θα δει, όμως, την ζωή του να ανατρέπεται όταν θα βρεθεί στα δίχτυα μιας συνωμοσίας της CIA. Μιας συνωμοσίας που θα αποδειχτεί, όμως, τάχιστα αποκύημα της φαντασίας του. Και θα απαιτήσει πάραυτα την ανιδιοτελή κι αδιαπραγμάτευτη αγάπη κι αφοσίωση. Μια ιστορία συγκινητική, ιδωμένη και φτιαγμένη με υλικά την απουσία ελιτισμού και τον κάποιο δακρύβρεχτο ελιτισμό.

15/12 Σκάι: 21:00 Το Βασίλειο των Ουρανών

Ο Ρίντλει Σκοτ συνεργάζεται το 2005 με τον τότε ανερχόμενο Ορλάντο Μπλουμ για να αφηγηθεί μια ιστορία σταυροφοριών με πρωταγωνιστή τον νεαρό σιδηρουργό Βάλιαν ο οποίος θα χρισθεί ιππότης και θα καταφέρει να οδηγήσει στρατεύματα και πατρίδα στη διατήρηση της ειρήνης με τους Μουσουλμάνους αλλά και στην μετέπειτα υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ. Μια ιστορία με άλογα, σπαθιά και ξιφολόγχες. Μια ταινία για τους λάτρεις των ταινιών εποχής, των πολεμικών διενέξεων επί της οθόνης και των δολοπλοκιών με φόντο σπαθιά και δόρατα.

dikastis

16/12 Star: 23:15 Ο Δικαστής

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ρόμπερτ Ντιβάλ βρίσκονται αντιμέτωποι στον ρόλο γιου, όταν ο πατέρας και πρώην δικαστής κατηγορείται για φόνο. Μια ταινία για οικογένειες και σχέσεις υπό διάλυση που παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους και ενδεχομένως να τα καταφέρνουν σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών. Ο γιος παλεύει ,εδώ, να ανακαλύψει την αλήθεια και να βρεθεί ξανά το πλευρό του πατέρα του. Κι αν δεν αποτελεί κινηματογραφικό αριστούργημα, η αγωνιώδης αυτή αναζήτηση ενόχου και αγάπης αποτελεί ιδανική συντροφιά για τα κρύα βράδια που είναι ήδη εδώ.

 17/12 Βουλή: 22:00 Η Αλίκη στις Πόλεις

Ένας φωτογράφος ,επιστρέφοντας από την Αμερική, γνωρίζει στο αεροδρόμιο μία γυναίκα με την 9χρονη κόρη της. Η παράκληση της γυναίκας στον φωτογράφο να «κρατήσει» για λίγο το κορίτσι θα γίνει η αφορμή για μια φιλία διαρκείας ανάμεσα στον ενήλικο άντρα και το ανήλικο κορίτσι. Η μάνα, λοιπόν, δεν επιστρέφει ποτέ και ο φωτογράφος τριγυρνά από δρόμο σε δρόμο κι από πόλη σε πόλη με το ανήλικο κορίτσι. Ο Βιμ Βέντερς δημιουργεί ένα αφοπλιστικά συγκινητικό road movie χωρίς Ιθάκες αλλά με μόνο όπλο του το ταξίδι.

rotkb1

18/12 Star: 23:30 Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών-Η Επιστροφή του Βασιλιά

To τελευταίο μέρος της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Φρόντο και ο Σαμ καθοδηγούμενοι από το Γκόλουμ αναζητούν το Μαγικό Βουνό όπου θα καταστρέψουν το Ένα Δαχτυλίδι. Η ταινία απέσπασε το 2004 11 Όσκαρ και έχει πλέον αναχθεί σε μία από τις καλύτερες fantasy ταινίες όλων των εποχών αλλά και σε μια παραβολή για την δύναμη της εξουσίας που ξέρει πάντα να παρασέρνει ψυχές και στιγμές.

19/12 ANT1: 21:45 The holiday

Κέιτ Γούινσλετ, Κάμερον Ντίαζ, Τζουντ Λο, Τζακ Μπακ σε μία από τις πλέον κλασικές χριστουγεννιάτικες ρομαντικές κομεντί. Δύο γυναίκες αλλάζουν μεταξύ τους πατρίδες και σπίτια για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Μια αλλαγή που δεν κρύβει μόνο διαφορετικές χριστουγεννιάτικές συνήθεις κι έθιμα. Αλλά, ανάμεσα στο χριστουγεννιάτικο μενού κρύβει και την έκπληξη του έρωτα. Δεν πρόκειται για κάποιο καλλιτεχνικό διαμάντι. Είναι, όμως, μια απόλυτα feel god χριστουγεννιάτικη επιλογή. Και μια χαριτωμένη μεταφορά για τον έρωτα που ξέρει να παραμονεύει εκεί που δεν τον περιμένεις.

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία