Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κινηματογραφικό Countdown: Οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς

Κι αν φέτος τα σινεμά παρέμειναν ακουσίως και πεισματικά κλειστά για μήνες, τα κινηματογραφικά στούντιο κι οι εταιρείες διανομής έφεραν στα σαλόνια και τα σινεμά ταινίες που κατάφεραν να συντροφεύσουν στιγμές και ψυχές.

 

Σε ένα ενδιεκτικό countdown που μπορείτε να ανατρέψετε, να αποδογύρισετε, να συμφωνήσετε και να διαφωνήσετε, πάμε να δούμε ποιες ήταν οι ταινίες που μας συγκίνησαν φέτος.

 

10. West side story

Γιατί ο Σπίλμπεργκ αποδεικνύει ότι το ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ «West Side Story» μπορεί να κερδίσει τις κινηματογραφικές μας καρδιές. Μια απόλυτα feel good ταινία που κοιτάει στα μάτια τον κινηματογραφικό προκάτοχο της και μιλάει ανοιχτά για την προκατάληψη, τον ρατσισμό και την ανυπέρβλητη δύναμη της αγάπης.

 

9. Nomadland

Γιατί η Κλόε Ζάο ανέτρεψε τα οσκαρικά φυλετικά κατεστημένα και την παράδοση που θέλει τα μεγάλα βραβεία να δίνονται αφειδώς σε κινηματογραφικές υπερπαραγωγές. Μια ταινία που αγγίζει με σινεφιλική ευαισθησία το πραγματικό πρόσωπο της Αμερικής.

nomadland texnes plus

8. Μικρή μαμά

Γιατί η Σελίν Σιαμά αποδεικνύει ότι είναι μία από τις πλέον υποσχόμενες κινηματογραφικές δημιουργούς των τελευταίων ετών. Μία από τις πιο τρυφερές ταινίες της χρονιάς που μιλάει για τη μητρότητα μέσα από το πρίσμα των κοινών εμπειριών και του αναπόφευκτού μοιράσματος στιγμών, βιωμάτων και συναισθημάτων.

 

7. Παράλληλες Μητέρες

Γιατί ο Αλμοδοβάρ παραμένει ο κινηματογραφικός άρχοντας της αγνής κι ανόθευτης συγκίνησης. Μια ταινία για τα ατομικά και συλλογικά τραύματα που επουλώνονται μόνο με την εκπλήρωση της μοιραίας προσταγής «ζήσε». Η ζωή, λοιπόν, ως φάρμακο κι αντίδοτο σε κάθε δίλημμα κι εμπόδιο.

parallel mothers texnes plus

 

6. Digger

Γιατί ο Τζώρτζης Γρηγοράκης κερδίζει επάξια μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους σκηνοθέτες της χρονιάς. Μία ταινία για την αδιάκοπη (μας) μάχη με τη φύση, με τον κόσμο που μόνο αλλάζει και με τον (συν)άνθρωπο που ξέρει -μόνο- ν’ απειλεί και ν’ αγαπάει.

 

5. Annette

Γιατί ο Λεό Καράξ είναι η πιο ιδιαίτερη κι ιδιοσυγκρασιακή φωνή της σύγχρονης 7ης τέχνης. Ο Καράξ παίζει με τις συμβάσεις και τα κινηματογραφικά είδη για να αποδομήσει ιδανικά τα alpha male (μας) πρότυπα σε μια ταινία υφολογικά ανένταχτη και πολιτισμικά σύγχρονη.

annette texnes plus

4. Ιστορίες τύχης και φαντασίας

Γιατί ο Ριουσούκε Χαμαγκούτσι μας χάρισε την πιο όμορφη ταινία της χρονιάς. Μια ταινία που μιλάει για τα ηθικά μας διλήμματα, για τα παντοτινά μας παρελθόντα και για τον μίτο της ζωής που παραμένει πεισματικά κι αιώνιος άγνωστος.

 

3. First Cow

Γιατί η Κέλι Ράινχαρντ απέδειξε ότι η κωμωδία μπορεί να αναγεννηθεί κινηματογραφικά. Μια ταινία για τις φιλίες και για τις παρέες που κι αν δεν μπορούν ν’ αλλάξουν το σύμπαν ολόκληρο μπορούν να παρασύρουν ψυχές και ν’ αλλάξουν, τελικά, απόλυτα τον κόσμο τους.

first cow texnes plus

2. Η εξουσία του σκύλου

Γιατί η Τζέιν Κάμπιον ξανά προς τη δόξα τραβά με ένα έργο τέχνης που αγγίζει το αριστούργημα. Μια ταινία για τα μύχια μυστικά και τις τραυματισμένες ψυχές που τις μάθανε μόνο να εκδικούνται.

 

1. Memoria

Γιατί ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουλ υπέγραψε το μοναδικό αδιαμφισβήτητο αριστούργημα της χρονιάς. Μια ταινία αίνιγμα που ξέρει να τρυπώνει σε ψυχές και να φωλιάζει αιώνια σε συνειδήσεις. Να μιλάει για την αναπόφευκτη αστική μοναξιά και για τις αδερφές ψυχές που ίσως βρίσκονται σε κάποιο κόσμο. Κάπου εκεί ψηλά. Ή και χαμηλά. Ανάμεσα στο τώρα της απομόνωσης και στο κάποτε της ανάγκης για επικοινωνία.

memoris texnes plus

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία