Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Είναι το «Μια μέρα στη Σαγκάη» η ρομαντική ταινία που όλοι περιμέναμε; Κύριο

Από τη Σοφία Γουργουλιάνη 

Ο Βασίλης Ξηρός, διπλωμάτης καριέρας, επιχειρεί, εδώ, τα πρώτα του κινηματογραφικά βήματα. Διαθέτοντας τα κινηματογραφικά κότσια που απαιτεί το δημιουργικό βάδισμα στα χνάρια του «Before Sunrise», ο Ξηρός δημιουργεί μία περιπατητική ρομαντζάδα που δείχνει -εκτός από τον Λινκλέιτερ- να αγαπά παράφορα και τον Ρομέρ.

Η Κινέζα Τζίνσι (Του Χούα) θυσιάζει την σχέση της με έναν συμπατριώτη στον βωμό της μετανάστευσης στο εξωτερικό. Στην επόμενη, όμως, γωνία θα συναντήσει έναν νεαρό Έλληνα (Δημήτρης Μοθωναίος) και ο θεός έρωτας μοιάζει να ξυπνά από τον λήθαργο στον οποίο εκουσίως τον βύθισε. Οι δυο τους θα βολτάρουν ερωτικά στην Σαγκάη με τις συζητήσεις του να κυμαίνονται ανάμεσα στις πολιτισμικές διαφορές και τις ιδιωτικές ιστορίες.

mia mera sti sangai texnes plus

Το σενάριο, δυστυχώς, δεν αποφεύγει τις κοινοτοπίες και τις βαρύγδουπες δηλώσεις επιλέγοντας να κινηθεί σε ένα μοτίβο κλισέ και ακατάσχετης μεγαλοστομίας. Καταφέρνει, βέβαια, ίσως ενός κάποιου εξωτισμού της σχέσης των δύο πρωταγωνιστών, να κερδίσει το στοίχημα της απουσίας πλήξης και να κρατήσει το ενδιαφέρον μας ζωντανό.

Η σκηνοθεσία βαδίζει χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας ικανοποιώντας, μόνο, το ταξιδιωτικό μας δαιμόνιο, αφήνοντας, όμως, πεινασμένες τις κινηματογραφικές μας ορέξεις. Ενώ, η φωτογραφία, αλλά και η συνολική αισθητική αγγίζουν συχνά τα όρια της αμιγούς κακογουστιάς.

Ενώ και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές μοιάζουν να μην βρίσκουν ποτέ την ερωτική τους χημεία, με τον Μοθωναίο να κουβαλάει τα υποκριτικά σκήπτρα και την Του Χούα να ακολουθεί καταϊδρωμένη.

Συνολικά, πρόκειται για μια ταινία που δίστασε να πειραματιστεί με το υλικό της και εγκλωβίστηκε στην μέινστριμ αισθητική που επιφύλαξε για τον εαυτό της.

1,5/5

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία