Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα μακριά και μικροί και μεγάλοι έχουν μπει για τα καλά στο κλίμα τον γιορτών. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις όλο και πληθαίνουν και προσκαλούν τους πάντες να διασκεδάσουν και να χαρούν με την ψυχή τους σε χώρους όπου το ατελείωτο παιχνίδι και οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ.

Και φέτος το Christmas Factory στο Γκάζι είναι γεγονός και προσφέρει στους μικρούς φίλους αλλά και στους γονείς τους πλήθος παιχνιδιών, όπως η αγαπημένη σε όλους ρόδα, το τρενάκι καθώς και τα συγκρουόμενα. Εκεί οι μικροί επισκέπτες θα παραδώσουν το γράμμα τους στον Αϊ-Βασίλη, θα φτιάξουν τα δικά τους παιχνίδια και θα χορτάσουν διασκέδαση στα ολοκαίνουργια ειδικά σχεδιασμένα escape rooms. Φυσικά όλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές... τούμπες καθώς από έναν τέτοιο χώρο δεν θα μπορούσε να λείπει το φανταστικό παγοδρόμιο. Όσο οι μικροί θα διασκεδάζουν υπό τους ήχους των ιδιαίτερα ταλαντούχων dj, οι ενήλικες θα κάνουν τις βόλτες τους και θα αγοράσουν τα δώρα τους στα μικρά και εκπληκτικά μαγαζιά όλων των ειδών. Και μόλις τα μαγουλάκια αναψοκοκκινίσουν και είναι απαραίτητη μια ανάσα ξεκούρασης, οι καφετέριες και τα μαγαζάκια με τις απίστευτες λιχουδιές θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν.

 

Μαζί σας αυτή τη χριστουγεννιάτικη περίοδο είναι και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το οποίο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περάσουν ξεχωριστές στιγμές με ένα πλούσιο και διαφορετικό πρόγραμμα. Θα γνωρίσετε το απίθανο παγοδρόμιό του, θα γίνεται βοηθοί του Αϊ-Βασίλη και θα τον βοηθήσετε να αποκαταστήσει το χάος που επικρατεί με τα δώρα αυτή την περίοδο (14,21, 28/12 και 4/1). Παράλληλα θα παρακολουθήσετε διαχρονικές ταινίες, όπως ο «Πίτερ Παν» και η «Σταχτοπούτα», που εντάσσονται στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Η μουσική δεν θα λείπει από το πρόγραμμα, αφού θα διοργανωθούν πλήθος συναυλιών, όπως αυτές των Gumbo Ya Ya λίγο πριν από τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων αλλά και του Διονύση Σαββόπουλου, που με έναν ξεχωριστό τρόπο θα αφηγηθεί το κλασικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Ο Σιδερόγιαννος». Στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα φιλοξενηθεί επίσης ένα μουσικό πανόραμα από τις ταινίες του πιο αγαπητού μάγου, του Χάρι Πότερ (18,19/12). Πολλές ακόμα εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στον πανέμορφο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κάτω από τον εκπληκτικό εορταστικό στολισμό, ο οποίος θα σας εντάξει στο κλίμα των Χριστουγέννων και θα σας ωθήσει να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, να χορέψετε και να κάνετε οικογενειακώς πικνίκ με τον Αϊ-Βασίλη. Όσοι πάλι δεν επιθυμείτε να ξεφύγετε από τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας, ο κύκλος ομιλιών του καθηγητή Βασίλη Κάλφα ολοκληρώνεται αυτό το μήνα, με θέμα τους προσωκρατικούς Παρμενίδη, Δημόκριτο και Γοργία.

 

Τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα το Παιδικό Μουσείο έχει ετοιμάσει για τους μικρούς φίλους διάφορες εκδηλώσεις και σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τη μαγεία των Χριστουγέννων με βάση τις αισθήσεις σας (16/12 και 23/12) αλλά και να δώσετε μια χριστουγεννιάτικη συναυλία παράγοντας διάφορους ήχους με το σώμα σας και με ό,τι αντικείμενα βρείτε μπροστά σας (17/12 και 30/12) ‒ για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών.

Το Μικρό Εθνικό γιορτάζει τα πρώτα του Χριστούγεννα με μοναδικές εκπλήξεις από 23/12 έως 6/01(διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Αν θέλετε να συνδυάσετε τα ψώνια σας με το παιχνίδι των μικρών παιδιών, μέχρι τις 24/12 και 27-30/12 στο εμπορικό κέντρο River West θα απολαύσετε τα τεράστια θεότρελα κουνέλια, τα Rabbits, που υπόσχονται ξέφρενη διασκέδαση. Θα ανεβάσουν τους μικρούς επισκέπτες σε ένα τρένο που θα τους ξεναγήσει σε όλο το εμπορικό κέντρο και στο τέλος θα τους οδηγήσει στον Αϊ-Βασίλη και στον βοηθό του τον Ρελόχ, οι οποίοι θα τους υποδεχτούν για χριστουγεννιάτικες ευχές. Και όλα αυτά όσο εσείς θα κάνετε τη βόλτα σας για τα δώρα και τις αγορές των ημερών.

 

Όσοι πάλι επιθυμείτε να συνδυάσετε τη διασκέδαση με τη μάθηση, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος θα μάθετε πολλά από τα έθιμα της Ιταλίας, της Νορβηγίας και της Ολλανδίας μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια (17/12). 

 

 

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία