Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο πιο χειροποίητο και ανακυκλώσιμο Φεστιβάλ της Αθήνας

Η Πολυδραστική ομάδα τέχνης  Fabrica Athens  διοργανώνει το 8th Handmade & Recycled Theater Festival. Το αγαπημένο μας φεστιβάλ στην ιστορική γειτονιά του  Κεραμεικού, επιστρέφει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά! Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, παίρνουμε την τέχνη στα χέρια μας!

Η Ιδέα

Γιατί χειροποίητο και ανακυκλώσιμο;

«Αυτό που με κόπο κάναμε, του δώσαμε έναν τίτλο». Κεντρικός άξονας του Handmade and Recycled Theater Festival είναι η ιδέα του χειροποίητου και του ανακυκλώσιμου.

Το όνομα και ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ προέκυψαν από την ταυτότητα της ομάδας.

Δεν πρόκειται λοιπόν για την επιλογή ενός τίτλου, αλλά για μια ανάγκη, έναν τρόπο ζωής που μετενσαρκώνεται σε καλλιτεχνικό όραμα. Ένα φεστιβάλ με καλλιτέχνες που αυτό-οργανώνονται, δημιουργούν μαζί, αναλαμβάνοντας ο καθένας διαφορετικούς ρόλους για να πετύχουν ένα αποτέλεσμα.

Σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, με τον χώρο του πολιτισμού να πλήττεται και τους καλλιτέχνες να καλούνται να βρουν τρόπους για να συνεχίσουν να δημιουργούν, η ιδέα του Φεστιβάλ εμπνέεται από έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους καλλιτέχνες που θέλουν να πάρουν την τέχνη στα χέρια τους, να αναδείξουμε τις diy δημιουργίες και να αναπτύξουμε ένα δίκτυο καλλιτεχνών που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας. Καλούμε, λοιπόν, όλους εσάς να μοιραστείτε μαζί μας τις ιδέες σας και να συν-διοργανώσουμε ένα διαφορετικό Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου!

handmadefestival texnesplus2 1

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ

Το φεστιβάλ εδώ και εφτά χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 40 μορφές έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας: πρόζα, μουσικό θέατρο, performance, music performance, site specific performance, σωματικό θέατρο, θέατρο δρόμου, παιδικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, standup comedy,  bar theater,  forum theater, αφήγηση, θεατρικό αναλόγιο, σύγχρονο χορό , χοροθέατρο,  jazz dance, συναυλίες, dj sets,  μουσικές προβολές ταινιών, μεγάλου μήκους ταινίες,  μικρού μήκους ταινίες,  ντοκιμαντέρ,  ζωγραφική,  κολάζ,  φωτογραφία,  αρχιτεκτονικό σχέδιο , installations,  παρουσίαση βιβλίου, ανάγνωση βιβλίου, προβολές video art,  site specific art, video performance, video dance, skype performance, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, τσίρκο, ακροβατικά, aerial Skills, ζογκλέρ, κλόουν, κόσμημα, μάσκα, κούκλα, ένδυμα, DIY Κατασκευές, workshop, δημιουργική απασχόληση παιδιών, σεμινάρια, διαλέξεις.

Στο φετινό φεστιβάλ οι χώροι και ο τρόπος λειτουργίας θα διαφοροποιηθούν από τις προηγούμενες χρονιές, και θα διαμορφωθούν – καθοριστούν σε συνάρτηση με τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας που προτείνονται από τους αρμόδιους φορείς.

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους καλλιτέχνες που θέλουν να συμμετάσχουν να προσαρμόσουν τις δράσεις τους, ώστε να υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησής τους τόσο σε εσωτερικό όσο και εξωτερικό χώρο.

Υποβολή προτάσεων

Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες, αλλά και σπουδαστές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην τέχνη, την εκπαίδευση και την έρευνα.

Για την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν email με θέμα «Αίτηση Συμμετοχής HRTFest», στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το email χρειάζεται να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία σε αρχείο pdf:
– Περιγραφή της πρότασης
– Βιογραφικό σημείωμα της ομάδας ή του καλλιτέχνη
– Στοιχεία επικοινωνίας

Fabrica Athens
Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, Αθήνα τηλ: 210 3411651 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και 15 Αυγούστου 2020. Αιτήσεις που δεν περιλαμβάνουν τις παραπάνω πληροφορίες ή που είναι ληξιπρόθεσμες θα θεωρούνται άκυρες.

Πληροφορίες
 Οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις
παραχωρούνται δωρεάν στους καλλιτέχνες. Οι χώροι θα ανακοινωθούν σύντομα.
 Όλες οι υποβολές θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους ή όχι στο Φεστιβάλ ως τις 31 Αυγούστου 2020.
 Θα υπάρξει διαγωνιστικό μέρος για τις θεατρικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα θα δοθούν βραβεία κοινού και βραβεία επιτροπής. Στους νικητές θα προσφερθεί δωρεάν φιλοξενία στο Τεχνοχώρο Φάμπρικα για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων, μετά τη λήξη του φεστιβάλ.

Γίνε εθελοντής στο 8ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και ανακυκλώσιμου θεάτρου

Το πιο χειροποίητο και ανακυκλώσιμο Φεστιβάλ της Αθήνας καλεί νέους ανθρώπους που εμπνέονται από το όραμα του Φεστιβάλ να έρθουν να συνδιοργανώσουμε μία καλλιτεχνική γιορτή. Τα καθήκοντα των εθελοντών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: υποδοχή του κοινού και των καλλιτεχνών, ενημέρωση για τις δράσεις, προώθηση στα social media, επίβλεψη των παράλληλων δράσεων (π.χ. έκθεσης φωτογραφίας, χειροτεχνιών), και συμμετοχή στον συντονισμό των δραστηριοτήτων. Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι τόσο κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ αλλά και κατά την διάρκεια προετοιμασίας του, την περίοδο του Σεπτεμβρίου. Σε όλους τους εθελοντές θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Για την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν email με θέμα «Αίτηση Συμμετοχής Εθελοντή», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το email χρειάζεται να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία σε αρχείο pdf:
- Βιογραφικό σημείωμα
- Μία φωτογραφία(πορτραίτο)

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία