Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Διαδικτυακές δράσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Διαδικτυακές δράσεις και εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Διαδικτυακή Περιήγηση | Ιστορίες Αρχαιοκαπηλίας

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 17:00

Ποιο γνωστό μνημείο της Αθήνας γλύτωσε από τη μανία του Έλγιν;

Ποια ήταν η αντίδραση του Λόρδου Βύρωνα απέναντι στους αρχαιοκάπηλους;

Ποια ήταν η αντίδραση των αγωνιστών του 21;

Τι σχέση έχει η Κυδαθηναίων με την Φιλόμουσο Εταιρεία;

Πώς ξεκίνησε η ιστορία τους Αρχαιολογικού μας Μουσείου;

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 17:00 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute διοργανώνουν έναν διαφορετικό διαδικτυακό περίπατο στην Πλάκα, με θέμα: Ιστορίες Αρχαιοκαπηλίας: Από τον Έλγιν στη «Κατάρα της Αθηνάς»

Μαζί μας θα είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Λόρδος Βύρων και Έλγιν» Ελένη Σβορώνου, με συνοδοιπόρο τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Στοφόρο.

Θα μάθουμε για την αρπαγή των μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά και ποιο μνημείο σώθηκε από τον Έλγιν και κοσμεί σήμερα την Αθήνα.

Θα μάθουμε για την αντίδραση του Λόρδου Βύρωνα στην αρπαγή, αλλά και για τις εκκλήσεις του Αδαμάντιου Κοραή.

Θα ανακύψουμε την εν πολλοίς άγνωστη ιστορία της Φιλομούσου Εταιρίας και την προσπάθεια οπλαρχηγών όπως ο Οδυσσέας Ανδρούτσος να προστατέψουν τις ελληνικές αρχαιότητες.

Θα μάθουμε την πρώτη απόπειρα για αρχαιολογικό μουσείο στην Αθήνα, αλλά και για το πώς σώθηκε το μνημείο του Λυσικράτη από την οργή του Ομέρ Βρυώνη...

...και πολλές ακόμη ιστορίες αρχαιοκαπηλίας...

Λοιπές πληροφορίες:

Ημερομηνία: Κυριακή 8 Νοεμβρίου 17:00

Συνολική Διάρκεια Δράσης: 1,5 ώρα

Κόστος συμμετοχής: 8 € /άτομο (Για συμμετοχή και στις 4 περιηγήσεις 25€)
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Πληροφορίες: 2103250341 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αν κάποιος από εσάς έχει καταβάλει τη συμμετοχή και δεν μπορέσει για οποιοδήποτε λόγο να το παρακολουθήσει θα αποσταλεί η περιήγηση βιντεοσκοπημένη.

Οι διαδικτυακές περιηγήσεις γίνονται μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

 Δείτε όλο το πρόγραμμα των διαδικτυακών περιηγήσεων μας

unnamed

 Ιστορίες από Τέχνη

Εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε μας διαδικτυακή συνάντηση θα ανακαλύπτουμε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου, στις 17:00: Τα βασικά χρώματα και ο Piet Mondrian

Ποια είναι τα βασικά χρώματα; Ο P. Mondrian χρησιμοποιώντας τα χρώματα αυτά σε συνδυασμό με κάθετες και οριζόντιες γραμμές, τετράγωνα και παραλληλόγραμμα δημιούργησε μοναδικά έργα. Ελάτε να ανακαλύψουμε τους αφαιρετικούς αυτούς κόσμους και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε το δικό μας έργο!

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

 Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 17:00: Στον κήπο του Claude Monet

Αυτό το Σάββατο θα κάνουμε μια βόλτα στον παραμυθένιο κήπο του διάσημου ζωγράφου Claude Monet. Θα ανακαλύψουμε τα τοπία με τις λίμνες και τα νούφαρα που αποτύπωνε στους πίνακές του και τέλος θα δημιουργήσουμε το δικό μας έργο τέχνης.

*Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν ένα μπλοκ ακουαρέλας ή λευκές κόλλες Α4, τέμπερες ή νερομπογιές, μολύβι και γόμα, πινέλο και ποτήρι με νερό*

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Τ: 2103250341
Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κόστος Συμμετοχής:
Συμμετοχή σε ένα μεμονωμένο διαδικτυακό εργαστήριο: 12€
Πακέτο συμμετοχής και στα 3 διαδικτυακά εργαστήρια: 30€
Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Έλλη Λαμπαδαρίδου

 Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά σεμινάρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ξεκινάνε τα σεμινάρια εξ αποστάσεως του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Από επιστήμονες με ιδιαίτερη γνώση, εμπειρία και κατάρτιση στο αντικείμενό τους δίνουν την ευκαιρία στους επιμορφούμενους να ακολουθήσουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα από όπου και εάν βρίσκονται, με μόνο περιορισμό τη δυνατότητα πρόσβασης σε internet.

Τα εναλλακτικά προγράμματα εκπαίδευσης έγιναν επίκαιρα λόγω των αυξανόμενων κοινωνικών και επαγγελματικών αλλαγών και δίνουν τη δυνατότητα εξειδίκευσης και επικαιροποίησης γνώσεων μέσα από μη τυπικούς τρόπους εκπαίδευσης.

Ο Έντεχνος Συλλογισμός στη Μουσειακή Εκπαίδευση και το Σχολείο

Οι Τέχνες αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο στην εκπαίδευση των παιδιών, καθώς υποστηρίζουν την καλλιτεχνική έκφραση, προτάσσουν τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού, κινητοποιούν την επιθυμία του για έρευνα και δημιουργία, αναπτύσσουν τις ικανότητες και δεξιότητές του και διαμορφώνουν τις αξίες, τις στάσεις και τις συμπεριφορές του.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται ο Έντεχνος Συλλογισμός (Artful Thinking) . Πρόκειται για προσέγγιση της ερευνητικής ομάδας Project Zero της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, σε συνεργασία με το Traverse City, Michigan Area Public Schools (TCAPS), η οποία προωθεί την συστηματική χρήση έργων τέχνης, φωτογραφιών, αντικειμένων, ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθησιακοί στόχοι που θέτουν οι εκπαιδευτικοί ή άλλοι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον Πολιτισμό και να καλλιεργείται η στοχαστική διάθεση των παιδιών.

Στo παρόν σεμινάριο θα αναλυθούν οι στοχαστικές διαθέσεις του Έντεχνου Συλλογισμού με τις αντίστοιχες ρουτίνες σκέψης, με σκοπό να εμβαθύνουν οι συμμετέχοντες στην μελέτη της αισθητικής εμπειρίας μέσω της συστηματικής παρατήρησης και κριτικής ανάλυσης έργων τέχνης.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση
Eνότητα 1

Ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η τέχνη στη διεργασία της μάθησης.
Παρατήρηση έργων τέχνης – Η χρήση των ερωτήσεων
Eνότητα 2

Εξοικείωση με τα έργα τέχνης: Οι συμμετέχοντες μαθαίνου να παρατηρούν και να αναγνωρίζουν στοιχεία έργων τέχνης, να αναζητούν και να εντοπίζουν έμμεσες πληροφορίες και μηνύματα που απορρέουν από αυτά.
To Πρόγραμμα Ορατής Σκέψης και ο Έντέχνος συλλογισμός
Eνότητα 3

Τι είναι η ερευνητικής ομάδα Project Zero της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, τι είναι η προσέγγιση Έντεχνος Συλλογισμός (ΑrtfulThinking), ποιες είναι οι έξι στοχαστικές διαθέσεις της προσέγγισης του Έντεχνου Συλλογισμού, τι είναι οι ρουτίνες σκέψεις και πως μπορούν να υλοποιηθούν στο εκπαιδευτικό πλαίσιο (μουσείο, σχολείο, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης).

Έντεχνος συλλογισμός: Τι είναι ο έντεχνος συλλογισμός. Στοχαστικές διαθέσεις 1
Eνότητα 4

Ποιες ρουτίνες σκέψεις και με ποια διαδικασία εφαρμόζονται στη στοχαστική διάθεση παρατήρησης και περιγραφής, στη στοχαστική διάθεση διερεύνησης απόψεων, στη στοχαστική διάθεση προβληματισμού και διερεύνησης.
Έντεχνος συλλογισμός: Στοχαστικές διαθέσεις 2
Eνότητα 5

Pουτίνες σκέψης και με ποια διαδικασία εφαρμόζονται στη στοχαστική διάθεση για σύγκριση και σύνδεση, στη στοχαστική διάθεση για αιτιολόγηση
Έντεχνος συλλογισμός: Στοχαστικές διαθέσεις 3
Eνότητα 6

Pουτίνες σκέψης και με ποια διαδικασία εφαρμόζονται στοχαστική διάθεση προβληματισμού και διερεύνησης, στη στοχαστική διάθεση για την αναζήτηση πολυπλοκότητας

Διδάσκουσα: Νίκη Κάντζου, Νηπιαγωγός, Μ.Δ.Ε. στην Παιδαγωγική και Διδακτική Μεθοδολογία του Νηπιαγωγείου, υποψήφια Διδάκτωρ στη Μουσειακή Εκπαίδευση

Ημερομηνία έναρξης: 23 Νοεμβρίου

Κόστος συμμετοχής 120 ευρώ

Εκπτώσεις: 100 ευρώ /φοιτητές,κάτοχοι κάρτα ανεργίας, έκπτωση 10% στα μέλη μας, έκπτωση 15% για συμμετοχή σε περισσότερα από ένα σεμινάρια

(Δυνατότητα αποπληρωμής σε 2 δόσεις)

Το προγράμμα είναι 40 διδακτικών ωρών και διαρκεί 1,5 μήνα.

To σεμινάριο πραγματοποιείται με ασύγχρονο τρόπο στην πλατφόρμα εκπαίδευσης του Μουσείου, το υλικό θα δίνεται σταδιακά και θα ακολουθούν εργασίες και δραστηριότητες με μία τελική εργασία.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης δίνονται όταν κάποιος/α παρακολουθήσει όλες τις θεματικές ενότητες και παραδώσει τις εργασίες του.

Δημιουργική γραφή: γράφοντας παραμύθια και ιστορίες

-Περιλαμβάνονται τέσσερις συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών

-Στις συναντήσεις μας γνωστοί συγγραφείς και εικονογράφοι παιδικών βιβλίων θα μοιραστούν μαζί μας τα μυστικά τους και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των εκπαιδευόμενων

-Κάθε κύκλος συνδυάζεται με έναν θεματικό διαδικτυακό περίπατο στην Πλάκα

-Τα παραμύθια των εκπαιδευόμενων που το επιθυμούν θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Παραμυθοκουζίνας http://paramithokouzina.blogspot.gr/ και στην ιστοσελίδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

-Τα τελικά κείμενα θα εκδοθούν σε ηλεκτρονική έκδοση με ISBN.

Περιεχόμενο

1η Συνάντηση: Ο κόσμος των παραμυθιών

-Βιωματικές ασκήσεις για την καλύτερη γνωριμία και συνεργασία της ομάδας

-Προσέγγιση του κόσμου των παραμυθιών (ανάλυση της δομής κ.α.)

-Γνωριμία με τις «λειτουργίες» του παραμυθιού και τη Μαγική Τράπουλα

-Σχεδιάζοντας ένα παραμύθι. Ποια είναι τα υλικά και πώς «μαγειρεύονται». Συζήτηση με συγγραφέα

-Ο κάθε εκπαιδευόμενος αναλαμβάνει, να δημιουργήσει και να παρουσιάσει στην επόμενη συνάντηση τη δική του ιστορία, βασισμένη σε οδηγίες που θα του δοθούν

2η Συνάντηση: Οι μύθοι στην εποχή μας

-Παρουσίαση και συζήτηση των παραμυθιών που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι

-Τεχνικές και παιχνίδια για να φτιάχνουμε παραμύθια με την ομάδα ή την τάξη

-1η Παρουσίαση της Μαγικής Τράπουλας της Μυθολογίας

-Πως μπορούμε με τη βοήθεια των παραμυθιών να γνωρίσουμε την ιστορία και τη μυθολογία

-Χωριζόμαστε σε ομάδες. Η κάθε ομάδα δημιουργεί και παρουσιάζει τον δικό της μύθο.

-Συζήτηση με συγγραφέα που έχει ασχοληθεί με μυθολογικά θέματα

-Ο κάθε εκπαιδευόμενος αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα παραμύθι βασισμένο σε κάποιον μύθο της ελληνικής ή της παγκόσμιας μυθολογίας

3η Συνάντηση: Περίπατος στην Πλάκα

Περπατάμε στην οδό Τριπόδων, μαθαίνουμε για το αρχαίο θέατρο, για το μνημείο του Λυσικράτη κλπ

Με αφορμή τα όσα μαθαίνουμε στον περίπατο ο κάθε εκπαιδευόμενος αναλαμβάνει να ετοιμάσει μια παρουσίαση όπου θα αξιοποιεί τα όσα αποκόμισε και για τη δημιουργία ενός μύθου/ παραμυθιού που θα διαδραματίζεται στην αρχαία Αθήνα

4η Συνάντηση:

-Παρουσίαση και συζήτηση των παραμυθιών που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι

-Η τάξη φτιάχνει το δικό της παραμύθι

-Συζητάμε όλοι μαζί και αποφασίζουμε ποιος θα είναι ο κεντρικός ήρωας του παραμυθιού, η πλοκή κ.α..

-Συζήτηση - σχολιασμός από συγγραφέα και εικονογράφο

Ακολουθούν

2ος Κύκλος: Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τζάνι Ροντάρι

3ος κύκλος: Ο κόσμος του αστυνομικού μυθιστορήματος

4ος κύκλος: Με αφορμή την Επέτειο της Επανάστασης του 1821

Διδάσκων: Κώστας Στοφόρος, Συγγραφέας

Ημερομηνία έναρξης: 18 Νοεμβρίου ( 4 Συναντήσεις 18,25/11 & 2,9/12 6-8 μ.μ.)

Κόστος συμμετοχής 120 ευρώ

Εκπτώσεις: 100 ευρώ /φοιτητές,κάτοχοι κάρτα ανεργίας, έκπτωση 10% στα μέλη μας, έκπτωση 15% για συμμετοχή σε περισσότερα από ένα σεμινάρια

(Δυνατότητα αποπληρωμής σε 2 δόσεις)

To σεμινάριο πραγματοποιείται με συναντήσεις στην πλατφόρμα Zoom

Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση και Διαχείριση Σχολικής Συμπεριφοράς

Τα παιδιά και οι έφηβοι συχνά έρχονται αντιμέτωποι με κρίσιμες καταστάσεις κατά τα σχολικά τους χρόνια, τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν, παρά τις αναπτυξιακές αλλαγές που βιώνουν κατά τα ποικίλα αναπτυξιακά στάδια που διέρχονται. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι εκάστοτε επαγγελματίες πρέπει να συνεργαστούν με τα παιδιά, ώστε να εξομαλύνουν ενδεχόμενες κρίσεις κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να επαναφέρουν την τάξη.

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν διάφορες προβληματικές καταστάσεις που μπορεί να αναδυθούν στο σχολικό περιβάλλον και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν:

- Θέματα σχολικής ψυχολογίας.

- Θέματα διαπολιτισμικής και ειδικής συμπεριληπτικής εκπαίδευσης.

- Διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών και των εφήβων.

- Την αξία της διεπιστημονικής συνεργασίας.

Διδάσκουσα: Χριστίνα Κωφίδου, Φιλόλογος, Μ.Δ.Ε. Συστηματικής Φιλοσοφίας, υποψήφια Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής

Ημερομηνία έναρξης: 23 Νοεμβρίου

Κόστος συμμετοχής 120 ευρώ

Εκπτώσεις: 100 ευρώ /φοιτητές,κάτοχοι κάρτα ανεργίας, έκπτωση 10% στα μέλη μας, έκπτωση 15% για συμμετοχή σε περισσότερα από ένα σεμινάρια

(Δυνατότητα αποπληρωμής σε 2 δόσεις)

Το προγράμμα είναι 40 διδακτικών ωρών και διαρκεί 1,5 μήνα.

To σεμινάριο πραγματοποιείται με ασύγχρονο τρόπο στην πλατφόρμα εκπαίδευσης του Μουσείου, το υλικό θα δίνεται σταδιακά και θα ακολουθούν εργασίες και δραστηριότητες με μία τελική εργασία.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης δίνονται όταν κάποιος/α παρακολουθήσει όλες τις θεματικές ενότητες και παραδώσει τις εργασίες του.

Ειδική αγωγή, Μαθησιακές Δυσκολίες και Ενιαία Εκπαίδευση

Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (Νόμος 3699/2008), «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) είναι το σύνολο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές με αναπηρία και διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες». Καθήκον της πολιτείας είναι να βελτιώνει και ενισχύει τον ποιοτικό χαρακτήρα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, αλλά και να φροντίζει για τη δωρεάν παροχή της σε όλα τα πλαίσια εκπαίδευσης (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια) και για όλες τις ηλικίες. Καθήκον επίσης της πολιτείας είναι να παρέχει στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή στην οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της κοινωνίας, δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης και ανεξαρτησίας, και, γενικότερα, όλα τα εφόδια που χρειάζονται, ώστε να γίνουν αυτοπροσδιοριζόμενοι πολίτες.

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν πτυχές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, να έρθουν σε επαφή με συγκεκριμένες αναπηρίες και τεχνικές αντιμετώπισής τους, να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στα γενικά σχολεία.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν:

- Τη Νομοθεσία της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

- Τις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη ΔΕΠΥ, τις Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού, τις Αισθητηριακές αναπηρίες.

- Καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης για την ΕΑΕ.

- Την αξία της διεπιστημονικής συνεργασίας.

Διδάσκουσα: Χριστίνα Κωφίδου, Φιλόλογος, Μ.Δ.Ε. Συστηματικής Φιλοσοφίας, υποψήφια Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής

Ημερομηνία έναρξης: 23 Νοεμβρίου

Κόστος συμμετοχής 120 ευρώ

Εκπτώσεις: 100 ευρώ /φοιτητές,κάτοχοι κάρτα ανεργίας, έκπτωση 10% στα μέλη μας, έκπτωση 15% για συμμετοχή σε περισσότερα από ένα σεμινάρια

(Δυνατότητα αποπληρωμής σε 2 δόσεις)

Το προγράμμα είναι 40 διδακτικών ωρών και διαρκεί 1,5 μήνα.

To σεμινάριο πραγματοποιείται με ασύγχρονο τρόπο στην πλατφόρμα εκπαίδευσης του Μουσείου, το υλικό θα δίνεται σταδιακά και θα ακολουθούν εργασίες και δραστηριότητες με μία τελική εργασία.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης δίνονται όταν κάποιος/α παρακολουθήσει όλες τις θεματικές ενότητες και παραδώσει τις εργασίες του.

Η Σημασία του Έρωτα στο Συμπόσιο και στο Φαίδρο του Πλάτωνα

Ο έρωτας είναι ένα θέμα διαχρονικό που απασχόλησε όλους τους ανθρώπους από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας. Είναι μία από τις πιο έντονες και περίπλοκες ανθρώπινες επιθυμίες. Για τον Πλάτωνα ο έρωτας αποτελεί μανία για το ωραίο, ξεκινάει από την ηδονή και τη σαρκική απόλαυση στη θέαση του Ωραίου και του Καλού και με βαθμιαία βήματα φτάνει στο θεϊκό Έρωτα, όπου οι θνητοί βγαίνουν από τα περιοριστικά πλαίσια των αισθήσεων και προσεγγίζουν τον κόσμο των Ιδεών.

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πολυδιάστατη φύση του έρωτα μέσα από τα δύο έργα του Πλάτωνα, το Συμπόσιο και το Φαίδρο. Στα έργα αυτά ξεδιπλώνονται οι φιλοσοφικές απόψεις του Πλάτωνα και αναλύεται ο έρωτας στα πλαίσια μιας μεταφυσικής σφαίρας, καθώς αποτελεί το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της ψυχής και δίνει τη δυνατότητα στους θνητούς να εισέλθουν στον κόσμο των ιδεών. Μέσα από την ένωση με τις ιδέες, που βρίσκονται έξω από τον κόσμο των αισθήσεων, η ζωή του ανθρώπου αποκτά νόημα.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν:

- Βιογραφικά Στοιχεία και Έργα του Πλάτωνα

- Το Συμπόσιο, τη δομή του, τους πρωταγωνιστές, τους λόγους των πρωταγωνιστών, τη σημασία του έρωτα στο Συμπόσιο

- Το Φαίδρο, τη δομή του, τους λόγους των πρωταγωνιστών, τη σημασία του έρωτα στο Φαίδρο

- Τη σχέση του Έρωτα με το Λόγο και την Ορμή

Διδάσκουσα: Χριστίνα Κωφίδου, Φιλόλογος, Μ.Δ.Ε. Συστηματικής Φιλοσοφίας, υποψήφια Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής

Ημερομηνία έναρξης: 23 Νοεμβρίου

Κόστος συμμετοχής 120 ευρώ

Εκπτώσεις: 100 ευρώ /φοιτητές,κάτοχοι κάρτα ανεργίας, έκπτωση 10% στα μέλη μας, έκπτωση 15% για συμμετοχή σε περισσότερα από ένα σεμινάρια

(Δυνατότητα αποπληρωμής σε 2 δόσεις)

Το προγράμμα είναι 40 διδακτικών ωρών και διαρκεί 1,5 μήνα.

To σεμινάριο πραγματοποιείται με ασύγχρονο τρόπο στην πλατφόρμα εκπαίδευσης του Μουσείου, το υλικό θα δίνεται σταδιακά και θα ακολουθούν εργασίες και δραστηριότητες με μία τελική εργασία.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης δίνονται όταν κάποιος/α παρακολουθήσει όλες τις θεματικές ενότητες και παραδώσει τις εργασίες του.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία