Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Επιτέλους, ελληνική ποίηση σε braille

Με γνώμονα την προσβασιμότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στη λογοτεχνία, η ποιήτρια Ελένη Παπαλαμπροπούλου σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό σωματείο Φάρος Τυφλών μετέγραψαν την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Διάφανο Καταφύγιο» στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών braille.

 
Η αρχή μιας νέας ευκαιρίας για την έκδοση λογοτεχνίας
Όπως επισημαίνει η ίδια η ποιήτρια: «Η έλλειψη της προσβασιμότητας των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στη λογοτεχνία, πόσο μάλλον στη σύγχρονη, είναι γνωστή. Θέλοντας να προσπαθήσω να κάνω κάτι γι’ αυτό, κι ας είναι σταγόνα στον ωκεανό, η ποιητική μου συλλογή «Διάφανο Καταφύγιο» εκδ. Θράκα, μεταγράφηκε και εκτυπώθηκε, με την πολύτιμη βοήθεια του Φάρου Τυφλών, στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών braille. Το βιβλίο σε γραφή braille θα αποσταλεί σε φορείς και βιβλιοθήκες με σκοπό σε βάθος χρόνου να πάει, αν όχι σε όλα, σε όσα περισσότερα σημεία γίνεται».
 
Σημειώνεται ότι το αρχείο της μεταγραφής του βιβλίου σε braille είναι διαθέσιμο, δωρεάν, για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, για όσους αγαπάνε τη γραφή braille και για όσους θελήσουν να τη μάθουν.
 
«Η εκμάθησή της σου ανοίγει έναν νέο κόσμο και τη συστήνω ανεπιφύλαχτα», τονίζει η ποιήτρια.
 
Η ποιήτρια και ο Φάρος Τυφλών
Η Ελένη Παπαλαμπροπούλου γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Το «Διάφανο Καταφύγιο» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Θράκα, είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.
 
Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδας αποτελεί σωματείο ειδικά αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
 
Όλες οι κοινωνικές δράσεις του Φάρου προσφέρονται δωρεάν (κοινωνική υπηρεσία, μαθήματα Η/Υ, μαθήματα κεραμικής, μαθήματα Ιταλικών, βιβλιοθήκη ομιλούντων βιβλίων, βιβλιοθήκη braille, μαθήματα Braille για τυφλούς, γυμναστήριο κ.ά.), ενώ πολλές είναι και οι στιγμές αναψυχής και κοινωνικοποίησης (πλεκτό, μακραμέ, θεατρική ομάδα κ.ά.).
 
Πηγή: www.in.gr 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία