Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Climate Change Theatre Action 2021: H ελληνική συμμετοχή - Podcast «Love out of the Ruins»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Kart Productions σε συνεργασία με τη NOVUS Theatre, που εδρεύουν στην Ελλάδα, και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, παρουσιάζει ένα podcast-ραδιοφωνικό θεατρικό έργο χρησιμοποιώντας το διαδραστικό κείμενο "Love οut of the Ruins" της Zoë Svendsen, στο οποίο μια σειρά από φωνές σε διαφορετικές ηλικίες, φύλο, υπόβαθρο και βιωμένες εμπειρίες φαντάζονται ένα μέλλον κάπως αλλιώς, στο πλαίσιο του Climate Change Theatre Action 2021.

 To Climate Change Theatre Action ξεκίνησε το 2015, είναι μια παγκόσμια σειρά αναγνώσεων και παραστάσεων σύντομων θεατρικών έργων με θέμα την αλλαγή του κλίματος που παρουσιάζονται ανά διετία για να συμπίπτουν με τις διασκέψεις των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (www.climatechangetheatreaction.com). H κάθε συμμετοχή καλύπτει μόνη της τα έξοδα παραγωγής.

H μοναδική Ελληνική συμμετοχή για φέτος, το podcast «Love out of the Ruins» (Η αγάπη μέσα από τα ερείπια, όπως ονόμασε το έργο στα ελληνικά ο Ανδρέας Φλουράκης) θα παρουσιαστεί στα ελληνικά και τα αγγλικά και θα είναι διαθέσιμο δωρεάν από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 στον ιστότοπο του Θεάτρου Τέχνης στο link: https://bit.ly/3drVcQk

unnamed

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου

Μετάφραση: Αλέξανδρος Μυλωνάς

Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρία Ξανθοπουλίδου, Ζωή Μυλωνά

μία συνεργασία της Kart Productions και της NOVUS Theatre.

Ο συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης συνεργάστηκε για την ολοκλήρωση του κειμένου.

Μουσική: Λόλεκ

Μιξάζ: Λάκης Χαλκιόπουλος

Φωνές:

Πάρις Γιαννακόπουλος, Όλγα Δαμάνη,, Ζωή Μυλωνά, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φαίη Ξυλά, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Πρωτόπαππα, Αντιγόνη Φλουράκη

Ακούγεται το τραγούδι του Λόλεκ «A Valse of True Romance”

Σημείωμα της σκηνοθέτιδος

 «Το 2009 ξεκινήσαμε με φίλους την εταιρεία Kart Productions. Το πρώτο έργο που ανεβάσαμε ήταν το «Pet City», ένα έργο που είχα γράψει ένα χρόνο πριν http://www.kartproductions.gr/past-gigs/pet-city/

 Mέρος από το δελτίο τύπου:

«Σε μία συνθήκη του μέλλοντος - ένα μέλλον που μπορεί να είναι τόσο κοντινό όσο και η επόμενη μέρα - και σ' έναν τόπο που δεν καθορίζεται, πέντε νέοι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς οξυγόνο, χωρίς άφθονο νερό, με ανακατεργασμένα τρόφιμα και περιορισμένες ελευθερίες και να φροντίζουν να είναι υπάκουοι απέναντι στην καθεστηκυία τάξη, όπως δηλαδή προτιμά κάθε ιδιοκτήτης το κατοικίδιο του. Πόσο μακριά είναι αλήθεια ο πλανήτης μας απ' αυτήν την πραγματικότητα και πώς οι άνθρωποι αντιδρούμε σ' αυτό;»

 Μέσα στα χρόνια αυτά, έχει συμβεί να παρακολουθήσω κάποιες από τις σκέψεις που είχα, σ’ εκείνη τη δυστοπική ιστορία να γίνονται, δυστυχώς, πραγματικότητα.

 Περίπου δέκα χρόνια μετά παίρνοντας μέρος στην παγκόσμια δράση Climate Change Theatre 2021 (http://www.climatechangetheatreaction.com/event/a-radio-play-love-out-of-the-ruins/) με παλιούς και καινούργιους φίλους, επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό ενός θεατρικού έργου της Δανής Zoë Svendsen, που ζει και γράφει στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να φτιάξουμε μια ακουστική παράσταση. Το έργο «Love out of the Ruins» (Η αγάπη μέσα από τα ερείπια), μας προτρέπει να φανταστούμε τον κόσμο του μέλλοντος, όχι με χρώματα μελανά, παρόλο που οι συνθήκες της καθημερινότητας δε θα είναι εύκολες, αλλά όπως θα τον ονειρευόμασταν δηλαδή με ένα περιβάλλον υγιές, ένα κλίμα όσο γίνεται πιο σταθερό και μια κοινωνία που θα θέλει να ευημερεί για όλους και να συμπεριλαμβάνει όλα τα πλάσματα, παρόλο που η φύση θα μπορεί να παρέχει πια πολύ λιγότερα.

 Κάποιοι λένε ότι οι λέξεις και οι σκέψεις σπέρνουν τη νέα πραγματικότητα. Είναι σημαντικό να ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας.

 Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για τη φιλική συμμετοχή τους και το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν για τη φιλοξενία.

 Καλή ακρόαση

Kart Productions-Μαρία Ξανθοπουλίδου»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 15:56