Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η μέρα του αγίου Βαλεντίνου ως γνωστόν είναι αφιερωμένη στους ερωτευμένους. Αν λοιπόν αποφασίσετε να βγείτε μια βόλτα, θα δείτε παντού αρκουδάκια, κουτιά με σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, μπουκέτα με τριαντάφυλλα, γλειφιτζούρια και οτιδήποτε άλλο στην απόχρωση του κόκκινου χρώματος. Επειδή όμως ο έρωτας συνδέεται άμεσα και με το θέατρο,το ανατροφοδοτεί, το δυναμώνει και εμπνέει συγγραφείς και δημιουργούς  το texnes-plus μ' αφορμή την σημερινή ημέρα παρουσιάζει κάποιες παραστάσεις με ανάλογη θεματολογία. Παραστάσεις που υμνούν τον Θεό έρωτα με ηθοποιούς που μας κάνουν να αναπολήσουμε, να δακρύσουμε και γιατί όχι,να ανοίξουμε την καρδιά μας και να την παραδώσουμε στα βέλη του. 

 

antonopoulou-gazarte-mikrofwno.png

«Του έρωτα...», Gazarte

Στη μουσικοθεατρική παράσταση «Του Έρωτα...» η Ρίτα Αντωνοπούλου ερμηνεύει 7 ερωτικά ποιήματα, 18 τραγούδια και 11 αποσπάσματα από τη «Μήδεια» του Ευριπίδη. Μεταμορφώνεται σε Μήδεια του έρωτα για να… διηγηθεί μέσα από τραγούδια την ιστορία κάθε ανθρώπου που ερωτεύεται οριστικά και αμετάκλητα. Μια γυναίκα θυσιάζει ακόμα και την πατρίδα της για τον απόλυτο έρωτα. Χάνοντας τα κοντινά της πρόσωπα, παγιδεύεται σε έναν ξένο χώρο και χρόνο που δεν καταλαβαίνει και δεν την κατανοεί ούτε αυτός. Κάπου εκεί ανακαλύπτει την αδυσώπητη αλήθεια, ότι ο έρωτας δεν είναι παντοτινός.

 Gazarte, Theater Stage

Τετάρτη 15, 22/2 και 1, 8/3 

 

leoforeio.jpg

«Λεωφορείο ο πόθος», Σύγχρονο Θέατρο

Η Ομάδα Νάμα ανεβάζει το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Τενεσί Ουίλιαμς που έχει ως θέμα τον έρωτα της εκλεπτυσμένης και εμμονικής Μπλανς Ντιμπουά με τον άξεστο και λαϊκό άντρα της αδερφής της, Στάνλεϊ Κοβάλσκι. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία ο Γιάννης Τσορτέκης και η Κόρα Καρβούνη. Η Μπλανς, μια καθωσπρέπει καθηγήτρια με εμμονή στη νιότη και στην ομορφιά, αποφασίζει να επισκεφτεί τη μικρή της αδερφή και πέφτει στα δίχτυα του όμορφου άντρα της. Η γοητευτική γυναίκα με την ευγενική ανατροφή υποτιμά τον Πολωνό εργάτη Στάνλεϊ. Ωστόσο ανάμεσά τους γεννιέται ένα ολέθριο πάθος που οδηγεί και τους τρεις στην καταστροφή. Στοιχεία από το παλιό «αμερικανικό όνειρο», χαρακτήρες που δεν θέλουν να αποδεχτούν την πραγματικότητα και φυγή από το παρελθόν.

 

Σύγχρονο Θέατρο

Παραστάσεις: Έως 9/4

Απόγ.: Κυρ. 7 μ.μ. Βραδ.: Πέμ., Σάβ. 9 μ.μ. Από 12/2: Πέμ., Παρ. 8.30 μ.μ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 5 μ.μ. 

 

 

laskaridou (5 of 12).jpg

«Σοφία Λασκαρίδου, μια αγάπη μεγάλη», Θέατρο 104

Μια παράσταση βασισμένη στα ημερολόγια της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου, στα οποία περιγράφεται ο έρωτάς της για τον ποιητή Περικλή Γιαννόπουλο. Ένας έρωτας που αποτελεί ανάμειξη δύο τεχνών, της ζωγραφικής και της ποίησης. Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη και συνεργασία με την ομάδα 4Frontal.

Η Σοφία Λασκαρίδου, μια ιδιαίτερη για την εποχή της γυναίκα, ξεπερνά το άβατο της καλών τεχνών και είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται δεκτή στην Ακαδημία. Μέσα στην ασυμβίβαστη ζωή της ζει έναν έρωτα βαθύ και δυνατό, μυθιστορηματικού χαρακτήρα. Όσο εκείνη είναι στο Μόναχο κυνηγώντας το όνειρό της ως ζωγράφος, εκείνος αυτοκτονεί: καβάλα σε ένα άσπρο άλογο μπαίνει στη θάλασσα του Σκαραμαγκά και φυτεύει μια σφαίρα στον κρόταφό του.

 

Θέατρο 104

Παραστάσεις: Απογ.: Κυρ. 7 μ.μ. Βραδ.: Παρ., Σάβ. 9.15 μ.μ. 

 

epikindines-sxesesi.jpg

«Επικίνδυνες Σχέσεις», Θέατρο Άλμα

Οι «Επικίνδυνες Σχέσεις» είναι ένα μυθιστόρημα  του Πιερ Σοντερλό ντε Λακλό, που γράφτηκε το 1782. Ο Γιώργος Κιμούλης μεταφέρει την παράσταση στο 1933, εποχή ανόδου του ναζισμού, δίνοντας ένα νέο κοινωνικοπολιτικό κλίμα σε σχέση με το ομώνυμό του έργο. Οι ερωτικές σχέσεις μάς βγάζουν έναν καλό, αλλά και έναν τερατώδη εαυτό, όπως ήταν και το πολιτικό τέρας του ναζισμού που ανθούσε εκείνη την εποχή και οι συνέπειες ήταν τραγικές. 

Δύο εραστές και ματαιόδοξοι αριστοκράτες, η μαρκησία Μερτέιγ και ο υποκόμης Βαλμόν, ξεκινούν ένα επικίνδυνο ερωτικό παιχνίδι. Στόχος τους είναι να αποπλανήσουν και να διαπομπεύσουν ανθρώπους προς ευχαρίστησή τους. Αποστολή του Βαλμόν είναι κάνει ένα νεαρό κορίτσι να τον ερωτευτεί και να κοιμηθεί μαζί του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κατακτήσει μια παντρεμένη κυρία. Ενώ τα θύματα πέφτουν στην παγίδα, η επόμενη μέρα βρίσκει τον Βαλμόν βαθιά ερωτευμένο με τη νεαρή κοπέλα, την οποία όμως αρχίζει να χάνει οριστικά. 

Θέατρο Άλμα

Παραστάσεις: Απογ.: Σάβ. (λαϊκή) 6 μ.μ. Βραδ.: Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ., Τετ., Κυρ. 8 μ.μ. 

 

violanti-xora.jpg

 «Στέλλα Βιολάντη», Θέατρο Χώρα

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Λύρα η Ευγενία Δημητροπούλου ερμηνεύει την όμορφη κόρη ενός Ζακυνθινού μεγαλέμπορου, του Παναγή Βιολάντη. Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο τρίπρακτο θεατρικό δράμα του Γρηγορίου Ξενόπουλου και έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που ανέβηκε σε αθηναϊκή σκηνή, το 1977.

Η Στέλλα Βιολάντη, μια όμορφη, αθώα και συνάμα πολύπλοκη κοπέλα, ερωτεύεται τον ξεπεσμένο ευγενή Χρηστάκη Ζαμάνου. Συνεπαρμένη από το πρωτόγνωρο αίσθημα του έρωτα γι’ αυτόν, ξεχνά την αδυσώπητη αντίδραση του ασφυκτικού αστικού περίγυρου των αρχών του 20ού αιώνα και οδηγείται στην καταστροφή. Μέσα στον γεμάτο αστικές συμβάσεις, καθωσπρεπισμούς και προλήψεις περίγυρο της ζακυνθινής επαρχίας ο έρως της Στέλλας θα γίνει έρως εσταυρωμένος. Η Στέλλα εδώ δεν έχει εποχή και χώρα. Είναι ένα γυναικείο σύμβολο, τόσο για όλα τα κορίτσια που κλειδώθηκαν σε σοφίτες για να ξεχάσουν τον ερωτά τους όσο και για σημερινούς νέους που ζουν ένα μεγάλο έρωτα, ένα έρωτα μαρτυρικό.

 Θέατρο Χώρα

Δευτέρα: 21.00, Τρίτη: 21.00

 

fovasai_newm3.png

 

«Φοβάσαι;», Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Ένα ερωτικό θρίλερ του Άνταμ Σάιντλ, που αφορά τα όρια του ερωτικού και του νοσηρού, του κωμικού και του απαγορευμένου.  Η παράσταση μέσα από την ανατρεπτική πλοκή της αναδεικνύει  την πάλη του ψυχισμού του ανθρώπου εναντίον των φόβων και των ενοχών του για να κερδίσει λίγη αγάπη και κατανόηση.

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος απαγάγει μια γυναίκα που κάθεται αμέριμνη σε ένα πάρκο. Τη ναρκώνει και τη μεταφέρει στο υπόγειό του. Θα γίνει η Νάνσυ ένα ακόμα θύμα του ή αυτή η βίαιη συνάντηση με τον έρωτα σύμμαχό της θα αποτελέσει καταλύτη για την υπόλοιπη ζωή τους; Η απρόβλεπτη γειτόνισσά τους, η Τζόαν, έχει ήδη ταχθεί υπέρ του έρωτα σε αυτή την κωμικοτραγική μάχη.Εξαιρετικοί τόσο το πρωταγωνιστικό δίδυμό (Αλεξία Καλτσίκη- Νίκος Ψαρράς) όσο και η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη στον ρόλο της γειτόνισσας. 

 

Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Παραστάσεις: Έως 11/3

Πληροφορίες: Απογ.: Κυρ. 6 μ.μ. Βραδ.: Τετ. 9 μ.μ. 

 

01.jpg

 «Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά» ,Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

«Ο φόβος τρώει τα σωθικά» είναι μία διασκευή του θρυλικής ταινίας του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, «Angst Essen Seele Auf»  (Fear Eats The Soul), σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα και με την Τάνια Τσανακλίδου στο ρόλο της Έμι. Μία ζεστή και ανθρώπινη παράσταση για την δύναμη του έρωτα ενάντια στις απαγορεύσεις και στο κοινωνικό και φυλετικό ρατσισμό μιας συντηρητικής κοινωνίας και εποχής. Ένα έργο επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό.

Μια Γερμανίδα καθαρίστρια, χήρα με τρία παιδιά, ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον αρκετά χρόνια μικρότερός της, μετανάστη Αλί. Το πάθος τους, ωστόσο, τους κάνει να νικήσουν κάθε κοινωνικό σχόλιο και προκατάληψη και τελικά παντρεύονται. Το ζευγάρι ξεκινάει την νέα του ζωή ευτυχισμένα, ωστόσο ο κοινωνικός αποκλεισμός που θα δεχθεί από τους συμπατριώτες της η Έμι, αρχίζει σιγά σιγά να φθείρει τον έρωτα τους.  Ποια είναι τα όρια της αγάπης, όταν ο φόβος σου τρώει τα σωθικά; 

 

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5)

Παραστάσεις: Τετάρτη 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 21.15, Κυριακή 19.00

Διάρκεια: 80 λεπτά

Πληροφορίες: τηλ.: 210 3222760, τηλ. ταμείου: 210 3228706

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία