Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 
Tο θέατρο γοητεύεται από ιδιαίτερες ιστορίες, διψά για κάθε είδους βιογραφίες που συγκινούν, αν σ' αυτές προσθέσεις και μια καλλιτεχνική φλέβα, η οποία αναδείχθηκε μέσα από τραγικά περιστατικά της καθημερινότητας, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη!
 
Αυτή τη σεζόν ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έργα για τη ζωή του Τουλούζ Λωτρέκ, της Φρίντα Κάλο, του Βαν Γκογκ αλλά και κάποια θεατρικά έργα που μπορεί ο ζωγράφος του να μην πρωταγωνιστεί,ως φυσική παρουσία στη σκηνή, αλλά όλα περιστρέφονται γύρω από εκείνον και πιο συγκεκριμένα από τα έργα του. 
 
frida texnesplus2
 
«Frida Κι Άλλο», θέατρο Αποθήκη
 
Για τρίτη χρονιά οι Fly Theater, παρουσιάζουν μια εξαιρετική παράσταση με επίκεντρο τη ζωή και το έργο της εκκεντρικής ζωγράφου.
Η Κατερίνα Δαμβόγλου ενσαρκώνει τη Μεξικανή ζωγράφο παρουσιάζοντας τα βιώματα, αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής κι ασυμβίβαστης Frida. Ο Robin Beer δημιουργεί ζωντανά ήχο κι εικόνες μέσα από προβολή live video χτίζοντας τον κόσμο γύρω της.
Με τις προβολές καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης και το ζωντανό χειροποίητο video, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν», στη σκηνή, την προσωπικότητα της Frida Kahlo τόσο μέσα από εμβληματικές εικόνες όσο και μέσα από τους πίνακές της.
 
Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Αποθήκη
 
 lotrek theoxaraki
 
 
Τουλούζ Λωτρέκ, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 
Το έργο του Χριστόφορου Χριστοφή «Toulouse-Lautrec: Η φαντασία της αμαρτίας» ανεβαίνει σ' έναν χώρο ταυτισμένο με τις εικαστικές Τέχνες.
Στο θεατράκι του Ιδρύματος Θεοχαράκη ο Παναγιώτης Γεωργούλας σκηνοθετεί τον Νεκτάριο Σμυρνάκη στον ομώνυμο ρόλο.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Παρίσι του 1901 κι αναφέρεται στον γνωστό Γάλλο ζωγράφο Τουλούζ Λωτρέκ (1864-1901). Κυρίαρχη μορφή στο έργο, παράλληλα, είναι μια γυναίκα (μ' αυτόν τον ρόλο η Χριστίνα Βαρώτσου κάνει το θεατρικό της ντεπούτο), η οποία έχει στα μάτια του το ρόλο της μάνας, της ερωμένης, της οικονόμου και της πόρνης. Στη διάρκεια του έργου ακολουθούν διάφοροι διάλογοι, όπου ο ζωγράφος συνομιλεί με καθεμιά από αυτές τις μορφές. Μέσα από τα λεγόμενά του αναπτύσσει το πλαίσιο της κοσμοθεωρίας του για τη ζωή, μιας κοσμοθεωρίας που είναι δεμένη άρρηκτα με την απόλαυση όλων εκείνων των επίγειων απολαύσεων που ένας συμβατικός ή συντηρητικός άνθρωπος θα χαρακτήριζε ως ανηθικότητες. Στα βίντεο της παράστασης απολαμβάνουμε μεταξύ άλλων τις: Michèle Valley, Μαρία Καλλιμάνη, Αλεξάνδρα Παντελάκη και την Κέλλυ Νικηφόρου,η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία των βίντεο.
 
4 ακόμη παραστάσεις τον Δεκέμβριο.
Σάββατο:21 Δεκεμβρίου στις 20.30 και Κυριακές 8, 15, 22 Δεκεμβρίου στις 19.00
 
van goke
 
Ο Βαν Γκογκ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη
 
Μετά την παρουσίαση του έργου «Βαν Γκογκ - Το βαλς των δέντρων και του ουρανού» του Jean-Michel Guenassia την περασμένη σεζόν στο θέατρο Γκλόρια, ήρθε η ώρα της συμπρωτεύουσας να γνωρίσει την ιστορία του μοναδικού ζωγράφου.
Η παράσταση σε σκηνοθεσία Michael Seibel ανεβαίνει στο Θεάτρο Αθήναιων και δια πραγματεύεται τις τελευταίες μέρες του Βαν Γκονγκ.
Παρακολουθώντας το έργο, ο θεατής αντιλαμβάνεται τον τρόπο με τον οποίο ο κορυφαίος ζωγράφος έκανε τη ζωή μας έργο τέχνης, αντιστοίχισε τη μοναξιά και τα αναπάντητα ερωτήματα που όλοι έχουμε με τα χρώματα της παλέτας του, δίνοντας φωνή στα ενδότερα συναισθήματά μας.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Ερήμου, Δημήτρης Καλαντζής, Αντώνης Ραμπαούνης, Ελένη Δαφνή και Γιάννης Μπόγρης.
 
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αθήναιον
 
 
Ζωγράφος απών αλλά τόσο παρών
 
Δύο ακόμη θεατρικές παραστάσεις, που μπορεί να μη ζωντανεύουν επί σκηνής τη ζωή κάποιου διάσημου ζωγράφου, αλλά οι πίνακες φέρνουν τα πάνω κάτω στη σκηνή είναι το “Αρτ” στο Μικρό Παλλά κι ο “Αέρας” στο Studio Ιλίσια.
 
 
art texnes plus
 
ART, στο Μικρό Παλλάς
 
Στο έργο της Γιασμίν Ρεζά, το οποίο συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν, ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών. Η ακριβή αγορά του ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους. Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν θεμελιακά, υπαρξιακά ζητήματα προς επίλυση.
Άλκις Κούρκουλος, Μιχαλής Οικονόμου και Θοδωρής Αθερίδης (ο οποίος σκηνοθετεί και την παράσταση) δένουν υπέροχα στη σκηνή χαρίζοντας στο κοινό μια ευχάριστη παράσταση που εκμαιεύει το γέλιο αλλά, παράλληλα, καταφέρνει να προβληματίσει και να δημιουργήσει συζητήσεις.
 
Τετάρτη έως Κυριακή στο Μικρό Παλλάς
 
 
 
 
aeras texnes plus
 
Αέρας, στο Studio Ιλίσια- Βολανάκης
 
Το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη παρουσιάζεται στο μικρό θέατρο της οδού Παπαδιαμαντοπούλου σε σκηνοθεσία Μιχάλη Δούνια, με δύο απολαυστικές θεατρίνες επί σκηνής. Η 'Ολια Λαζαρίδου κι η Ναταλία Τσαλίκη είναι η Έντα και η Νόρα, δύο εκκεντρικές αδερφές, οι οποίες συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια με αφορμή έναν ξαφνικό θάνατο και μια αναπάντεχη κληρονομιά.
Συγκεκριμένα η μια από τις δύο τους κληρονομεί κάποιους πανάκριβους πίνακες από τον εραστή του αδερφού τους. Ποια κληρονομιά είναι έγκυρη και ποια από τις δύο θα καταφέρει να βγει πλούσια μέσω των πανάκριβων πινάκων;
Μια “αέρινη” κωμωδία του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη για την πολυπλοκότητα των σχέσεων, το μίσος και την αγάπη, το ψέμα και την αλήθεια.
 
Τετάρτη έως Κυριακή στο Studio Ιλίσια-Βολανάκη
 
 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία