Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς και ο Γιώργος Γαλίτης μας ανοίγουν το καμαρίνι τους Κύριο

Από τη Δήμητρα Πέτρου

 

 ivan texnes plus

Αντικείμενα που έχω πάντα στο καμαρίνι μου.

Γιώργος Γαλίτης: Παλιά είχα ολόκληρο σετ με μακιγιάζ. Τα τελευταία δέκα χρόνια, όμως, δεν μπαίνω στη διαδικασία μεταμφίεσης. Ίσως βέβαια είναι και οι ρόλοι που κάνω τελευταία που δεν απαιτούν μακιγιάζ. Όταν ήμουν νεότερος, έπαιζα ρόλους καρατερίστες ή έκανα πιο μεγάλους σε ηλικία ρόλους. Τώρα δεν το χρειάζομαι, ίσως σε δέκα χρόνια να τα χρειαστώ πάλι για να μειώνω τα χρόνια μου (γέλια). Γούρια δεν έχω γιατί δεν πιστεύω σε αυτά.

Θανάσης Κουρλαμπάς: Το αντικείμενο που έχω πάντα μαζί μου είναι μια φωτογραφία των παιδιών μου και της οικογένειάς μου. Της ρίχνω πάντα μια ματιά πριν βγω στη σκηνή. Σίγουρα έχω και καραμέλες για τον λαιμό (γέλια). Και πάντα έχω και ένα άρωμα γιατί μου αρέσει να μυρίζω στον συμπρωταγωνιστή μου ωραία.

ivanilits texnesplus2 1

Το πιο ωραίο καμαρίνι που είχα ποτέ.

Γιώργος Γαλίτης: Το πιο ωραίο μου καμαρίνι ήταν όταν έπαιζα στη Νάουσα, ερασιτέχνης στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Εκεί ήταν και η πρώτη μου επαφή με το θέατρο, οπότε κρατάω αυτές τις αναμνήσεις πολύ γλυκά και ζεστά μέσα μου. Αλλά όλα τα καμαρίνια είναι όμορφα, αρκεί να έχουν ησυχία για να συγκεντρωθείς πριν την παράσταση. Εδώ στο Αλκμήνη, στην παράσταση «Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς», χρειαζόμαστε τον χρόνο μας με τον Θανάση. Υπάρχουν όμως και παραστάσεις που δεν χρειάζονται συγκέντρωση… απλά ντύνεσαι και βγαίνεις στη σκηνή.

Θανάσης Κουρλαμπάς: Όλα μου τα καμαρίνια τα έχω αγαπήσει. Σίγουρα λίγο περισσότερο αυτό του θεάτρου Αλκμήνη γιατί με τους «12 ενόρκους» έχω κάτσει σε αυτό 5 χρόνια μαζί με τους συναδέλφους μου, γιατί ήταν ενιαίο, και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Και βέβαια το καμαρίνι στο αμφιθέατρο του αείμνηστου του Σπύρου Ευαγγελάτου, όπου και εκεί έμεινα σχεδόν 15 χρόνια. Είναι ένα καμαρίνι που είχε γίνει δεύτερο σπίτι μου. Το είχα διαμορφώσει, είχα τη μουσική μου, τα αντικείμενά μου και μου άρεσε πάντα να πηγαίνω ακόμα και μια ώρα νωρίτερα και να πίνω τον καφέ μου και να κάνω τις σκέψεις μου.

ivanilits texnesplus6 1

Το πιο ωραίο καμαρίνι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.

Γιώργος Γαλίτης: Δεν θυμάμαι κάποιο καμαρίνι που να έχω ζηλέψει. Η αλήθεια είναι ότι άμα είναι μια παράσταση ωραία δεν με νοιάζει ακόμα και στον διάδρομο να είμαι. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι τα πιο όμορφα καμαρίνια που έχω δει είναι της Επιδαύρου. Εκεί νιώθεις μια άλλη κατάσταση. Έχουν τρομερή ποιότητα και έχουν και τη μαγεία του χώρου. Νομίζω ότι είναι τα καλύτερα καμαρίνια του κόσμου.

Θανάσης Κουρλαμπάς: Έχω δει πολύ όμορφα καμαρίνια γενικά. Δεν θυμάμαι να έχω ζηλέψει κάποιο. Ίσως γιατί το καμαρίνι στο οποίο εσύ ακουμπάς τον εαυτό σου κάθε σεζόν, είναι το δεύτερο αγαπημένο σου μέρος μετά το σπίτι σου, οπότε όλα τα καμαρίνια τα νιώθω όμορφα.

Το τελευταίο πράγμα-κίνηση-σκέψη που κάνω πριν βγω από το καμαρίνι μου.

Γιώργος Γαλίτης: Το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι είναι «να τα καταφέρουμε και σήμερα». Παίρνω μια ανάσα και εύχομαι όλα να πάνε καλά. Επίσης, πάντα ελπίζω να είναι το κοινό καλό, κυρίως όταν παίζω κωμωδίες.

Θανάσης Κουρλαμπάς: Το τελευταίο πράγμα που κάνω πριν βγω στη σκηνή, είναι να καθαρίσω τον λαιμό μου και να βήξω αρκετά, όντας καπνιστής. Να πιω τη δροσερή τελευταία γουλιά του νερού μου και να σκεφτώ θετικά την ερμηνεία που πρόκειται να εκτελέσω.

Ο Γιώργος Γαλίτης και ο Θανάσης Κουρλαμπάς πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς» στο Θέατρο Αλκμήνη. Η παράσταση παίζεται κάθε Τετάρτη στις 19:00.

 

Διαβάστε επίσης:

Είδα Τον «Θάνατο Του Ιβάν Ιλιτς», Σε Σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη