Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ομάδα που νίκησε το Scratch Night του Bob Theatre Festival

Η Αναστασία Γιαννάκη και η  Κατερίνα Πατσιάνη είναι οι νικήτριες του πρώτου βραβείου και των 1.000 ευρώ για να κάνουν το δεκαπεντάλεπτο Scratch τους παράσταση αφού με το "Κοιμάμαι" κέρδισαν κοινό και κριτική επιτροπή. 

Οι δύο τους, που συνυπογράφουν και τη σκηνοθεσία,είχαν μια εντυπωσιακή παρουσία στημένες πάνω σε σκάλες με δύο χάρτινα χειροποίητα λευκά κουστούμια κατασκευασμένα από ρολό χαρτί μέτρου(εικαστική επιμέλεια Χριστίνα Σπανού). Ουσιαστικά ακίνητες τα περισσότερα λεπτά έπαιζαν με το βλέμμα και τις φωνές τους. Έξυπνο χιούμορ, γρήγορες ατάκες και δυνατή σκηνική χημεία έκανε το Scratch τους να ξεχωρίσει από τον πρώτο προκριματικό. Η ιστορία θέλει τον Σερ Τζέφρυ ντε Φρόντσαμ και τη Λαίδη Χίλαρι να στέκονται για αιώνες κολλητά, παρακολουθώντας τα πάντα, χωρίς να μπορούν να κουνήσουν ρούπι αφού εδώ και 600 χρόνια έχουν γίνει αγάλματα.Κάποτε όμως μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα και κυρίως να χορέψουν. Τώρα αδυνατούν να συμφωνήσουν αν βρίσκονται σε εκκλησία ή σε κλαμπ, αν δίπλα τους έχουν γάτα ή σκύλο, αν είναι μεσημέρι ή βράδυ. Αρκεί μια πρώτη κίνηση για να απεγκλωβιστούν από την ακινησία;

koimasai.jpg

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα ΦΡΑΞΙΑ με το " Η επανάσταση δεν θα έχει WiFi" και στην τρίτη θέση  η ομάδα  Rapel με το "Ζητείται Κλόουν" και είμαι σίγουρη ότι θα έχουν και συνέχεια.

 Οι εννιά ομάδες που είδαμε στον τελικό ήταν:

 

 1. Mellonia – Hippo Theatre Group

 

2. Dr. Jekyll & Mr. Hyde – Δευτέρα Δεύτεροι

 

3. Ζητείται Κλόουν – Rapel

 

4. Κοιμάμαι – Α. Γιαννάκη – Κ. Πατσιάνη

 

5. Η μυθιστορία του κυρίου Μολιέρου – Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα”

 

6. StigmataLinchpin

 

7. Η πιο δυνατή – Natural

 

8. Doggy Style – ΓΙΟΜΜΑΔΑ

 

9. Η επανάσταση δεν θα έχει WiFi – ΦΡΑΞΙΑ