Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Πέθανε ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Μια ακόμη σημαντική απώλεια μετρά από σήμερα ο καλλιτεχνικός κόσμος αφού ο ηθοποιός και σκηνογράφος Βαγγέλης Χατζηνικολάου έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.

 
Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.
 
 
“Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνω ακόμα μια αναπάντεχη και πολυ πρόωρη αποχώρηση..Ο σπουδαιος συνάδελφός μας και καλός φιλος Βαγγελης Χατζηνικολάου που εχει διαγραψει λαμπρη καρριερα στο θεατρο μας (Εθνικό και Ελευθερο) Και με αρκετες εμφανισεις στην τηλεόραση κ το σινεμά εφυγε μετα απο μάχη με την επάρατο…Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φιλε, δεν θα ξεχασουμε το ταλέντο σου, την μαχητικότητά σου, την εργατικότητα, το χαμόγελο και το χιουμορ σου” έγραψε ο ηθοποιός.
 
 
 
 
vangelsi
 
Συγκινητική ήταν και η ανάρτηση της Ελένης Ράντου με την οποία ο ηθοποιός είχε συνεργαστεί αρκετές φορές. 
 
 
Ενας αγγελος... ενας υπεροχος ανθρωπος... ενας σπουδαιος ηθοποιος... ενας πολυτιμος συνεργατης... ενας αφοσιωμενις φιλος.... ενας ακουραστος  συντροφος ... μια βαθια ευαισθητη και δοτικη ψυχη πεταξε σημερα για τον παραδεισο.
Οσοι σε γνωριααμε σου χρωσταμε κατι.
Γιατι εδινες παντα  τοσο γενναιοδωρα χωρις να ζητας ποτε να παρεις
Σαγαπω πολυ Βαγγελη μου.
Θα σ εχω παντοτε κοντα μου . Θα σε κραταω μεσα μου να μου φωτιζεις τα σκοταδια.
Καλο ταξιδι Βαγγελη Χατζηνικολαου
 

rantou va

  Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θεατρικό εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου, δίπλα στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την Ανάκριση του Π. Βάις. Ακολούθησαν συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο, τη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, το θέατρο Διάνα της Ελένης Ράντου, το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Αμόρε, τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Καλαμάτας και Κρήτης, το Μικρό Παλλάς, το Θέατρο Βρετάνια, το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ο ηθοποιός συμμετείχε σε τηλεοπτικές δουλειές , ενω στο θέατρο είχε παίξει σε παραστάσεις όπως: Φιλουμένα (Θέατρο Διάνα 2017), Το κουρδιστό πορτοκάλι (Θέατρο Κιβωτός 2015), Η τρελή του Σαγιό (Εθνικό Θέατρο-Κτίριο Τσίλλερ Κεντρική σκηνή 2014), Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (Θέατρο Μικρό Παλλάς 2011) Ερωτευμένος Σαίξπηρ  κ.α 
 
Παράλληλα με την υποκριτική έγραφε για το θέατρο και την τηλεόραση και σκηνοθέτησε παραστάσεις για τη θεατρική ομάδα MANIART, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος. Το θεατρικό «Press the Button» που έγραψε το 2004 τιμήθηκε με το βραβείο κοινού καλύτερου νεοελληνικού έργου, καθώς και η παράσταση, την οποία σκηνοθέτησε, απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης της χρονιάς.

Πολυμέσα

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10157647985428456&id=35064893455

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία