Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Χριστούγεννα με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Παρά την πανδημία και την αναστολή των παραστάσεών του, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραμένει ενεργό στο διαδίκτυο.

Έτσι, φέρνει τώρα το άρωμα των Χριστουγέννων μέσω της ηλεκτρονικής του σελίδας www.dithepi.gr και μια σειρά δωρεάν δράσεων για όλο το κοινό που ετοίμασε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Λευτέρης Γιοβανίδης.

Αφηγήσεις παραμυθιών από την Ξένια Καλογεροπούλου, συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, απαρτίζουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που φιλοδοξεί να χαρίσει έστω κι από απόσταση λίγη από τη χριστουγεννιάτικη μαγεία σε όλους.

Μάλιστα, μετά την πρώτη τους προβολή οι εκδηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά δίνοντας την ευκαιρία για επαναληπτικές θεάσεις.

Οι εκδηλώσεις

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΙΚΕΝΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

26 Δεκεμβρίου /12.00

Απευθείας μετάδοση από την Κεντρική Σκηνή Δημήτρης Ροντήρης του ΔΘΠ στην ΕΤ1.

Ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από το αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς, Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με ήρωα τον πασίγνωστο από τα παιδικά μας χρόνια τσιγκούνη Σκρουτζ.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ζωντανεύει μουσικά την πλοκή, ερμηνεύοντας γνωστές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους. Ένας ξεχωριστός συνδυασμός λόγου και μουσικής που θα μας μεταδώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Αφήγηση Δημήτρης Πιατάς
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης
Ενορχήστρωση μουσικών έργων: Θοδωρής Λεμπέσης

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Παραμύθια σαν ευχές από τη Ξένια Καλογεροπούλου

25 και 27 Δεκεμβρίου και 1 και 6 Ιανουαρίου /12.00

Η Ξένια Καλογεροπούλου ανοίγει το σπίτι της ανήμερα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και αφηγείται με το μοναδικό της τρόπο τα παραμύθια της. Θυμάται ξεχωριστές γιορτές των παιδικών της χρόνων και εύχεται στους μικρούς φίλους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την καινούργια χρονιά.

Σύλληψη – σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος

Ηχοληψία: Αλέξης Κουκιάς – Παντελής

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

XMAS ANIMASYROS

26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου / 12.00

Το Animasyros έρχεται στο ΔΘΠ φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. Το θαύμα των Χριστουγέννων, η αξία της αλληλεγγύης, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο πλούτος της διαφορετικότητας, η αγάπη για τη θάλασσα και άλλες ιστορίες animation σε δύο διαφορετικά προγράμματα προβολών (διάρκειας 90 λεπτών) για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία