Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Τα παραμύθια του Χανς Κριστιαν Αντερσεν από αγαπημένους ηθοποιούς στην οθόνη μας

Αυτές τις γιορτές το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» φέρνουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στις οθόνες σας, με την απόλυτη γιορτινή παράσταση και ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών! Η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Νίκος Κουρής, η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιώργος Νανούρης ζωντανεύουν, υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τα πιο αγαπημένα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αποκλειστικά για δύο παραστάσεις σε online streaming από την Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης». 26, 27 & 28 Δεκεμβρίου, με διαθέσιμη προβολή από τις 12 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Μια παράσταση για όλη τη οικογένεια, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στο ΜΕΓΑΡΟ

με τα παραμύθια του Χανς Κριστιαν Αντερσεν

Μια παράσταση για όλη την οικογενένεια

Παρουσιάζονται τα μουσικά παραμύθια:

Το Κορίτσι με τα Σπίρτα

Τα Κόκκινα Παπούτσια

Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι

ο Ξύλινος Στρατιώτης

Το Μαγικό Σεντούκι

Ο Χιονάνθρωπος

Το Έλατο

 

 

nanouris megaro

Τα πιο αγαπημένα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν διασκευασμένα και σκηνοθετημένα από τον Γιώργο Νανούρη ενώνονται σε μια μεγάλη ιστορία και ζωντανεύουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, συνδυάζοντας τη μαγεία του θεάτρου με την κλασική μουσική από τους Μουσικούς της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Βλάχου.

Οι ήρωες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν βγαίνουν για λίγο απ’ τα παραμύθια τους και συναντιούνται σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια, που μοναδικό σκοπό έχει να μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων, αλλά και να μας θυμίσει ξεχασμένες αξίες της ζωής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή-Σκηνοθεσία:Γιώργος Νανούρης

Παίζουν:Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Κουρής, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Νανούρης

Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Ενορχήστρωση / Μουσική Διεύθυνση: Παναγιώτης Βλάχος

Σκηνικά:Μαίρη Τσαγκάρη

Φωτισμοί:Γιώργος Τέλλος

Εικονογράφηση/σκηνικά αντικείμενα:Φίλιππος Φωτιάδης

Διεύθυνση παραγωγής: Όλγα Μαυροειδή

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της ΛΥΚΟΦΩΣ

Ημέρες και ώρες προβολής της παράστασης:

26, 27 και 28 Δεκεμβρίου, διαθέσιμη προβολή από τις 12:00 έως τις 22:00.

Link προπώλησης: https://www.ticketservices.gr/event/christmas-tales

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία