Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Αναβολή παραστάσεων σε Μεγάλη και Μικρή Επίδαυρο - Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από πυρκαγιές σε περιοχές της χώρας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τους NEWS24/7 αναβάλλονται οι παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν αυτό το τρίημερο σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε πως για προληπτικούς λόγους, αναβάλλονται παραστάσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων.
 
Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.


Αναλυτικότερα και μέχρι στιγμής οι παρακάτω εκδηλώσεις αναβάλλονται:

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Βασίλης Παπαβασιλείου: Ελένη του Ευριπίδη

Ο Νίκος Κολοβός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι λόγω της εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η χώρα και σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου, οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου «Ελένη» την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Αυγούστου αναβάλλονται. Πληροφορίες, για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους ή πλήρους αναστολής τους, θα ακολουθήσουν σε επόμενη ανακοίνωση εντός της ημέρας. Δια αυτής θα διευκρινίζεται και ο τρόπος διαχείρισης των ήδη εκδοθέντων εισιτηρίων.

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ευριπίδης Λασκαρίδης - OSMOSIS- Ευριπίδης του Ευριπίδη

Αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε πως για προληπτικούς λόγους, αναβάλλονται παραστάσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων. 

Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι παραστάσεις:

- «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων

- «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη

- «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Επίσης αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα digitalculture.gov.gr του ΥΠΠΟΑ.

Αναβολή επισήμων εγκαινίων της έκθεσης των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev «Ένδυμα Ψυχής»

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ανακοινώνει τη ματαίωση των εγκαινίων της πολυαναμενόμενης έκθεσης των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev «Ένδυμα Ψυχής», που είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Αυγούστου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους συνανθρώπους μας οι οποίοι πλήττονται από τα θλιβερά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στον τόπο.

>> Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 8 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, από 10:00 π.μ. έως 10:00 μ.μ.

 

Πηγή:  news247.gr

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία