Bitcoin Solo Οδηγός εξόρυξης CGMiner among Up BTC Rank Check εγγραφής Πότε θα ξεκινήσει η Butcoin Futures Bitcoin Price Peak Με τις bitcoins που πραγματικά κερδίζετε Όταν η φούσκα bitcoin σκάει Bitcoin γραμμένο σε ποια γλώσσα μακρά bitcoin Καλή bitcoin εμπορικά βιβλία bitcoin Reddit bitcoin Διαχείριση κεφαλαίων που αγοράζει bitcoin σε ποια χώρα bitcoin νόμιμη τι σημαίνει bitcoin για το μέλλον Bitcoins Minen για ανδρείκελα Στοίχημα με Ο Bitcoin θα αντικαταστήσει το δολάριο Μπορείτε Κόστος συναλλαγής Πώς να καταθέσετε Bitcoin στους φόρους Βαθμολογία Bitcoin στο Πακιστάν σήμερα Κορυφαίοι τρόποι να κερδίσετε bitcoin Δεν υπάρχουν κωδικοί μπόνους κατάθεσης bitcoin καζίνο εταιρείες που παράγουν bitcoin Αποστολή Bitcoin Τιμή χρυσού bitcoin μετά από πιρούνι Χρησιμοποιώντας το Amazon στο δικό μου Bitcoins Bitcoin μετρητά σήμερα προβλέψεις Αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες bitcoin BTC Lights John Lewis Ενσύρματη κατανάλωση ενέργειας Bitcoin Διαμόρφωση Δεν παίρνω την εξόρυξη bitcoin Bitcoin Trading Master Game πιο Cryptocurrency Bitcoin συζήτηση ομάδας Δίκτυο αστραπής Bitcoin Twitter Πώς επηρέασε ο Bitcoin στον κόσμο Γιατί ο BTC dating club Duncraig Australia to purchase 性交友网站 苗栗縣 спонсор Новосибирск ищет девушку بهترین سایت های دوستیابی رایگان ساكزایران
Τελευταία Νέα
«Στα σκουπίδια»: Το έργο του του Simon Stephens για πρώτη φορά στην Ελλάδα Το ΚΘΒΕ αφιερώνει τις αποψινές παραστάσεις στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά «Il Postino / Ο Ταχυδρόμος του Νερούδα»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα «Οι άθλοι του Ηρακλή»: Είδαμε την παράσταση στο Christmas Theater Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Μια θαυμάσια ημέρα» Tempus Verum: Οι παραστάσεις που θα δούμε αυτή τη σεζόν 10 τελευταίες παραστάσεις για το επιτυχημένο «Girls & Boys» στο θέατρο 104 Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Μια Γερμανίδα Γραμματέας» «Σέρρα –Η ψυχή του Πόντου»: Η Χρύσα Παπά ζωντανεύει στη σκηνή το μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Τζεμ» Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Η Κληρονομιά» Είδα τους «12 ενόρκους», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη «Δεν μπορώ να φανταστώ το αύριο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη στο Θέατρο Φούρνος Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Η Ανταλλαγή» «Ο Αναβάτης και ο Ελέφαντας» της Μαρίας Γοργία στην τελική ευθεία για τα Διεθνή Βραβεία του Φεστιβάλ Spazio Theater
 

Θέατρο Προσκήνιο: Όλα όσα θα δούμε

Φωτό: Ελίνα Γιουνανλή

Το Σεπτέμβρη του 2021 ο Δημήτρης Καραντζάς αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου «Προσκήνιο».Ο στόχος της συνεργασίας μας είναι η δημιουργία ενός χώρου έρευνας πάνω στο θέατρο και ανάπτυξης των συνθηκών που θα δώσουν το δικό τους στίγμα στην τέχνη μας.

Η ανακοίνωση της έναρξης αυτού του χώρου έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τους καλλιτέχνες μετά από μια παύση της θεατρικής διαδικασίας σχεδόν 2 χρόνων, στην οποία η ομάδα των συνεργατών μου κι εγώ νιώσαμε την ανάγκη να απαντήσουμε με δράση και πράξη. Η κίνηση αυτής της συνεργασίας με την εταιρεία ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς γόνιμων συνεργασιών (Νεφέλες του Αριστοφάνη - Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019, Τρεις Αδελφές του Τσέχωφ - Θέατρο Βεάκη 2020, Οιδίπους / Σοφοκλής-Παζολίνι - Καλοκαίρι 2020, 1821: Η Επιθεώρηση - Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 2021). Είναι ένα σχέδιο που με κάθε ρίσκο θα επιχειρήσουμε να πραγματοποιήσουμε, με την ελπίδα να προσφέρουμε τροφή για σκέψη και με την ανάγκη να ανταλλάξουμε ερεθίσματα ακόμα και στις πιο δυσχερείς συνθήκες.

Η σκηνή αυτή ξεκινάει ως τόπος έρευνας γύρω από τις παραστατικές τέχνες, με έναν σταθερό πυρήνα συνεργατών, που στα επόμενα βήματά της θα διευρυνθεί με προσκλήσεις σε άλλους καλλιτέχνες, με θεματικά φεστιβάλ (γύρω από έναν συγγραφέα, μια εποχή, ένα θέμα ή έναν τρόπο θεάτρου) και εργαστήρια.

 

Κύριοι άξονες και θεματικές του χώρου θα είναι η «τραγωδία δωματίου», η μελέτη του κλασικού ρεπερτορίου, η άναδειξη της σύγχρονης δραματουργίας και των νέων δημιουργών.

Η τέχνη είναι ένα ζωτικό πεδίο που οφείλει να αφομοιώνει τις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες και να παραμένει πάντα ενεργό.

Έναρξη της σεζόν γίνεται με το ποιητικό αριστούργημα της Μαρίνας Τσβετάγιεβα «Φαίδρα», σε μετάφραση Χρήστου Χρυσόπουλου και διασκευή της Θεοδώρας Καπράλου. Πρόκειται για μια μεταγραφή του γνωστού μύθου του Ιππόλυτου και της Φαίδρας που εμβαθύνει στις πιο κρυφές πτυχές του έρωτα και αποτελεί μια αλληγορία για την χαμένη σχέση μας με τη φύση και το ένστικτο. Ένα κρίσιμο παιχνίδι παρέκκλισης από το ανθρώπινο και μια επανεξέταση της σχέσης μας με το σώμα, της σχέσης μας με το ζωώδες.

Κατόπιν θα ακολουθήσει το έργο του Τσέχωφ «Ο Θείος Βάνιας» σε μετάφραση της Χρύσας Προκοπάκη. Μια εκδοχή δωματίου, μια μελέτη της αλληλεξάρτησης των ηρώων και της αναγκαστικής τους συνύπαρξης σε ένα τραπέζι πρωϊνού. Αυτές οι δυο παραστάσεις θα συνυπάρχουν στο ρεπερτόριο στην εκ νέου διαμορφωμένη σκηνή του Προσκηνίου.

Φετινή προσκεκλημένη του Θέατρου Προσκήνιο είναι μια δημιουργός που έχει διαμορφώσει το δικό της στίγμα και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ προσωπικό τρόπο σκηνικής αφήγησης: η Γεωργία Μαυραγάνη, με την παράσταση «Ο Λόγος - Ένας θρύλος, σήμερα». Αντικείμενο της μελέτης της θα είναι «Ο Λόγος» του Kaj Munk, ένα άγνωστο θεατρικό έργο, που έχει αποδοθεί κινηματογραφικά το 1958 από τον Καρλ Τέοντορ Ντράγιερ και θα παρουσιαστεί πρώτη φορά από σκηνής στην Ελλάδα. Θέμα του έργου είναι η Πίστη. Οι ήρωες του έργου συγκρούονται σκληρά για τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Η τραγική λύση που θα έρθει με το θάνατο μιας γυναίκας θα τους συνταράξει. Όλα -ακόμα και η Πίστη- θα μοιάσουν μάταια. Ο “σαλός” όμως γιός θα κάνει το ακατόρθωτο. Θα κάνει το θαύμα: θα βρει το Λόγο και θα την αναστήσει.

Το Θέατρο Προσκήνιο ανακοινώνει επίσης την έναρξη της συνεργασίας του με τις εκδόσεις Νεφέλη:

Tο Θέατρο Προσκήνιο και οι Εκδόσεις Νεφέλη ξεκινούν μια νέα συνεργασία που θα πάρει με τον καιρό διάφορες μορφές. Ο βασικός στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να φέρει το αναγνωστικό κοινό πιο κοντά στο θέατρο και τους θεατρόφιλους πιο κοντά στις θεατρικές εκδόσεις, ανοίγοντας κανάλια επικοινωνίας και ενισχύοντας τους δεσμούς δύο δυναμικών τομέων του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Λέσχη Ανάγνωσης

Σε κάθε νέα παράσταση του Προσκηνίου, οι συντελεστές της θα επιλέγουν βιβλία που φωτίζουν με κάθε τρόπο τη δημιουργία της, τόσο από τη θεατρική βιβλιογραφία όσο και από ένα ευρύτερο πεδίο εκδόσεων (Λογοτεχνία, Ποίηση, Φιλοσοφία, Δοκίμιο κ.α.).

Σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο της «Νεφέλης» τα βιβλία αυτά θα παρουσιάζονται στους χώρους του θεάτρου και του βιβλιοπωλείου, καθώς και στις ιστοσελίδες τους.

Εκδηλώσεις

Οι συντελεστές των παραστάσεων του Προσκηνίου θα συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις του βιβλιοπωλείου της «Νεφέλης», ενώ συνεργάτες του εκδοτικού οίκου θα διοργανώνουν μέσα στο θέατρο δράσεις και συζητήσεις γύρω από το κάθε έργο.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις και όλες μας τις δράσεις θα βρείτε στο καινούργιο site του θεάτρου www.theatroproskinio.gr  το οποίο σχεδίασε ο Ιάσων Οικονόμου.

 

Δημήτρης Καραντζάς – Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Γκέλυ Καλαμπάκα – Οργάνωση Θεάτρου, Οπτική Ταυτότητα

faidra proskinio 1 940x549

Οκτώβριος 2021 - Απρίλιος 2022

ΦΑΙΔΡΑ της Μαρίνας Τσβετάγιεβα

Η προπώληση ξεκίνησε. Κάντε κλικ εδώ: https://www.viva.gr/tickets/theatre/proskinio/faidra/

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στεφανία Γουλιώτη , Αλεξία Καλτσίκη, Νίκος Μάνεσης, Μιχάλης Σαράντης

Μετάφραση: Χρήστος Χρυσόπουλος

Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα

Σκηνικό: Μαρία Πανουργιά

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Γιώργος Πούλιος

Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ του Άντον Τσέχωφ

Παίζουν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Χρήστος Λούλης, Ηρώ Μπέζου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Χατζόπουλος, Μαρία Φιλίνη

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα

Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Απρίλιος - Μάιος 2022

Ο ΛΟΓΟΣ - ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ του Κάι Μουνκ

Μετάφραση: Ράνια Κελαϊδίτη

Σκηνοθεσία - Διασκευή κειμένου: Γεωργία Μαυραγάνη

Στο ρόλο του “σαλού” ο Άρης Μπαλής.

 

Συνεργάτες του θέατρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ για τη σεζόν 2021-22

 
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης
 
Αντώνης Αντωνόπουλος
 
Στεφανία Γουλιώτη
 
Ξένια Καλογεροπούλου
 
Αλεξία Καλτσίκη
 
Δημήτρης Καμαρωτός
 
Θεοδώρα Καπράλου
 
Τάσος Καραχάλιος
 
Έκτορας Λιάτσος
 
Χρήστος Λούλης
 
Νίκος Μάνεσης
 
Γεωργία Μαυραγάνη
 
Άρης Μπαλής
 
Ηρώ Μπέζου
 
Μαρία Πανουργιά
 
Λευτέρης Παυλόπουλος
 
Γιώργος Πούλιος
 
Μιχάλης Σαράντης
 
Φιντέλ Ταλαμπούκας
 
Θεοδώρα Τζήμου
 
Ιωάννα Τσάμη
 
Μαρία Φιλίνη
 
Νίκος Χατζόπουλος

 

lisasmeni mpalarina

popolaros banner

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία