Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Τι θα δούμε στο θέατρο Eliart;

Το θέατρο Eliart υποδέχεται τη νέα θεατρική περίοδο με ανανεωμένη διάθεση και αισιοδοξία, και παρουσιάζει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα γεμάτο δράση, σασπένς αλλά και γερές δόσεις χιούμορ.

Ήρθε η στιγμή που περιμέναμε από πέρυσι... Ανοίγουμε το θέατρο και σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα μέχρι και τον Γενάρη του 2022.
Ελπίζουμε στη δική σας στήριξη.

*Κάθε παράσταση θα ανακοινώνει με δελτίο τύπου τον τρόπο που θα υποδέχεται το κοινό (εμβολιασμένοι, νοσήσαντες ή και θεατές με rapid τεστ).

Ο απρόσκλητος επισκέπτης

της Άγκαθα Κρίστι (1957)

από 8 Οκτωβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Η συγκλονιστική ιστορία αστυνομικού σασπένς, νουάρ ατμόσφαιρας και εξιχνίασης φόνων, που αγκαλιάστηκε από το αθηναϊκό κοινό, επιστρέφει ανανεωμένη από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και για τρίτη συνεχή χρονιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο ELIART.

«Ο απρόσκλητος επισκέπτης», ένα κλασικό αστυνομικό έργο με πολλές ανατροπές, της αξεπέραστης μετρ του είδους Άγκαθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη, υπόσχεται 90 λεπτά θεατρικής απόδρασης και αληθινής ψυχαγωγίας.

Ταυτότητα παράστασης

«Ο απρόσκλητος επισκέπτης» της Άγκαθα Κρίστι

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Γιώργος Φρατζεσκάκης

Σκηνικό: Βαλεντίνο Βαλάσης

Κοστούμια: Βεστιάριο ELIART

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά, Στάθης Λαγκάδας

Τα κοστούμια της κ. Λαμπρίδου σχεδίασε και επιμελήθηκε o Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Οδυσσέας Σταμούλης, Ιλιάς Λαμπρίδου, Μυριέλλα Κουρεντή, Γιώργος Φρατζεσκάκης, Αννέτα Παπαθανασίου, Σαράντος Γεωγλερής, Κώστας Ζέκος, Στάθης Λαγκάδας

Επικοινωνία θέατρο ELIART: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Παραγωγή: Ιωάννης Ρουμελιώτης – Θέατρο ELIART

Τα λουλούδια στην κυρία

του Άκη Δήμου

από 4 Οκτωβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Η θεατρική ομάδα Νοκ- Άουτ επιστρέφει στο θέατρο Eliart, μετά τη «Ληστεία» (2019), με τη σύγχρονη και φρέσκια κωμωδία ενός από τους σημαντικότερους νέους Έλληνες συγγραφείς, του Άκη Δήμου.

Τρεις άντρες με όλες τις παθογένειες που κουβαλάνε, προσκολλημένοι μεταξύ τους, σε μια εκούσια καραντίνα με ευτράπελα, συγκρούσεις, συγκίνηση και πολύ χιούμορ.

Α! Και η κοπέλα απέναντι. Στο απέναντι μπαλκόνι. Το κορίτσι στο απέναντι μπαλκόνι. Πάντα υπάρχει το κορίτσι, έστω και στο απέναντι μπαλκόνι.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Τούμπανος

Παίζουν (αλφαβητικά): Γρηγόρης Γιαννόπουλος, Γιάννης Ντάσιος, Ηλίας Τσατσαρώνης

Αφίσα: Μαρί Κεφαλλωνίτη

Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Νοκ- Άουτ

Μουσική επιμέλεια, σκηνικά, κοστούμια: Η ομάδα

Eliart ta louloudia stin kyria

Δάχτυλο στο μέλι

Μια κωμωδία εποχής του '80

από 10 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Ένας δήμαρχος βορείων προαστίων αλλά λαϊκής καταγωγής προσπαθεί να καταχραστεί λεφτά του δήμου μέσω ενός μεγάλου έργου που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του… όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο του μέχρι την στιγμή που εμφανίζεται σπίτι του ο μελλοντικός γαμπρός του...

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Μίμης Καπέρδος

Σκηνοθεσία: Χρήστος Ευθυμίου- Μίμης Καπέρδος

Σκηνικά κοστούμια: Βαλεντίνο Βαλάσης
Casting: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Βίβιαν Κοντομάρη, Χάρης Μαυρουδής, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Μίμης Καπέρδος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Μαρία Κωνσταντά, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

Athens English Comedy Club

stand-up comedy

από 26 Σεπτεμβρίου, κάθε δεύτερη Κυριακή

Το πρώτο, και μοναδικό, εξ’ ολοκλήρου Αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Το Athens English Comedy Club, επιστρέφει δριμύτερο από 26 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Eliart, προσφέροντας παραστάσεις stand-up comedy αποκλειστικά και μόνο στα Αγγλικά.

Μία φορά το μήνα θα παρουσιάζεται comedy lineup, με 6 διαφορετικούς κωμικούς κάθε φορά από Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα, μία φορά το μήνα θα παρουσιάζεται βραδιά open mic, όπου 10 κωμικοί θα καλούνται να δοκιμάσουν από 5’ νέου υλικού - και μπορείς να λάβεις μέρος και εσύ!

Δεν είναι αυτό που περιμένεις

stand-up comedy

από Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, για 4 παραστάσεις (7, 14, 21 και 28/10)

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα λόγω πανδημίας, ο Παναγιώτης Κούδας επιστρέφει με την 4η solo παράσταση του για μια τελευταία σεζόν. Τελευταία της παράστασης ή και του ίδιου ανάλογα αν τον έπιασε το εμβόλιο. Για μια ώρα και κάτι, προσπαθεί να πει μια ιστορία, δεν τα έχει καταφέρει ακόμα, ίσως όμως να γίνει σε κάποια από τις επόμενες προσπάθειες. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ αυτό που περιμένουμε, ούτε και αυτή η παράσταση θα είναι, εκτός αν το μόνο που περιμένατε είναι να είναι αστεία. Ένα ταξίδι στον θυμό, την αρχαία Κρήτη, τα Κτελ, τα gps, τις σχέσεις και την κουζίνα του. Ναι δεν βγάζει νόημα εδώ, μην αγχώνεστε πιθανόν ούτε εκεί θα βγάλει.

Συντελεστές: Παναγιώτης Κούδας +opening acts

Κανένα Κοινό

stand-up comedy

από Κυριακή 10 Οκτωβρίου, για 4 παραστάσεις (10/10, 24/10, 7/11, 21/11)

Η Χριστίνα Βούλγαρη και η Ειρήνη Ξυγκάκη παρουσιάζουν την stand-up comedy παράσταση «Κανένα Κοινό». Από τη Κυριακή 10 Οκτωβρίου και για 4 παραστάσεις, η δυναμική double-bill παράσταση με δύο από τα ανερχόμενα ονόματα της Ελληνικής stand-up σκηνής.

Opening act η Αθηνά Κεφαλοπούλου.

Τι κοινό μπορεί να έχουν μία καθηγήτρια πολεμικών τεχνών, μια ηθοποιός, και μια κοινωνιολόγος; ΚΑΝΕΝΑ. Ή μάλλον….;

Info

Θέατρο ELIART, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός, τηλ.: 210 3477677

Προπώληση: www.viva.gr και στο Ταμείο του θεάτρου ELIART

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία