Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κυριάκο Ψυχαλή, ποια είναι αυτή η Λυσσασμένη Μπαλαρίνα;

Ένα μικρό θεατρικό διαμάντι ανακαλύπτει το κοινό στο Studio Μαυρομιχάλη κάθε Κυριακή στις 21:15, ο λόγος για τη νουβέλα του διάσημου Ρώσου σεναριογράφου Grigory Konstantinopolsky, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λιούμπα Κριβοχίζα. Η παράσταση χαρίζει αβίαστα το  γέλιο στο κοινό αλλά και βαθιά συγκίνηση. Εμείς μιλήσαμε μ' έναν από τους τέσσερις ηθοποιούς της παράστασης, τον Κυριάκο Ψυχαλή. Ο νεαρός ηθοποιός στη σκηνή του Studio Μαυρομιχάλη ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο του και εντυπωσιάζει.

Μιλήσαμε μ' αφορμή την παράσταση αλλά η κουβέντα πήγε και σ' άλλα λιμέρια...πιο δύσκολα! Παρ' όλα αυτά ο Κυριάκος δεν μάσησε στιγμή τα λόγια του. 

 kyriakos psixalis

Πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση

«Ταλέντο δεν σημαίνει τίποτα», είπε η γριά δασκάλα στη νεαρή τότε μπαλαρίνα. «Θυσίες, πείσμα, φανατισμός...και η εργασία του κατάδικου. Αυτά μετρούν», συνέχισε… και κάπως έτσι, αρχίζει ο αγώνας της μπαλαρίνας. Της μπαλαρίνας μας. Η παράσταση αυτή φτιάχτηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που ζήσαμε και εμείς και όλος ο κόσμος.

Φέτος, η Λυσσασμένη Μπαλαρίνα ξεκινάει τη διαδρομή της στο Studio Μαυρομιχάλη και βάζει τους θεατές στον περίεργο αλλά τόσο οικείο κόσμο της μπαλαρίνας. Περιμένουμε οι θεατές να γελάσουν , να συγκινηθούν και να σκεφτούν. Άραγε, πόσα κοινά θα βρουν;

Lusasmeni balarina

Ως μαφιόζος στη Λυσσασμένη Μπαλαρίνα 

 

Ποιος ο δικός σας ρόλος στην παράσταση;

Από έναν μαφιόζο «Vor» μέχρι έναν σκύλο. Ναι, καλά διαβάσατε. Οι ρόλοι εναλλάσσονται με γρήγορους ρυθμούς και αυτό είναι μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμένα.

 lysasmeni

Είστε νέος ηθοποιος έτυχε να βιώσετε ποτέ κάποια σκληρή συμπεριφορά στο θέατρο, όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας;

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περιττά λόγια και αερολογίες σε μια τέτοια ερώτηση. Ναι, έχω βιώσει και εγώ και πάρα πολλοί συνάδελφοί μου, όχι μόνο σκληρές, αλλά απαίσιες συμπεριφορές και πράξεις στον χώρο. Το θέατρο είναι, όμως, όπως και όλοι οι άλλοι χώροι. Παντού υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Είδε ο κόσμος την κορυφή του παγόβουνου και τρόμαξε. Δυστυχώς έχει κι άλλο…

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι ηθοποιός στην Ελλάδα του σήμερα;

Εδώ δεν μπορείς καλά-καλά να είσαι πολίτης στην Ελλάδα του σήμερα. Πόσω μάλλον ηθοποιός και γενικά καλλιτέχνης. Δεν είναι απλώς δύσκολο, είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Δουλεύω στο επάγγελμα από τα είκοσί μου και ακόμα χρειάζομαι μια σταθερή δουλειά να κάνω για να τα βγάλω πέρα. Και εγώ είμαι τυχερός, έχω ένα σπίτι να γυρίσω αν δεν τα καταφέρω, έχω ένα πιάτο φαΐ και ένα κρεβάτι για την περίπτωση που δεν αντέξω τη δυσκολία του χώρου.

Υπάρχουν άνθρωποι και ειδικά καλλιτέχνες που έχουν έρθει από άλλες πόλεις και χώρες και παλεύουν με ό,τι έχουν. Τι να πω εγώ ; Μόνο κουράγιο μπορώ να δώσω και να πω ότι κανένας δεν μπορεί να μας πάρει το όνειρό μας. Και για αυτό το όνειρο αξίζουν όλα όσα περνάμε..

Πείτε μας το πιο τρελό σας επαγγελματικο όνειρο.

Δεν έχω κάποιο τρελό επαγγελματικό όνειρο. Πάω βήμα-βήμα και ευχαριστιέμαι τη διαδρομή και τους ρόλους που συναντώ. Κάτι είναι και αυτό. Όχι ;

lyssasmeni mpalarina sto studio mayromixali scaled e1604049215392 300x300

Συμπλήρωσε τη φράση «Έγινα ηθοποιός γιατί...».

«Έγινα ηθοποιός γιατί...αυτό ήθελα!». Πολλές φορές έχω απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση… αν ποτέ μάθω γιατί θέλω να είμαι ηθοποιός, δηλαδή αν το γειώσω μέσα μου, πολύ απλά θα χάσω τη σπουδαία ιδιότητα του...ερωτευμένου. Έρχεται, φεύγει, θέλει διάλειμμα, απορρίπτει, μηδενίζει, παθιάζεται, βρίσκεται σε κατάσταση μανίας και διέγερσης. Απλώς, αυτό ήθελα και συνεχίζω να το θέλω. Με αυτό θέλω να είναι τυλιγμένη η ζωή μου…

 

«Λυσσασμένη μπαλαρίνα» του Grigory Konstantinopolsky  στο Studio Μαυρομιχάλη

Κάθε Κυριακή στις 21.15 κλείστε τη θέση σας εδώ. 

                                                              «Ταλέντο δεν σημαίνει τίποτα»

Η νουβέλα του διάσημου Ρώσου σεναριογράφου Grigory Konstantinopolsky ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λιούμπα Κριβοχίζα.

Η «Λυσσασμένη Μπαλαρίνα» ήταν μια από τις πέντε νουβέλες που έγραψε ο ίδιος για τις ανάγκες κινηματογραφικής ταινίας  το «Γατάκι» -«Koshechka»(2009)- σε δική του σκηνοθεσία.

Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, η συγκεκριμένη νουβέλα άρχιζε να κάνει την εμφάνισή της και στα ρώσικα θέατρα.

Ερμηνεύουν:  Λιούμπα Κριβοχίζα, Ρένα Κουμπαρούλη , Άννα  Μίχου και Κυριάκος Ψυχαλής

Info:

Πρεμιέρα 10 Οκτωβρίου στο Studio Μαυρομιχάλη

Κάθε Κυριακή στις 21:15

Διάρκεια: 60 λεπτά

Είδος: Δραματοποιημένη Λογοτεχνία

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό : 12 ευρώ

Φοιτητικό, άνεργοι,  κάτω των 25 και άνω των 65 ετών : 10 ευρώ

Ατέλειες, ΑΜΕΑ : 8 ευρώ

 

 

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία