Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την«Ανάμνηση Σμύρνης»

Το texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την«Ανάμνηση Σμύρνης» την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο.

 Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε like στη  σελίδα του texnes-plus στο facebook,  σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο και μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας.

Ο διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

 Η μουσικοθεατρική παράσταση, σε κείμενο Τάνιας Χαροκόπου, σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα και μουσική Νίκου Ξύδη, είναι βασισμένη σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Βασιλείας Ζερβού, και συνδέει τη νεότερη εποχή με τον ελληνισμό της Σμύρνης λίγο πριν την καταστροφή της, μέσα από την αναβίωση των αυθεντικών παραδοσιακών σμυρναίικων τραγουδιών.

Στη διάρκεια της παράστασης, με αφορμή το περιεχόμενο μιας γυάλας, ξεδιπλώνονται τα τραγικά γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης, οι ιστορίες αγάπης, πόνου, αλληλεγγύης και πολιτισμού των ανθρώπων μιας ιστορικής κοιτίδας του ελληνισμού, που με μόνο όπλο την δύναμη της ψυχής τους, περιέσωσαν στο ακέραιο τις παραδόσεις τους και το όραμά τους για την επιστροφή στην χαμένη τους πατρίδα…

Με την Ελένη Βιτάλη, τη Λήδα Πρωτοψάλτη, τον Τάσο Χαλκιά, τη Χριστίνα Αλεξανιάν, τη Βαλέρια Κουρούπη, τον Σταύρο Νικολαϊδη, τον Λευτέρη Ελευθερίου, τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, τον Άρη Πλασκασοβίτη, τη FideKöksal, τους "Τζούμ" και με τη συμμετοχή πολλών ακόμα καταξιωμένων ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Λίγο πριν την ολοκληρωτική καταστροφή της Σμύρνης, ένας δημιουργός τραγουδιών και τραγουδιστής, προσπαθεί να περισώσει κάποια από τα τραγούδια της εποχής, κρύβοντας τις παρτιτούρες σε μια γυάλα, με σκοπό να την ρίξει στο πηγάδι του σπιτιού. Η γυναίκα του, η οποία δεν πιστεύει πως θα γενικευτούν οι αναταραχές, προσπαθεί να τον αποτρέψει. Εκείνος, όμως, περιγράφοντας τις σκηνές που είδε στο λιμάνι νωρίτερα, την παρακαλεί να μαζέψει κάποια πράγματα απαραίτητα για τους ίδιους και την κόρη τους και να εγκαταλείψουν το συντομότερο το σπίτι τους και τη Σμύρνη.

Έναν αιώνα αργότερα, ένας γνωστός «παραδοσιακός» τραγουδιστής και συνθέτης στην Αθήνα, τακτοποιώντας τα πράγματα του πατέρα του που είχε πεθάνει πριν λίγο καιρό, βρίσκει σε μια παλιά βαλίτσα τη γυάλα με το πολύτιμο περιεχόμενό του, καθώς κι ένα χειρόγραφο βιβλίο, που ανήκε στη γιαγιά του. Κι όταν στο σπίτι του έρχονται οι φίλοι του και μέλη της μπάντας του για να κάνουν πρόβες, τους παρουσιάζει τις παρτιτούρες και τα έγγραφα του προπάππου του, που είχε βρει, διαβάζοντας παράλληλα το γράμμα που υπήρχε στην γυάλα, από το οποίο αναδεικνύονται οι τραγικές ώρες πριν την καταστροφή.

Όλοι μαζί δοκιμάζουν να αναβιώσουν τα τραγούδια από τις παρτιτούρες τις γυάλας, μαθαίνοντας παράλληλα την ιστορία της δημιουργίας τους. Ενθουσιασμένοι από τον μουσικό «θησαυρό» που ανακάλυψαν, αποφασίζουν να εντάξουν τα τραγούδια της γυάλας στο ρεπερτόριό τους και να αφιερώσουν τη συναυλία τους στην καταστροφή της Σμύρνης!

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία