Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Θρύλος του 1900»

Tο texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Θρύλος του 1900», την Παρασκευή 22  Νοεμβρίου στις 23:45 στο θέατρο Θησείον 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε τη  σελίδα του texnes-plus στο facebook,  σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο και μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας.

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ! Σχόλιο το όνομά σας, share το άρθρο στον τοίχο σας και LIKE στη σελίδα μας στο facebook.

 

Ο θρύλος του 1900
Βασισμένο στο έργο του Alessandro Baricco “Novecento

2
η χρονιά
Από 18 Οκτωβρίου
Για 8 μόνο παραστάσεις

«Ο θρύλος του 1900», μια παράσταση βασισμένη στο θεατρικό μονόλογο του Alessandro Baricco «Novecento», επιστρέφει για 2η χρονιά, από τις 18 Οκτωβρίου, σε νέα θεατρική στέγη, το Θησείον-ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, και για μόλις 8 παραστάσεις. Η προσαρμογή, η μουσική και η σκηνοθεσία  είναι του Γιάννη Φίλια και του Δημήτρη Σταματελόπουλου.

Ένας μονόλογος πάνω στο νερό μετατρέπεται σε μουσικό διάλογο πάνω στη σκηνή. Άλλοτε από τη θέση του αφηγητή, άλλοτε ερμηνεύοντας τους κεντρικούς χαρακτήρες, δυο άντρες με όχημα πρωτότυπες jazz μουσικές συνθέσεις, ζωντανεύουν μ’ ένα πιάνο και μια τρομπέτα τη μοναδική ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, του πιανίστα που γεννήθηκε πάνω σε ένα υπερωκεάνιο και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά. Η γνωριμία του με τον Τιμ Τιούνυ και η βαθιά φιλία τους, θα μας μεταφέρουν στις δεκαετίες του ‘20 και του ‘30, σ’ ένα συγκινητικό ταξίδι στην ανθρώπινη φύση καταμεσής ενός jazz ωκεανού.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Μουσική: Γιάννης Φίλιας / Δημήτρης Σταματελόπουλος
Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Artracks R. Studios
Φωτογραφίες - βίντεο: Κωνσταντίνα Μαρίνου

ΠΑΙΖΟΥΝ
Δημήτρης Σταματελόπουλος (Τιμ Τιούνυ, τρομπετίστας)
Γιάννης Φίλιας (Χιλιαεννιακόσια, πιανίστα)

INFO

«Θησείον, ENA ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ»

Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή)

Τηλ. 210 3255444

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 18 Οκτωβρίου έως 6 Δεκεμβρίου

Kάθε Παρασκευή στις 23.45

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό: 12€

Ανέργων / άνω των 65 / ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): 8€ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70’

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Α. Θέατρο

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 - 3255444 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 17:00)

Στο ταμείο του θεάτρου 18:00 - 21:00

(ανοικτό ΜΟΝΟ τις ημέρες των παραστάσεων)

Β. Ticket Services
https://www.ticketservices.gr/event/o-thrilos-tou-1900/
τηλεφωνικά: 210-7234567
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 - Στοά Πεσμαζόγλου

Γ. Public
tickets.public.gr/event
από όλα τα καταστήματα
PUBLIC


Επικοινωνία-Προβολή στα ΜΜΕ

Ανζελίκα Καψαμπέλη

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία