Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το αγρίμι»

Tο texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το αγρίμι», την Παρασκευή 16 Ιουλίου  στις 21:00 στο  Δημοτικό ΚηποθέτροΠαπάγου

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε like στη σελίδα του texnes-plus στο facebook,  σχολιάστε το όνομά σας κάτω από το άρθρο κάντε tag τον φίλο/η που θα θέλατε να δείτε μαζί την παράσταση και μοιραστείτε το άρθρο στο προφίλ σας π.χ

π.χ Μαρία Παπαδοπούλου @ΚώσταςΧρακς

Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 14 Ιουλίου και οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω της σελίδας μας στο facebook.

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ! Σχόλιο το όνομά σας, share το άρθρο στον τοίχο σας και LIKE στη σελίδα μας στο facebook.

 agrimi

Η Μαρίκα Κοτοπούλη, η ιέρεια του ελληνικού θεάτρου επιστρέφει με “Το Αγρίμι” της Δήμητρας Παπαδήμα στις θεατρικές σκηνές, την Παρασκευή 16 και 23 Ιουλίου 2021 στο κηποθέατρο Παπάγου και στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της θερινής της περιοδείας η παράσταση που σκηνοθετούν η Δήμητρα Παπαδήμα και ο Γιάννης Μποστατζόγλου θα ανέβει σε ανοιχτές θεατρικές σκηνές της Αθήνας  και σε όλη την Ελλάδα.

Εκεί πάνω στο θεατρικό σανίδι, στον φυσικό της χώρο που μεγαλούργησε η ασυμβίβαστη, παθιασμένη γυναίκα, η Μαρίκα Κοτοπούλη θα μιλήσει έξω από τα δόντια για όλα όσα κρύβει στην ψυχή της.
“Επί είκοσι τρεις μέρες και είκοσι τρεις νύχτες, έδινε την ψυχή της στους ρόλους της και συνέχιζε αφοσιωμένη στην τέχνη της, χωρίς να έχει μάθει….χωρίς να τολμά κανείς να της πει, για τη δολοφονία του αγαπημένου της Ίωνα Δραγούμη, από σφαίρες πατριωτών.
Κάποιοι της το κρατούν κρυφό, είκοσι τρεις μέρες και νύχτες. Κάποιοι σωπαίνουν γιατί… Λυγίζουν τα τουφέκια τους μπροστά στην οργή της Κοτοπούλη!”

Ομολογώντας χωρίς ενδοιασμούς, με τον δικό της απαράμιλλο τρόπο, πως πάσχει από υπερβολικό πάθος, όχι όμως από απεριόριστη δύναμη. Για την παθιασμένη αυτή γυναίκα, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης δεν είναι το ισχυρότερο που διαθέτει ο άνθρωπος.

Το Αγρίμι του Ίωνα Δραγούμη, η Μαρίκα, σπάει τα δεσμά του καθωσπρεπισμού της ασφυκτικής κοινωνίας και επιτίθεται με λύσσα στο κατεστημένο.

‘Εσείς επίγειοι θεοί της συμφοράς, μην προκαλείτε τη δύναμη του πάθους μου, θα εκπλαγείτε. Σας το υπογράφω εγώ η Κοτοπούλη κι ας μην κάνω σπουδαία υπογραφή!
Μιλάει για τον μεγάλο και παθιασμένο της έρωτα με τον Ίωνα Δραγούμη, τις αδυναμίες της, τα πάθη της, αυτοσαρκάζεται, βρίζει, καταριέται, πάσχει.

Πιστός της συνεργάτης ο Μητσάκος ( Δημήτρης Μυράτ ) που δεν την αφήνει από το μάτι του παρά τα δώδεκα μόλις χρόνια του. Η Μαρίκα μένει ….. γυμνή μπροστά στον ταραχώδη, αταίριαστο, έρωτα της για τον αριστοκράτη Ίωνα Δραγούμη.
Εξαρτημένη χρόνια από εκείνον και τη μορφίνη, αφήνεται σε μία παραζάλη από όργια και ουσίες, για να σωθεί από μία κοινωνία που την αμφισβητεί , αλλά κυρίως για να δραπετεύσει από τον εαυτό της.

Συντελεστές:
Κείμενο: Δήμητρα Παπαδήμα
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδήμα – Γιάννης Μποσταντζόγλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Οικονόμου
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Μουσική Επένδυση: Χρήστος Στεργίου

Ερμηνεία: Δήμητρα Παπαδήμα, μαζί της ο Γιάννης Μποσταντζόγλου

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία