Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Έξι φορές»

Tο texnes-plus σας πάει θέατρο!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Έξι φορές», την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο Θέατρο Αλκυονίς.

Για να δηλώσετε συμμετοχή αφήνετε σχόλιο κάτω από άρθρο το όνομά σας και τον φίλο/η που θέλετε να δείτε την παράσταση καθώς και την ημέρα που επιθυμείτε και κάντε share το άρθρο στο προφίλ σας. 

π.χ Μαρία Παπαδοπούλου @ΚώσταςΧρακς 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΣΩΣΤΑ! Σχόλιο το όνομά σας, share το άρθρο στον τοίχο σας και LIKE στη σελίδα μας στο facebook.

 

Η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους σε μια παράσταση - αναφορά στην μαγεία και στην τέχνη του θεάτρου. Η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Νανούρη και η αρχική πηγή έμπνευσης είναι τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978 - στα οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Όλια Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο.


Σε αυτή την διαφορετική σκηνική εκδοχή περιλαμβάνονται κείμενα των Αύγουστου Στρίντμπεργκ, Αντόν Τσέχοφ και Ζαν Κοκτώ που μετέφρασε ο Στέλιος Βαφέας, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά καθώς και μικρές ιστορίες του θεάτρου. Τη μουσική της έναρξης και του φινάλε έγραψε ο Κωνσταντίνος Βήτα.

Τα κείμενα


Μικρό απόσπασμα από τον «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (μτφ.: Γιώργος Χειμωνάς)
«Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτώ (Jean Cocteau : La Voix humaine)
«Η ψεύτρα» του Ζαν Κοκτώ (Jean Cocteau : Le Menteur)
«Η πιο δυνατή» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ
«Όλια, μια ψυχούλα» του Αντόν Τσέχοφ
«Οι κορύνες» της Όλιας Λαζαρίδου «Πάει, την έχασα» / «Το πανηγύρι» του Ζαν Κοκτώ (Jean Cocteau : Je l’ai perdue)

 

«Έξι φορές»
Κείμενα| Αύγουστου Στρίντμπεργκ, Αντόν Τσέχοφ Ζαν Κοκτώ, Ουίλλιαμ
Σαίξπηρ
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί | Γιώργος Νανούρης
Ηθοποιός | Όλια Λαζαρίδου
Μετάφραση | Στέλιος Βαφέας
Κοστούμια | Ιωάννα Τσάμη
Σκηνικά | Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Μουσική | Κωνσταντίνος Βήτα
Φωτογραφίες | Χριστίνα Γεωργιάδου

INfo
Κυριακή, στις 17:30
Διάρκεια 60 λεπτά
Προπώληση: viva.gr
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 8828100

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία