Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

ΛιαΓκαγκακισμοί και κανονικόξυλο! Σε γενικές γραμμές ή η Non Playlist της επικαιρότητας #43

Άλλο ανομία, άλλο αστυνομία κι άλλο πάβλοβα, που είναι μια ωραιότατη τουρτα με φράουλα, κρεμ πατισερί και μαρέγκες.

Λιγουριασμένοι αστυνομικοί εισβάλουν σε κλαμπ και προσβάλουν πολίτες. Αυτούς που υποτίθεται πληρώνονται για να προστατεύουν.

Τα έχουμε μπερδέψει λίγο και αν δεν ξεμπερδέψουμε τάχιστα τα μπερδέματα αυτά δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα.

Γιατί αισθανόμαστε, κάποιοι, ότι οι αστυνομικοί δρουν λες και θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω;

Τι τους κάνανε τόσο καιρό επί ΣΥΡΙΖΑ; Και τότε δε δέρνανε; Αλλά τώρα, επί Χρυσοχοΐδη / Μητσοτάκη όχι, θέλουν να δείξουν στον πολίτη ότι είναι τα αφεντικά …του!

Και βεβαίως εντολές εκτελούν αλλά να το κοιτάξουν και οι εντολείς και οι εντολοδόχοι.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα υπάρχουν όμως ΜΑΤ που δέρνουν, κι αυτό είναι μεγάλο αδιέξοδο.
Κι έρχεται και η επέτειος του Πολυτεχνείου, και βγαίνουν και πολλές ακατάλληλες ταινίες που θα πάνε να τις δούνε ανήλικα…

#Ανομία_Αστυνομία

Πόσο Λιάγκας μπορείς να γίνεις κυρία Γκαγκάκη;

Ή μήπως πόσο Γκαγκάκη μπορείς να γίνεις κύριε Λιάγκα!

Μάθετε επιτέλους να ζητάτε Συγγνώμη για την αθλιότητά σας χωρίς αλλά ναι μεν και λοιπά τσόλια δικαιολογίες.
Η συγγνώμη είναι όμως πολύ σπουδαία πράξη για να την περιμένεις από πορωμένους ανθυποστάρ.

Το γεγονός ότι κάποιοι δουλεύουν στην τηλεόραση δεν τους κάνει καλύτερους από τους άλλους. Ίσα ίσα τους εκθέτει στα μάτια μας. Αυτά που θέλουμε να κλείνουμε όταν βλέπουμε συμπεριφορές απέναντι σε ένα θύμα βιασμού, όπως η κοπέλα στη Θεσσαλονίκη.
#τηλε_εμετός

 

Πάντως στο θέμα Γκαγκάκη καλό θα είναι να ακούσουμε και τον Δήμαρχο της Αθήνας που έχει την κυρία αυτή επικεφαλής στο πολιτιστικό κέντρο Τενχόπολη στο Γκάζι!

Εκεί, που είχα αποφασίσει να βρίζω δημόσια τα θεία για να πάω δύο χρόνια φυλακή... Εκεί πήραν τον νόμο πίσω.... Γιατί ρε παιδιά; «Για όνομα του Θεού γ@@@ την Παναγία σας»

Αν τώρα κάποιος πάσχει από το σύνδρομο Τουρέτ, τι γίνεται; Βρίζει ελεύθερα;

#Βρίστε_ελεύθερα

Και αφού πήγαμε 100 χρόνια πίσω έχω μερικές ιδέες για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

1ον Να τιμωρείται η μοιχεία, να τρως κέρατο τουλάχιστον να ξεφτιλίζεται και ο άλλος με τα σεντόνια στο κρατητήριο, όπως στην ταινία με τον Κωνσταντάρα.

2ον Τι γίνεται με τον νόμος4000/1958 «Περί τεντιμποϊσμού», ο οποίος επιβάλλει το κούρεμα «με την ψιλή» και τη διαπόμπευση των παραβατών, προκαλώντας το κοινό αίσθημα; Με την ψιλή όλοι παιδιά!

3ον Να σταματήσουν να ψηφίζουν οι γυναίκες. Είδαμε προκοπή και μ’ αυτές.

4ον Όποιος δεν βάζει σημαία στις εθνικές εορτές στο μπαλκόνι να τρώει πρόστιμο.

Και μπορεί τώρα να κάνουμε χιούμορ αλλά αν μου πουν ότι κάτι από αυτά θεσπίζεται αύριο θα το πιστέψω. Αν σκεφτεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες αστυνομία μαζεύει εφήβους από κινηματογράφους, αστυνομία μπουκάρει στα πανεπιστήμια και στα μπαρ μαζί με τα βασανιστήρια που ήρθαν στο φως....Ε, μπορεί να δίνω και ιδέες.

Ναι, καθαρίστε την ΑΣΟΕ από τις μολότοφ αλλά παρακαλούμε «καθαρίστε» και τους εμπόρους που δεν στάματησαν να πουλάνε πρέζα πέριξ του Πανεπιστημίου και πάνω στην Πλατεία Εξαρχείων, και στους γύρω δρόμους.
#Πρέζα_ανενόχλητη

Και όσο κι αν στηρίζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο άλλο τόσο λέμε «ουστ» στο κλείσιμο της μουσικής στα μπαρ από τις 10 και μισό! Ε, basta κάπου!
#Free_music_Ρεεεεεε!

«Ο ΣΚΑΙ απέλυσε τον καρκινοπαθή Αντίνοο Αλμπάνη» , ο τίτλος γέμισε όλα τα sites. Αναρωτιέται κανείς πώς μπορείς να χαρακτηρίζεις έναν άνθρωπο με βάση την ασθένειά του...

«Ο Μεγάλος Υπηρέτης» το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Σωτάκη είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά βιβλία που διάβασα τον τελευταίο καιρό. Η απώλεια της ταυτότητας, ή μάλλον η παράδοση της ίδιας του της ζωής από τον ήρωα στον «υπηρέτη» του έχει αποτυπωθεί μοναδικά από τον συγγραφέα. Η αλλαγή κάθε χαρακτήρα που ασκεί εξουσία, η μοναξιά και ο φόβος του σύγχρονου ανρθώπου καταγράφονται μοναδικά στο μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε μόλις από τις Εκδόσεις Κέδρος
#Βιβλίο

75308022 1152786968240547 4322569981364535296 n

Οι Dark Rags είναι μια ελληνική μπάντα με πολύ δυνατά Live!
Το άλμπουμ «Suburbia» τους έρχεται και η πρώτη γεύση είναι …δυναμίτης! Lost Cause και δυναμώστε το!
#Support_your_local_artists

Σε Γενικές Γραμμές. Τρεις δημοσιογράφοι, τρία site, σε ιστορίες καθημερινής τρέλας!Η Γιώτα Δημητριάδη @Τεχνες-Plus, ο Γιάννης Καφάτος @Viewtag.gr και ο Γιάννης Παναγόπουλος @Fragilemag.gr φτιάχνουν μια λίστα μ’ όλα όσα άκουσαν, είδαν και σκέφτηκαν την εβδομάδα που πέρασε, βολτάροντας στην πόλη, διαβάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων, κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, κοιτώντας βιτρίνες μαγαζιών, ακούγοντας μουσική και συμφωνώντας πως ο διάβολος στις λεπτομέρειες βρίσκεται.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία