Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η ταινία που πρέπει να δείτε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα: The Nest Κύριο

Ο Jude Law στον ρόλο του απόλυτου παπαρολόγου έκπτωτου yuppie και η Carrie Coon στον ρόλο της εξαρτημένης πλην εξαπατημένης συζύγου. Κι όσο ο Rory πέφτει από τα ψηλά της μεγαλοαστικής ζωής στα χαμηλά της αναπόδραστης ανέχειας, η Alison πέφτει από τα ψηλά της εκτίμησης στον σύζυγο στα χαμηλά της απόλυτης απαξίωσης.

 the nest texnes plus2

Ο Sean Durkin χαρίζει, εδώ, στην 7η τέχνη ένα οικογενειακό δράμα που καταφέρνει να ικανοποιήσει την ανάγκη της για ανανέωση της φόρμας και της πίστης στο κινηματογραφικό ,αυτό, είδος. Η οικογένεια, λοιπόν, σε κρίση ,ως κινηματογραφικό μοτίβο, μετά την κατά συρροή κακοποίηση της από χίπστερ κινηματογραφικές αισθητικές κι από χολιγουντιανές συμβατικότητες βρήκε την σύγχρονη ,πλην όχι μεταμοντέρνα, ενσάρκωση της στην ταινία του Durkin. Πρόκειται για μια σκηνοθεσία που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στους μπαρόκ συσχετισμούς της αστικής ευμάρειας και τις βουκολικές αναφορές της ζωής στην φύση. Ενώ, επενδύοντας στο ανοίκειο της εξοχής και του πύργου ως μόνιμη κατοικία δημιουργεί μία ατμόσφαιρα απροσδιόριστου τρόμου που υπηρετεί άριστα την μοιραία μετατροπή του παραδείσου σε horror movie.

Ενώ, υπογράφοντας ο ίδιος ένα σενάριο απόλυτα ενταγμένο στο κοινωνικό-πολιτικό σήμερα της διάχυτης οικονομικής κρίσης, μιλάει για το ζωτικό ψεύδος του μεγαλοαστικού πλούτου ως απόλυτη ανάγκη. Ένας σαραντάρης επιχειρηματίας πουλάει φούμαρα για λονδρέζικα διαμερίσματα και βίλες στην Πορτογαλία, διαθέτοντας άδειους λογαριασμούς και πορτοφόλια. Ενώ, η σύζυγος και τα παιδιά βουλιάζουν αργά αλλά σταθερά στην σήψη του αμερικάνικου ονείρου. Μια ιστορία για έρωτες χωρίς μέλλον και για δρόμους χωρίς γυρισμό.

Μία ταινία για την γενιά μας. Μια γενιά καταδικασμένη σ’ ένα σήμερα που θα ‘θελε να έχει αύριο, αλλά είναι τελικά (περισσότερο) χθες.

4/5

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία