Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η ταινία που θα δούμε σήμερα: Ρέκβιεμ για ένα όνειρο

Αν κάθεσαι κι εσύ στο σαλόνι σου μόνος και φτιάχνεις χαμογελαστός ουτοπίες από Lego, Playmobil ή λούτρινα κουκλάκια για λαμπρά μέλλοντα, ο Αρονόφσκι, στην καλύτερη ταινία του, είναι εδώ για να σου πει ότι τα Lego θα σπάσουν στα κομμάτια τους, τα Playmobil θα χάσουν τις περούκες τους και τα λούτρινα κουκλάκια θα ξεπουπουλιαστούν.

Γιος (Jared Leto) και μάνα (Helen Berstyn) ψάχνουν και ψάχνονται για ένα καλύτερο μέλλον. Με τον γιο να ονειρεύεται το αύριο ενός σύγχρονου βασιλιά Μίδα, πλην μεγαλέμπορου ναρκωτικών, και την μάνα να προσδοκά να ανακτήσει την αδικοχαμένη σιλουέτα των νεανικών της χρόνων. Όταν το εμπόριο ναρκωτικών θα αποδειχθεί έναυσμα για την προσωπική κάθοδο σε ένα σύμπαν εξαρτήσεων και απόλυτου εξευτελισμού, και οι τηλεοπτικές δίαιτες εξπρές βασισμένες σε πάσης φύσεως και χρώματος εξαρτησιογόνα χάπια, το σμπαράλιασμα των ονείρων θα είναι βίαιο και μοιραίο.

Ο Αρονόφσκι, εδώ, μας χαρίζει μία από τις πλέον σκοτεινές και σοκαριστικές ταινίες όλων των εποχών, που με έναυσμα τον κόσμο των ναρκωτικών κοιτάζει στα μάτια το American Dream σφάζοντας το με τα γυμνά κινηματογραφικά του χέρια. Μια ταινία που ουρλιάζει στα πάσης φύσεως όνειρα «καλός μαλάκας είσαι κι εσύ», τους γυρνά την πλάτη και τα παρατάει, τελικά, μόνα σ’ ένα σύμπαν με μοναδική  και βέβαιη λύση, το χαρακίρι.

Σενάριο και σκηνοθεσία δημιουργούν από κοινού ένα σύμπαν λούμπεν αντιηρώων σε μια διαρκή προσπάθεια απόκτησης του ηρωισμού που ακουσίως στερηθήκανε. Ενώ, οι ερμηνείες των Jared Leto, Helen Berstyn και Jennifer Connelly είναι απόλυτα ικανές να αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια των πλέον δυστοπικών νυχτερινών σας ονείρων.

 

Διαθέσιμη στο Netflix

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία