Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι ταινιες της εβδομάδας στην τηλεόραση: 01-05/02 Κύριο

Με τις τηλεοράσεις να μοιάζουν πλέον ικανές να "ανάβουν" μόνες τους γύρω στις 9 ή 10 το βράδυ ξέροντας πως αυτές είναι ,πλέον, ο πιο πιστός μας νυχτερινός σύντροφος, τα τηλεοπτικά κανάλια προνοούν ώστε η σχέση αυτή να λαμβάνει διαστάσεις (και) κινηματογραφικής ηδονής.

 

01/02

Τα παιδιά των ανθρώπων

STAR-01:00

O Αλφόνσο Κουαρόν, εδώ, σε μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του μας αφηγείται την ιστορία ενός κόσμου όπου οι γυναίκες παύουν ξαφνικά να μπορούν να κυοφορήσουν. Και μας ταξιδεύει στην απόλυτη δυστοπία, αυτή ενός κόσμου χωρίς νέες γεννήσεις και αρχές. Μια δυστοπία που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στην συγκίνηση και στην δράση και θα σας χαρίσει μερικά -ίσως πολυπόθητα- δάκρυα.

 tonya harding.w710.h473.2x

02/02

Εγώ, η Τόνια

ΕΡΤ2-22:00

O Craig Gillespie, το 2017, μας χάρισε μία από τις πλέον φρέσκιες ματιές στο είδος της κινηματογραφικής βιογραφίας, αφηγούμενος την ζωή της πρωταθλήτριας του σκέιτ, Tonya Harding. Και έχοντας ως σύμμαχο μία εκπληκτική ερμηνεία από την Μαργκό Ρόμπι μας μιλάει για τα εμπόδια που μας χορηγούν -δυστυχώς- απλόχερα τα προσωπικά πάθη και οι κοινωνικοί δαίμονες.

 

03/02

Το αυγό του φιδιού

ΕΡΤ2-22:00

Ένας Σαμάνος του Αμαζονίου και δύο λευκοί επιστήμονες περνούν 40 χρόνια αναζητώντας ένα θαυματουργό ιαματικό φυτό στα βάθη δασών, ποταμών και άγνωστων πολιτισμών. Ο Ciro Guerra, εδώ, μας χάρισε ένα αγνό έργο τέχνης  που αναβλύζει πνευματικότητα. Και μας θυμίζει πως όλα τα ανέφικτα κι όλες οι πιθανότητες (μας) περιμένουν ανυπόμονα την στιγμή που θα γίνουν δυνατότητες κι αλήθεια.

 truman 1280x720

04/02

Τρούμαν

ΕΡΤ2-23:00

Η ταινία που σάρωσε τα βραβεία Γκόγια του 2015 είναι η ιστορία μιας φιλίας και μιας μοιραίας συμφιλίωσης με το τέλος. Στη ταινία του Ρικάρντο Νταρίν, ο Χούλιαν ανίατα ασθενής δέχεται την επίσκεψη ενός παιδικού φίλου, του Τομάς. Και αποφασίζοντας να κλείσει εκκρεμότητες με το παρελθόν αναχωρεί με τον Τομάς για ένα ταξίδι εμφατικού «carpe diem» και αυτογνωσίας. Μία από τις καλύτερες δραμεντί των τελευταίων ετών, με μία απόλυτα ενήλικη πλην τρυφερή ματιά.

 neayorki sagapo

05/02

 Νέα Υόρκη, Σ’ αγαπώ

ALPHA- 02:30

Αν τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν από την Νέα Υόρκη, μοιάζουν ,μέρα με τη μέρα, να αυξάνονται, η τηλεόραση φέρνει το γνωστό «Μεγάλο Μήλο» στα σαλόνια μας, με μια σπονδυλωτή ταινία, 8 διαφορετικών δημιουργών και ιστοριών. Με ένα γοητευτικό και μοιραία άνισο κινηματογραφικά αποτέλεσμα, ο μεταμεσονύχτιος εγκλεισμός μοιάζει για ένα βράδυ, σχεδόν, υποφερτός.  

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία