Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ: Ο εικοστός αιώνας του ελληνικού σινεμά στην Πειραιώς 260

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ

 

«Πώς διαμεσολάβησε ο κινηματογράφος τις μεγάλες αλλαγές, πώς απεικόνισε τις πολιτικές, κοινωνικές και ταξικές αντιθέσεις, πώς έγινε μέσο έκφρασης συγκεκριμένων εικόνων της Ελλάδας, αλλά και πώς όρισε την αντίληψή μας γι’ αυτήν;»

 

Το φεστιβάλ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ , «ένα ταξίδι αυτογνωσίας στον εικοστό αιώνα του ελληνικού σινεμά», ξεκινάει στις 11 Σεπτεμβρίου στην Πειραιώς 260.

Δράση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με κύριο χορηγό το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας - ΕΚΟΜΕ, χορηγούς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, σε επιμέλεια Σύλλα Τζουμέρκα και Ελίνας Ψύκου (ΕΑΚ) και συνεπιμέλεια Αφροδίτης Νικολαΐδου και Δημήτρη Παπανικολάου, το ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ είναι ένα κινούμενο φεστιβάλ και ταυτόχρονα, μια πρωτοβουλία διάσωσης, ψηφιοποίησης, προβολής και μελέτης ελληνικών ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του 20ου αιώνα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που εστιάζει στην ελληνική ιστορία και στον τρόπο με τον οποίο συνομίλησε ο κινηματογράφος με την πολιτική και την κοινωνία του 20ού αιώνα, θα προβληθούν έργα «γνωστά, λιγότερο γνωστά, πολυβραβευμένα, queer, εθνογραφικά, σουρεαλιστικά, ποιητικά, ηλεκτρισμένα, αλλόκοτα «που θα μας κάνουν να δούμε τον ελληνικό κινηματογράφο αλλιώς, λοξά, με ένα βλέμμα που, ενώ κοιτάει το παρελθόν, στοχεύει στο μέλλον».

Πρώτη στάση του κινούμενου φεστιβάλ που θα ταξιδέψει με 42 συνολικά ταινίες, σε 21 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, γίνεται από το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ο Κήπος της Πειραιώς 260, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια επιλογή κορυφαίων ελληνικών ταινιών του 20ου αιώνα, από τις πρώτες του δεκαετίες ως το 2000.

χωρα σε βλεπω

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη* με δελτία εισόδου που θα διατίθενται δωρεάν την ημέρα κάθε προβολής από τις 18.00 και μετά  στα ταμεία της Πειραιώς 260.

 

* Για την είσοδο του κοινού στις παραστάσεις της Πειραιώς 260 απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ υπ΄ άρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.44779 (ΦΕΚ 3117/Β 16.07.2021). Επίσης, απαιτείται η χρήση μάσκας και η τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση και την αποχώρηση, όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Άρνηση επίδειξης σχετικού πιστοποιητικού ή έλλειψη αυτού καθιστά την είσοδο μη επιτρεπτή στον/στην κάτοχο του εισιτηρίου, χωρίς αξίωση επιστροφής του αντιτίμου που κατεβλήθη για την αγορά του.

 

Πρόγραμμα προβολών

 

Σάββατο 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

20:30 Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού (1971) 105΄  

 

Κυριακή 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  

20:30 Μακεδονικός γάμος του Τάκη Κανελλόπουλου (1960) 24´ 

Μπέττυ του Δημήτρη Σταύρακα (1979) 33´ 

Η Λίζα και η άλλη του Τάκη Σπετσιώτη (1976) 7´ 

 22:30 Από την άκρη της πόλης του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (1998) 90´ 

 

Δευτέρα 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

20:30 Δοκιμή του Ζυλ Ντασέν (1974) 88´  

22:30 Οι βοσκοί του Νίκου Παπατάκη (1967) 117´ 

 

Τρίτη 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

20:30 Το τελευταίο ψέμα του Μιχάλη Κακογιάννη (1958) 112´ 

 23:00 Μανία του Γιώργου Πανουσόπουλου (1985) 87´ 

 

Τετάρτη 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

19:00  [ deliverance ] *

*διάσωση - σωτηρία - απελευθέρωση – απολύτρωση

Μια ανοιχτή συζήτηση για την διάσωση της κινηματογραφικής κληρονομιάς

Χώρος Ε

21:00 Θίασος του Θόδωρου Αγγελόπουλου (1975) 230´ 

 

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία