Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Αγαπητέ γονιέ… – Γράμμα μιας δασκάλας σε κάθε γονιό

Δουλεύω με παιδιά όλων των ηλικιών συστηματικά τα τελευταία δέκα χρόνια, σε διάφορα πλαίσια και δομές, καθώς εμείς οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα αναγκαζόμαστε να κάνουμε μια κάπως «νομαδική» ζωή. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας εδώ. Το ζήτημα είναι πού σταματούν οι δικές σου ευθύνες ως γονιού και πού αρχίζουν οι δικές μου, ποια είναι τα καθήκοντα του καθένα.
Σαφώς και πρέπει να μεταδώσω στο παιδί σου τη γνώση, να του διδάξω αξίες, αρχές, ιδανικά, να του μάθω πώς να αξιοποιεί τα χαρίσματά του, τη δημιουργική του σκέψη, να το κινητοποιήσω ώστε να παρατηρήσει και να βιώσει, να το προετοιμάσω για την μετέπειτα ζωή του. Συμφωνώ. Εσύ όμως πού είσαι σε αυτή τη διαδικασία; Πριν βιαστείς να  με κατηγορήσεις για την ολιγωρία μου ή την τεμπελιά μου, να σου θυμίσω μερικά πράγματα.
Είσαι αυτός/-ή που το έφερε στον κόσμο, ο ρόλος σου όμως δεν περιορίζεται μόνο στην αναπαραγωγή, σωστά; Ξέρω ότι εργάζεσαι σκληρά, κοπιάζεις, αγχώνεσαι και ανησυχείς όπως όλοι. Θέλεις να του δώσεις τα πάντα, να του εξασφαλίσεις το καλύτερο δυνατό για το μέλλον. Μαζί σου. Πέραν της υλικής προσφοράς όμως, φρόντισε να αφουγκραστείς και τις συναισθηματικές ανάγκες του, μην ξεχνάς ότι εσύ πριν από όλους είσαι το πρότυπο και το σημείο αναφοράς του.
Μάθε του να σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του, να μην φοβάται το διαφορετικό. Να ακούει και να εκφράζεται, να ερευνά και να μην πείθεται εύκολα, να σκέφτεται, να μη φοβάται τα συναισθήματά του, να τα αναγνωρίζει και να τα αποδέχεται.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Viewtag

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία