Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωλιά αλληλεγγύης – Αγάπη, συμπαράσταση, προσφορά – Όλοι χωράμε μέσα της

Στην οδό Βεΐκου στο αγαπημένο μου Κουκάκι, στο νούμερο 79, έχει στηθεί μια φωλιά αλληλεγγύης, ένα διαφορετικό παντοπωλείο που σήμερα στηρίζει 19.000 άτομα με όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, ανάμεσά τους 4.752 άπορες οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007. Τότε – που ακόμη η κρίση όπως τη ζούμε σήμερα, ερχόταν αλλά ακόμη δεν είχε γίνει η σημερινή λαίλαπα – οι πρώτοι εθελοντές αποφάσισαν να βοηθάνε ψυχολογικά εφήβους που είχαν να αντιμετωπίσουν τους δαίμονες της ηλικίας, τους νταήδες, αλλά και θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ένα από τα πρώτα περιστατικά που αντιμετώπισαν ήταν ένα παιδί που αυτοτραυματιζόταν, κάπως έτσι ξεκίνησαν μια σειρά από δράσεις: Ψυχολογική στήριξη, συνεδρίες με ειδικούς, εργαστήρια τέχνης με στόχο πάντα την σύσφιξη των οικογενειακών δεσμών.

 

Ο καιρός περνούσε και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έβαλε τους δικούς της «όρους» στην καθημερινότητα των ανθρώπων, χιλιάδων ανθρώπων κι έτσι η ομάδα Kid & Family άνοιξε περισσότερο τις δράσεις της πάντα με στόχο να στηρίζει οικογένειες, παιδιά και εφήβους που η ζωές τους «αναδιαρθρώθηκαν» (για να χρησιμοποιήσω τον …πολιτικό όρο για την καταστροφή που επήλθε!)

Διαβάστε στο viewtag την συνέντευξη του Γιάννη Καφάτου στην Πηνελόπη Σωτηρίου