Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Το Todos Tango Festival έρχεται για 3η χρονιά στην Αθήνα

Από τις 30 Μαΐου έως τις 03 Ιουνίου η Αθήνα γίνεται η πρωτεύουσα του tango. Οι θρύλοι του tango, συγκεντρώνονται στο TODOS TANGO FESTIVAL ATHENS 2018 και μια νέα σελίδα προστίθεται στην ιστορία του tango. Επίκεντρο του γεγονότος τo Gazi Music Hall στον Κεραμεικό.

Ο κορυφαίος εν ζωή maestro Miguel Angel Zotto με την φλογερή του ντάμα Daiana Guspero, που το αθηναϊκό κοινό τους έχει γνωρίσει μέσα από τις εμφανίσεις τους σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής, το θέατρο Badminton και το θέατρο Λυκαβηττού, ο απόλυτος πρεσβευτής της αισθητικής του tango Sebastian Missé με την Andrea Reyero, ο χαρακτηρισμένος ως "Baryshnikov του tagno", Gabriel Missé με την νέα του ντάμα Maru Marta Rifourcat και η ταλαντούχα Stella Missé με τον Έλληνα Κώστα Νικολαΐδη, δημιουργούν ένα σχήμα μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία του tango. Μαζί τους σπουδαία ζευγάρια της ελληνικής -και όχι μόνο- tango σκηνής Λουκάς Μπαλόκας με Γεωργία Πρίσκου, Βαγγέλης Χατζόπουλος με Μαριάννα Κουτάντου και Raphael Passaquay με Δανάη Ζευγαδίνα, θα δώσουν στις νύχτες μας βαθύ κόκκινο χρώμα.

Το Todos Tango Festival είναι ένα διεθνές ετήσιο φεστιβάλ αργεντίνικου tango που διοργανώνεται για 3η χρονιά και που έχει ταυτίσει το όνομά του με γεγονότα υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής αισθητικής.

Στα πλαίσια του πολιτιστικού τουρισμού, στόχος του Τodos Tango Festival είναι να διαδώσει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά που συνοψίζεται στην λέξη tango σε συνδυασμό με τις ιδέες της ενότητας των λαών και των πολιτισμών, συγκεντρώνοντας λάτρεις του χορού και της τέχνης από ολόκληρο τον κόσμο στην Ελλάδα.

Φέτος, το Todos Tango Festival έρχεται στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται σε κάθε σύγχρονο πολίτη που βρίσκεται σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό, προσκαλώντας τον να πλησιάσει την παραδοσιακή πηγή του tango Argentino και να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του μέσα από τις ποικίλες δράσεις του. Μία κίνηση που προτείνει τη τέχνη του tango σε όλους τους σύγχρονους ανθρώπους που αναζητούν να βρουν έναν τρόπο έκφρασης στην καθημερινή ζωή τους.

Για πρώτη φορά σε φεστιβάλ tango εντάσσεται κύκλος σεμιναρίων για εντελώς αρχάριους και έτσι οι συμμετέχοντες έχουν ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα δίπλα στους πιο καταξιωμένους δασκάλους.

Και ενώ η παγκόσμια tango κοινότητα προσμένει με αγωνία την έναρξη του φεστιβάλ και την παρουσίαση του θρυλικού σχήματος σε παγκόσμια πρώτη, εμείς προσκαλούμε μυημένους και μη να παρασυρθούν στη γλυκιά μουσική και στις γεμάτες πάθος νύχτες.  

Εσάς που θα σας οδηγήσουν τα βήματά σας;  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MILONGAS

Τετάρτη 30 Μαΐου: Gazi music Hall Rooftop. "Baile de los Maestros" Είσοδος: € 15 (προπώληση €12) Ώρα έναρξης; 22:30

Πέμπτη 31 Μαΐου : Gazi Μusic Hall Rooftop Exhibition από Βαγγέλης Χατζόπουλος & Μαριάννα Κουτάντου και Raphael Passaquay & Δανάη Ζευγαδίνα. Είσοδος: €18 (προπώληση €15) Dj: Νίκος Μαρκέτος

Παρασκευή 1 Ιουνίου: Gazi Live (κεντρική σκηνή του Gazi Music Hall) Exchibition από Sebstian Missé y Andrea Reyero και Λουκάς Μπαλόκας & Γεωργία Πρίσκου. Είσοδος: €25 (προπώληση €20) Dj: Patrizia, la typica mujer

Σάββατο 2 Ιουνίου: Gazi Live (κεντρική σκηνή του Gazi Music Hall) Exchibition από Miguel Angel Zotto y Daiana Guspero και Stella Missé & Kώστα Νικολαΐδης. Είσοδος: €25 (προπώληση €20) Dj: Trifon

Κυριακή 03 Ιουνίου: Gazi Live (κεντρική σκηνή του Gazi Μusic Hall) Exchibition από Gabriel Missé y Maru Marta Rifourcat και παρουσιάση όλων των maestros. Είσοδος: €25 (προπώληση €20) Dj: Emilio Falsetti, El Fueye.

Online πακέτο εισιτηρίων για όλες τις milongas: €75

Online πακέτο αρχαρίων 3 μαθημάτων και είσοδος στην milonga του Σαββάτου: €80

Προπώληση : www.todostango.com

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία