Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Τριήμερο Ποιητικών Συνartήσεων στον παλιό σταθμό Πελοποννήσου του ΟΣΕ

Η εκδοτική πολιτιστική εταιρεία Άπαρσις διοργανώνει σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού και Άθλησης δήμου Αθηναίων), την ΑΣΚΤ (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών)την ΠΕΛΤ  (Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης) & με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ, τουΣωματείου ΘΗΣΕΑΣ του Δ. Καλλιθέας (Πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικά & αλκοόλ), της επαγγελματικής θεατρικής ομάδας ΘΕ.ΑΜ.Α (αναπήρων και μη ηθοποιών), του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου, του ViewTag καθώς και διακεκριμένων εικαστικών το 2ο τριήμερο Ποιητικών Συνartήσεων τον Ιούνιο του 2018 ( 8/9/10 Ιουνίου), με τη στήριξη και την παραχώρηση του χώρου από τον ΟΣΕ.

Πλήθος εικαστικών δημιουργιών θα εκτεθούν στο χώρο του παλιού Σταθμού Πελοποννήσου του ΟΣΕ, εμπνευσμένες από την ποίηση του μεγάλου ρώσου λογοτέχνη Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι και από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές των εκδόσεων Άπαρσις.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού -21 Μαΐου- επιθυμούμε ο χώρος αυτός να αποτελέσει σημείο συνάντησης λογοτεχνών, εικαστικών και γενικότερα ανθρώπων του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών και να γίνει σημείο αναφοράς πολιτιστικών δρώμενων της πόλης μας. Η επιλογή του χώρου του παλιού  σταθμού, με την ιστορική και αρχιτεκτονική του αξία, έγινε προκειμένου να αναδειχθεί ο χώρος αυτός και να αξιοποιηθεί περαιτέρω.

 

poiisi texnes plus

Πιο συγκεκριμένα,

για δεύτερη φορά- μετά το επιτυχημένο 1ο διήμερο ποιητικών συνartήσεων τον Απρίλη του 2016-διοργανώνουμε στον ίδιο χώρο, στον παλιό σταθμό Πελοποννήσου του ΟΣΕ, τριήμερο Ποιητικών Συνartήσεων, στις 8, 9 και 10 Ιουνίου 2018, με  αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού (21η Μαΐου).

Η προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων και διοργανωτών είναι μέσα από την υλοποίηση αυτού του μικρού φεστιβάλ

-      να αναδειχθούν πολλαπλές μορφές τέχνης και πολιτισμού, με αφορμή και κοινό σημείο τον ποιητικό λόγο ,

-   να δοθεί η δυνατότητα σε καλλιτέχνες, είτε γνωστούς είτε νέους, ποικίλων κλάδων ή και ρευμάτων να δείξουν τη δράση τους, σε ένα κοινό εργαστήρι πολιτισμού,

-    να αναδειχθεί το κτίριο του παλιού σταθμού Πελοποννήσου του ΟΣΕ,  ως ιστορικό τοπόσημο της Αθήνας και ως χώρος πολιτισμού.

Ειδικό αφιέρωμα- Δράσεις-  Συμμετοχές

Στη φετινή διοργάνωση θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα στην ποίηση του Μαγιακόφσκι, τόσο μέσω εικαστικών δημιουργιών εμπνευσμένων από ποιήματά του όσο και με συζήτηση σχετικά με το έργο του και την εποχή που έδρασε & απαγγελίες  .

Η ΠΕΛΤ θα παρουσιάσει μουσικο-ποιητικό αφιέρωμα στον Μαγιακόφσκι και σε τρεις μεγάλους Έλληνες ποιητές- Ελύτη, Ρίτσο, Σεφέρη.

Η λειτουργία του Ποιητικού καφενείου, με απαγγελίες ποιημάτων από γνωστούς ηθοποιούς θα πραγματοποιείται και τις τρεις μέρες, ενώ θα γίνουν και ποικίλα δρώμενα.

Η ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α, η μοναδική στην Ελλάδα επαγγελματική ομάδα ηθοποιών με και χωρίς αναπηρία, θα συμμετάσχει με ειδική performance, εμπνευσμένη από τα ποιήματα του Μαγιακόφσκι και με ομιλητές στις προγραμματισμένες συζητήσεις.

Η μέριμνα για προσβασιμότητα, όπως και στο 1ο διήμερο, θα υπάρξει και σε αυτό.

Στο χώρο θα γίνουν συζητήσεις με θέματα : " ΤΕΧΝΗ - ΕΝΑΣ κόσμος για ΟΛΟΥΣ" και “Ο ποιητικός λόγος στα μουσικά δρώμενα - Το φαινόμενο Μαγιακόφσκι ”.  

Και φέτος όλες οι εικαστικές δημιουργίες καθώς και τα ποιήματα που λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης θα εκδοθούν σε ειδικό συλλεκτικό λεύκωμα, όπου θα υπάρξει αναφορά στον ΟΣΕ και στο χώρο του παλιού σταθμού Πελοποννήσου, με στόχο το λεύκωμα να διατίθεται και κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης και θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα όλων των δράσεων σε συνέντευξη τύπου, στις7.00μμ.

Το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Ιουνίου θα συνεχίζεται η έκθεση των εικαστικών δημιουργιών και θα λειτουργήσει Ποιητικό καφενείο με απαγγελίες ποιημάτων και ποικίλα δρώμενα.

Το Σάββατο 9/6 θα πραγματοποιηθεί

6.30μμ: Ποιητικό αναλόγιο

7.30μμ: Συζήτηση με  θέμα " ΤΕΧΝΗ - ΕΝΑΣ κόσμος για ΟΛΟΥΣ"

8.30μμ:Παρουσίαση Café Latino με ελεύθερη είσοδοΝότης Μαυρουδής, Γιώργος Τοσικιάν και  Μόρφω Τσαϊρέλη

Την Κυριακή 10 Ιουνίου θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα στον Μαγιακόφσκι

7.00 μμ: Συζήτηση με θέμα “Ο ποιητικός λόγος στα μουσικά δρώμενα- Το φαινόμενο Μαγιακόφσκι”,

στις7.00 μμ

8.30μμ.: Απαγγελίες από την ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α και παρουσίαση από την ΠΕΛΤ  μουσικού-ποιητικού αφιερώματος στον Μαγιακόφσκι και σε τρεις μεγάλους Έλληνες ποιητές- Ελύτη, Ρίτσο, Σεφέρη

Ταυτόχρονα θα γίνονται ποικίλες δραστηριότητες, video-art και θεατρικά δρώμενα.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται διαρκώς και θα δημοσιοποιείται κάθε φορά.

Στο χώρο θα λειτουργεί κυλικείο.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία