Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Γιάννη Χατζηγεωργίου, τι είναι το Connected We Stand;

 

Τo CONNECT YOUR CITY, πρόκειται να διοργανώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ «CONNECTED WE STAND» από την Τρίτη 15 έως και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, μέσα από την ομώνυμη εφαρμογή του. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει 15.000 εθελοντικές δράσεις, προάγοντας την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων, την αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις και την ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και ηλικίας.

 
 Το CONNECTED WE STAND φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πανευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη του ενεργού πολίτη ως ασπίδα για την κοινωνία και  τον εθελοντισμό. Παράλληλα, στόχος του είναι να διευρύνει ένα δίκτυο προβολής & προαγωγής του εθελοντικού κινήματος, με τη συμμετοχή & συνεργασία φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.
 
 Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, του Δήμου Νέας Σμύρνης, του Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής και της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ». Παράλληλα, στο διάστημα 15 ημερών θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 100 δράσεις και θα συμμετέχουν πάνω από 70 φορείς της Κοινωνίας των Πολίτων.
 
 Οι δράσεις που θα φιλοξενηθούν μέσα από την εφαρμογή «ConnectYourCity» πρόκειται να αποτυπωθούν μέσα από τέσσερις βασικές θεματικές εθελοντισμού.
  
 Εμείς συνομιλήσαμε με τον Γιάννη Χατζηγεωργίου, ηθοποιό-τραγουδιστή και μέλος της οργανωτικής ομάδας του CONNECT WE STAND Digital Festival για να μας βάλει στο κλίμα!
 
xatzigeorgiou
Τι είναι το connected we stand;
Το Connected We Stand, για μένα αποτελεί ένα θεσμό που προάγει την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση με έναν ψυχαγωγικό και συνάμα εφευρετικό τρόπο. Φέτος, λόγω της πανδημίας το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά μέσα από την εφαρμογή Connect Your City. Στόχος μας είναι να υλοποιηθούν 15.000 δράσεις εθελοντισμού μέσα από challenges που θα είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή.
 
Πόσο απαραίτητος είναι ο εθελοντισμός σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε ;
Ο εθελοντισμός είναι μια μορφή ένδειξης αλληλεγγύης και αυτοβελτίωσης των ανθρώπων. Έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει τους πολίτες και παράλληλα αποτελεί προάγγελο ευημερίας για την κοινότητα.  Ειδικότερα, στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε είναι πολύ σημαντικό να γίνουμε μαχητές και ενεργοί, όχι μόνο για εμάς αλλά και για το μέλλον των παιδιών μας!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πραγματοποιούνται τέτοιες διοργανώσεις στην εποχή του κορονοϊού που όλα είναι ακινητοποιημένα ;
 
Η ανάγκη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας ώθησε να γίνουμε περισσότεροι δημιουργικοί και να αναζητήσουμε εναλλακτικές, οπότε δημιουργήσαμε την εφαρμογή CONNECT YOUR CITY! Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίσαμε έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια να έχει κάποιος τη δυνατότητα να συμμετέχει όπου και αν βρίσκεται με ένα εύκολο και συνάμα διασκεδαστικό τρόπο!
 
Πώς συμμετέχει κάποιος στις δράσεις του φεστιβάλ και σε ποιους απευθύνεται;

Τα βήματα είναι απλά: κατεβάζεις την εφαρμογή CONNECT YOUR CITY στο κινητό σου, κάνεις λογαριασμό και παρακολουθείς εθελοντικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Συμμετέχεις κάνοντας αποδοχή των προκλήσεων, παίζεις, κερδίζεις πόντους και ανταμοίβεσαι με πλούσια δώρα. Ήδη, αξίζει να αναφερθεί ότι συμμετέχουν περισσότεροι από 70 οργανισμοί και φορείς της Κοινωνίας Των Πολιτών. Παράλληλα, οποιοσδήποτε διαθέτει smartphone μπορεί να συμμετέχει εδώ.

Μιλήστε μας για το Connect Your City.
Το CONNECT YOUR CITY είναι ένα δίκτυο Κέντρων Νέων, το οποίο απευθύνεται σε νέους από 16 30 ετών. Στόχος του αποτελεί η ενδυνάμωση των
νέων μέσα από υπηρεσίες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, και προ –επαγγελματικής κατάρτισης.


Ποιο είναι το μήνυμα του Φεστιβάλ αλλά και η ευχή της ομάδας σας για τη νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες μέρες ;
Στόχος μας είναι να περάσουμε πολλαπλά μηνύματα ως κομμάτι της κοινωνίας αυτής: Γέλα! Πάρε θέση! Προχώρα μπροστά & δημιούργησε! 
Τόλμησε να μαθαίνεις νέα πράγματα. Να μην σταματάς να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου και να μην ξεχνάς το παιδί που βρίσκεται πάντα μέσα σου!
 Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και αισιοδοξία!
wecontect
 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία