Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικροδιήγημα 5 : Marketplace

TO MARKETPLACE

Τις τελευταίες ,περίπου, 3 εβδομάδες περνάω τα πρωινά μου παπαριάζοντας βασιλόπιτα στον καφέ μου και χαζεύοντας αγγελίες στο Marketplace του Facebook. Έχοντας προσφάτως χάσει την δουλειά μου, ομολογώ πως δεν έχω καμία επιθυμία να αγοράσω τίποτα για τον εαυτό μου. Φροντίζω, βέβαια, να κάνω την ζωή και την πρωινή μου συνήθεια ομορφότερη ανανεώνοντας την βασιλόπιτα κάθε 5 μέρες και τον καφέ μου κάθε 2 ώρες.

Είναι ήδη 20 Ιανουαρίου και εγώ ακόμη νιώθω πως το δεύτερο μισό των Χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι μπροστά μου. Συχνά, βάζω την πρωτοχροννιάτικη συναυλία της Βιέννης στο Youtube και κλαίω για τα καθίσματα του κοινού που ,φέτος, μείνανε άδεια. Ενώ την ώρα που βουτάω το τρίτο κομμάτι βασιλόπιτα στον καφέ σκέφτομαι τα δώρα που δεν πήρα φέτος.

Τίποτα, όμως, τελικά από όσα εμφανίζονται μπροστά μου στο Marketplace δεν θα μπορούσε να είναι το ιδανικό δώρο για τους αγαπημένους μου. Έχω ανακαλύψει, έως τώρα, τρία διαμερίσματα στην Βούλα με αλεξίσφαιρα τζάμια, ένα νεοκλασσικό στην Λιβαδειά, μια σειρά από αφρικανικές συλλεκτικές φιγούρες, μια σειρά από ρώσικες συλλεκτικές μπαμπούσκες και τρεις συλλεκτικές vintage Dior καμπαρντίνες. Η απογοήτευση μου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, όταν συνειδητοποιώ πως οι αγγελίες, δυστυχώς, ανανεώνονται με βραδείς ρυθμούς. Παίρνω τηλέφωνο την μαμά μου να της ανακοινώσω πως το χριστουγεννιάτικο της δώρο και το δώρο του μπαμπά, θα καθυστερήσουν. Της λέω για τους κούριερ που μαλακίζονται και για την Λάρισα που είναι 365 ολόκληρα χιλιόμετρα μακριά απ’ την Αθήνα. Της λέω πως πλάκωσε δουλειά και πως εκείνη η συνάδελφος που ήξερε έμεινε τελικά έγκυος. Σε δίδυμα.