Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Κάνουμε #Restart με 10.000 δράσεις εθελοντισμού

Όλες οι στιγμές που έπεσες και ξανασηκώθηκες. Όλες οι φορές που ένιωσες την ανάγκη για μια αλλαγή. Όλες οι στιγμές που σε περιμένουν έρχονται το επόμενο τρίμηνο κάνοντας #RESTART.

Restartσε αυτά που θέλεις να αλλάξεις, σε όλες τις δυνατές συγκινήσεις που έρχονται. Μια ομάδα οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε καλούν να κάνεις restartστην υγεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Μέσα από προκλήσεις και δράσεις σε καλούν να συμμετάσχεις με το δικό σου restartκαι να γίνεις μέλος της προσπάθειας μας για την υλοποίηση 10.000 δράσεων εθελοντισμού.

restart photo1

Αναλυτικότερα οι δράσεις:

RESTARTYOURMIND:

Η σηματοδότηση της νέας αρχής στην μετά-Covid εποχή πηγάζει μέσα από τον τρόπο σκέψης του καθένα από εμάς  και στοχεύει στην ευρύτερη αλλαγή. Έτσι, με αφορμή την εκκίνηση της καινούριας περιόδου, απευθυνόμαστε προς τους συνανθρώπους  μας ρωτώντας τους τι σημαίνει επανεκκίνηση για τους ίδιους και πως μπορεί ο καθένας να ξεκινήσει μια παραγωγική και ενεργό περίοδο προσφοράς και δράσης στη ζωή του, δίνοντας το έναυσμα του νέου ξεκινήματος.

Παράλληλα, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που εορτάζεται στις 7/4, πρόκειται να αποτελέσει το ορόσημο προαγωγής της έγκαιρης λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας των ατόμων. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ημέρας θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης σε θέματα σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, ασκήσεις ενδυνάμωσής και μια μεγάλη δράση υποστήριξης πρωτοβουλιών αιμοδοσίας.

 

RESTARTYOURSOUL:

Η περίοδος του Μαΐου εστιάζει σε θεματικές ενδυνάμωσης της ψυχικής ανθεκτικότητας και της δραστηριοποίησης μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα έλλειψης της έκφρασης μέσα από την τέχνη, πρόκειται να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη  που περπατάει δίπλα από μεγάλα μνημεία της Θεσσαλονίκης να χαρίσει το δικό του μήνυμα σε έναν λευκό πίνακα, εκφράζοντας τους τρόπους με τους οποίους ο κάθε ένας μπορεί να θεσπίσει νέους στόχους και όνειρα στα μελλοντικά του πλάνα. Ακόμα, η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού θα δώσει το στίγμα του νέου ξεκινήματος, μέσα από μουσικά δρώμενα και δράσεις ευαισθητοποίησης επικεντρώνοντας στις ανάγκες του καλλιτεχνικού χώρου και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι καλλιτέχνες εν καιρώ πανδημίας. Ο Μάιος  δίνει τη σκυτάλη στη εποχή του καλοκαιριού, με την προαγωγή της διαφορετικότητας να έρχεται σε πρώτο πλάνο στο πλαίσιο του νέου podcast του Connect Your City με θέμα «Remove labels».

RESTART BANNER PHOTOS 3

RESTARTYOURWORLD:

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας της διαφορετικότητας και της δράσης για το κλίμα. Υπό αυτό το πρίσμα, την συγκεκριμένη περίοδο θα διεξαχθεί ένας δημιουργικός κύκλος συζητήσεων και διαλόγων με θέμα τη διαφορετικότητα και θα προβληθεί  ένα  ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται την ενεργή συμμετοχή των πολιτών ενάντια στη κλιματική αλλαγή. Το αποκορύφωμα της γιορτινής αυτής περιόδου θα αποτυπωθεί μέσα από μια μεγάλη δράση καθαρισμού στη πόλη της Θεσσαλονίκης με τη παράλληλη στήριξη φορέων και ομάδων της πόλης . Με αφορμή δηλαδή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και της συλλογικής δράσης  θα δοθεί έμφαση στη κοινωνική μέριμνα και την προσωπική ευθύνη των πολιτών στα οικολογικά ζητήματα. Ακόμα τον ίδιο μήνα θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα ψυχικής υγείας και ευεξίας με καθοδηγητικό και συμβουλευτικό ρόλο που αποσκοπούν στη ψυχική ενδυνάμωση και ακεραιότητα. Εκτός από αυτό η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες θα συνεισφέρει πνευματικά και σωματικά στο άτομο, συμβάλλοντας όχι μόνο στη σωματική ευεξία αλλά και στην διαμόρφωση συλλογικών και ηθικών αξιών. Τέλος οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες και η δημιουργική απασχόληση θα δημιουργήσουν ένα κλίμα συναισθηματικής αποφόρτισης. Παράλληλα, ο Ιούνιος είναι ο μήνας που ξεκινάει το νέο πολυθεματικό Φεστιβάλ Yonderτο Ζαγόρι.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.iasismed.eu

Για να πάρετε μέρος στο Restart κατεβάστε την εφαρμογή CONNECTYOURCITYεδώ.

 

Ποιοι Είμαστε - Σύντομη Περιγραφή:

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005. Από το 2005 έως σήμερα στο επίκεντρο της Α.μ.Κ.Ε. ΙΑΣΙΣ βρίσκεται ο άνθρωπος. Βασικοί στόχοι του φορέα αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η παροχή ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, παροχή εξειδικευμένων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων στα πρότυπα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων του φορέα υπολογίζεται από το 2006 έως σήμερα σε περισσότερα από 500.000 άτομα.

Συνδιοργανωτές:

YONDERFABRIC REPUBLICCONNECT YOUR CITYEDIFY CENTRETAG GREENΕυρωπαϊκήΈκφραση (ΕΚΠΕΘΕ)επέκειναχώρα

Πληροφορίες για συντάκτες:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Αθηνά Πηλιτζίδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας για την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, iasisvet@gmail.com & Μαρία Κωνσταντοπούλου, Υπεύθυνη Τύπου, maria.konstantopoulou@yahoo.gr

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία