Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Tο FABRIC REPUBLIC δίνει νέα ζωή στα ιστορικά πανό της GREENPEACE!

Το Fabric Republic ένωσε τις δυνάμεις του με το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, με στόχο τη δημιουργία μιας limited upcycled συλλογής με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Τα ιστορικά πανό της Greenpeace παίρνουν νέα ζωή με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη δράση της Οργάνωσης στην Ελλάδα. Η συλλογή αποτελείται από συλλεκτικά αξεσουάρ όπως νεσεσέρ, πορτοφόλι, μπρελόκ και τσάντες πολλαπλών χρήσεων. Μέσα από αυτή τη συλλογή στοχεύουμε να έχεις πάντα ένα κομμάτι από την ιστορία της Greenpeace μαζί σου. Παράλληλα, σκοπός της κοινής μας δράσης είναι η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα επανάχρησης.

Τι σημαίνει όμως το “επανάχρηση”; Πρόκειται για τη διαδικασία όπου αξιοποιείται ένα ή περισσότερα υφάσματα/ρούχα ή και άλλα υλικά τα οποία είχαν δημιουργηθεί αρχικά για διαφορετική χρήση. Για παράδειγμα, η μετατροπή ενός μεταχειρισμένου τζιν σε ένα μπρελόκ θεωρείται διαδικασία upcycling. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση αποβλήτων υφασμάτων και ρούχων στις χωματερές, καθώς και σε χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η επανάχρηση είναι βασικό στοιχείο της κυκλικής οικονομίας, δηλαδή ενός ολιστικού τρόπου αντιμετώπισης του επιχειρείν και της ζωής, στον οποίο όλα έχουν αξία και η σπατάλη περιορίζεται στο ελάχιστο. Με πιο απλά λόγια, η κυκλική οικονομία βασίζεται στο τρίπτυχο “παραγωγή, κατανάλωση, επαναχρησιμοποίηση”, σε αντιδιαστολή με το τρίπτυχο “παραγωγή, κατανάλωση, καλάθι των αχρήστων” που κυριαρχεί στην εποχή μας. Με τον πλανήτη να βρίσκεται στα όριά του, είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το σύγχρονο καταναλωτικό μοντέλο, που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική κατανάλωση (πολύ συχνά πέρα από τις ανάγκες μας και πάνω από τις δυνατότητές μας), τη μικρή διάρκεια ζωής των προϊόντων και κατ’ επέκταση την αύξηση των απορριμμάτων και τη μεγάλη σπατάλη πόρων. Μεγάλο μέρος των προϊόντων που χρησιμοποιούμε είναι μίας χρήσης, συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό, κάτι που επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης, γεγονός που συνιστά τεράστια απειλή για την υγεία του πλανήτη καθώς και τη δική μας. Η Greenpeace εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια για έναν πλανήτη με λιγότερα απορρίμματα και πλαστικά μίας χρήσης, αλλά και προς έναν τρόπο ζωής χωρίς σπατάλη των φυσικών πόρων, με σεβασμό στον πλανήτη και σε κάθε μορφή ζωής.

FACEBOOK EVENT 220302 01 2

Έτσι λοιπόν, με το όραμα της zero waste πραγματικότητας δημιουργήθηκε μία συλλογή με τον εξής περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο:

  • 20 κιλά πανό δεν κατέληξαν στην χωματερή

  • Δημιουργήθηκαν 37 νεσεσέρ, 100 μπρελόκ, 40 μολυβοθήκες, 40 shopping bags & 52 πορτοφόλια.

  • 4 άτομα από ευάλωτες και πληθυσμιακές ομάδες απασχολήθηκαν για τη δημιουργία της συλλογής.

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη από τις 8 Μαρτίου 2022 στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Fabric Republic

Η έναρξη της συλλογής σηματοδοτείται μέσα από ένα Facebook Live Εvent που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα Τρίτη 8 Μαρτίου στις 16:00 , παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας εκπρόσωποι των δύο οργανισμών θα μιλήσουν για την ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από τις δράσεις των οργανώσεων, για θέματα ισότητας, για τη συνεργασία σε αυτή τη συλλογή, αλλά φυσικά και για περιβαλλοντικά θέματα.Δείτε τις πληροφορίες της εκδήλωσης εδώ. : https://fb.me/e/3cbkzVUc4

Δείτε την συλλογή εδώ: GREENPEACE (fabricrepublic.store)popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία