Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ" της Σπυριδούλας Μπιρμπίλη από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Ένας κακός βασιλιάς σε μια μακρινή χώρα ταλαιπωρεί τους κατοίκους του βασιλείου του με παράλογες διαταγές. Θέλει να είναι χορτάτοι οι σκύλοι και να μένουν οι πίτες ολόκληρες, και κάθε μέρα σκαρφίζεται και κάτι καινούργιο. Παρ' όλα αυτά οι κάτοικοι της χώρας κατορθώνουν να είναι ευτυχισμένοι, να χορεύουν και να τραγουδούν. Όμως όλα θα αλλάξουν τη μέρα που ο βασιλιάς σκέφτεται κάτι σατανικό:καταστρώνει ένα σχέδιο και φυλακίζει τη Μουσική...

 

Ένα παραμύθι για τη Μουσική, τη Φαντασία και τη Δημιουργικότητα.

12190810_964923006912457_3825097496519604711_n.jpg

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΓΙΑΤΙ

 

Αλήθεια πως θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς μουσική; Τι θα συνόδευε τη χαρά, τη λύπη, τα γλέντια, τη στεναχώρια και τα όνειρα των ανθρώπων; Πως αλήθεια θα εκφράσουν οι άνθρωποι τα συναισθήματά τους χωρίς τη μουσική; Και η φαντασία, η δημιουργικότητα που θα βρουν διέξοδο χωρίς τη μουσική; Όταν ο κακός βασιλιάς εξαφανίζει τη μουσική όλοι οι άνθρωποι στο βασίλειό του αλλάζουν... Χρόνια μετά ένα παιδί θα γίνει αφορμή να την ανακαλύψουν ξανά και μαζί με τη μουσική την ελευθερία που δίνει στον άνθρωπο η φαντασία, η δημιουργικότητα και η έκφραση μέσα από τη μουσική!

 

Ένα ευφάνταστο και τρυφερό παραμύθι για τη μουσική και την αξία της στη ζωή μας. Γιατί αν το καλοσκεφτούμε τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας αποζητούμε τη μελωδία εκείνη που θα τις συνοδέψει. Από το νανούρισμα της μάνας στο μωρό, η μουσική κατακλύζει τη ζωή μας και αφήνει τη φαντασία μας και τη ψυχή μας να αναπνεύσουν ελεύθερα!

 

Το βιβλίο περιέχει σημειώσεις για την "Ανάπτυξη Θεαττρικού Παιχνιδιού"

 

 

 

11046232_964922970245794_4332591134020928398_n.jpg

 

 

Με ένα βιβλίο συντροφιά

 

περνάμε πάντοτε καλά!!

 

Καλά... ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ!!

 

10462944_964922886912469_7681582508290881968_n.jpg

Οι φωτογραφίες είναι από την παρουσίαση του βιβλίου στον ΙΑΝΟ όπου επικράτησε το αδιαχώρητο. 

Σπυριδούλα Μπιρπίλη λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Σπυριδούλα Μπιρπίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Σχολή και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία όπου εξειδικεύτηκε στο Θέατρο στην Εκπαίδευση. Αν και ονειρευόταν να περάσει τη ζωή της ταξιδεύοντας, πάντα επέστρεφε για τον έναν ή τον άλλο λόγο στην πόλη που γεννήθηκε.Τελικά κατάφερε να βρει έναν τρόπο να φεύγει από την Αθήνα χωρίς ποτέ να την εγκαταλείπει. Κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφει παραμύθια. Οι πρώτες της ιστορίες δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο Παιδαγωγική του Θεάτρου του Σίμου Παπαδόπουλου και συνοδεύτηκαν από θεατρικό παιχνίδι για να μπορούν παιδιά και μεγάλοι να παίξουν μαζί τους. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια και εμψυχώτρια σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες για το θέατρο στην εκπαίδευση, έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε δημόσια ΙΕΚ, καθώς επίσης και ιστορία θεάτρου σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας για καινοτόμα εκπαιδευτικιά προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού. Από το 2004 δουλεύει ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής σε δημόσια δημοτικά σχολεία της Αττικής, μια δουλειά γεμάτη φανταστικές ιστορίες και παιχνίδια. Κάθε μέρα σκαρφίζεται δεκάδες ιστορίες για να παίζει με τα παιδιά, χτίζουν κόσμους και τους γκρεμίζουν και... ποιος ξέρει ίσως τελικά έτσι αλλάξουν και τον κόσμο αυτόν.