Τελευταία Νέα
«12 ένορκοι»: Αλλάζουν θεατρική στέγη και βάζουν πλώρη για 7η χρονιά! «Μια μάνα»: Η μουσική σύμπραξη της Ρίτας Αντωνοπούλου με τους Ρεβάνς Δημήτρης Καρατζιάς: «Το Ελληνικό #metoo δεν ήταν πυροτέχνημα, έχουμε να δούμε ακόμα πολλά» 8 Χρόνια χωρίς τον Λευτέρη Βογιατζή - Φίλοι & συνεργάτες μοιράζονται στιγμές Πέθανε η Ολυμπία Δουκάκη «Αβελάρδος και Ελοΐζα»: Τώρα και στο ραδιόφωνο! Το Τροπάριο της Κασσιανής - Το αριστούργημα «Τη Χρονιά του Υδροχόου»: Ραδιοφωνικό έργο επιστημονικής φαντασίας από το Θέατρο Τέχνης Όσκαρ 2021: Όλοι οι νικητές «daphne nobilis»: Μια ιστορία «εγκλεισμού» αλλά μην πάει ο νους σας στην καραντίνα «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα»: Είδα την παράσταση διαδικτυακά «Η Μικρή μας πόλη»: Η ιστορική παράσταση του Βολανάκη στις οθόνες μας Θέατρο Σταθμός: Εορταστικό ψηφιακό πρόγραμμα για το Πάσχα Νατάσα Παπαμιχαήλ: «Περιμένουμε τη στιγμή που θα γυρίσουμε στον φυσικό μας χώρο που είναι το θέατρο» «Σωτηρία με λένε»: Απόψε η Αλεξάνδρα Παντελάκη γίνεται Σωτηρία Μπέλλου στα FM
 

«Anamnesis»: Η Ειρήνη Κυρμιζάκη και η Όλγα Μουρουζίδου εμπνέονται από τις θεές στη Δήλο! (συνέντευξη)

 
Ο υπερβατικός κόσμος τηςΑποστολίας Παπαδαμάκησυναντά το πολυπολιτισμικό σύμπαν του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου. Αναλαμβάνοντας με περισσή συναίσθηση τη μεγάλη πρόκληση, στον απαράμιλλης ομορφιάς, αρχαιολογικό  χώρο, εγγεγραμμένο στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η χορογράφος με τις πρωτοποριακές ιδέες της, δημιουργεί μια παράσταση με τίτλο «Anamnesis» στο ιερό νησί του Αιγαίου.
 
Η Ειρήνη Κυρμιζάκη και η Όλγα Μουρουζίδου είναι έτοιμες να ταξιδέψουν στο σύμπαν στης «Anamnesis», με κινητήριο δύναμη την αντίληψη του Πλάτωνα :«το σώμα είναι ο ναός της ψυχής» και σε συνδυασμό με την πλατωνική έννοια τηςΑνάμνησης, σύμφωνα με την οποία κάθε γνώση έρχεταιαπότις Ιδέες που βρίσκονται σε έναν υπερουράνιο τόπο, οι οποίες στον γήινο κόσμο αποτυπώνονται μέσω της «ενθύμησης» και απεικονίζονται σε αρχετυπικές κινήσεις, ήχους και λέξεις.
 
Οι δύο χορεύτριες μίλησαν στο texnes-plus για τους ρόλους που καλούνται να ερμηνεύσουν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, σε μια παράσταση που η σύλληψή της συνδυάζει ταυτόχρονα: έρευνα, Ιστορία, χορό, θέατρο και μουσική.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η εμπειρία αναμένεται μοναδική, τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι τυχεροί θεατές, που την απόλαυσαν την περσινή δουλειά της χορογράφου. 
 
 
 
ANAMNESIS Dream Sleep Performance Delos
 
 
Τι σας κέρδισε σε αυτό το καλλιτεχνικό εγχείρημα της Αποστολίας Παπαδαμάκη;
 
Ειρήνη Κυρμιζάκη: Τα τελευταία χρόνια μπορώ να δηλώσω περήφανα συνεργάτης της Αποστολiας Παπαδαμάκη. Η αισθητική της, η τόλμη της και η έλξη της για το "μη συμβατικό" δε μπορεί να με αφήσει αμέτοχη. Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε είναι τόσο άμεσος και διαισθητικός, ώστε να έχουμε φυσικές αντιδράσεις κατά τη διαδικασία. Σαν ένα παιδί που θα πάρει την καρέκλα όχι για να καθίσει, αλλά για να ανακαλύψει και άλλους τρόπους λειτουργικότητά της. Έχει μια αθωότητα και ένα μυστήριο για εξερεύνηση που θα ήταν παράλογο ως καλλιτέχνης να αρνηθώ όλα αυτά που η συγκεκριμένη πρόσκληση-πρόκληση μπορεί να μου προσφέρει.
 
 Ολγα Μουρουζίδου: Η Αποστολια Παπαδαμάκη έχει έναν μαγικό τρόπο να δουλεύει, μέσω της έρευνας και της προσωπικής μεταμόρφωσης του καθένα .Αυτό που συμβαίνει στις πρόβες  είναι κάθε φορά μοναδικό και ανεπανάληπτο το οποίο μας πάει όλο και ποιο κοντά και μας συνδέει όλο και ποιο πολύ  με την παράσταση με τον τόπο που γίνεται αλλά και μεταξύ μας . Υπάρχει τεράστια αποδοχή και αγάπη. Η προετοιμασία της παράστασης μοιάζει σαν μια αναζήτηση προς την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας χωρίς καμία πίεση και προσδοκία και με αυτόν τον τρόπο  έχουμε απίστευτα αποτελέσματα!
 
Anamnesis 8 e1561640833244
 
Ποιο ρόλο ενσαρκώνετε και τι θέλετε να αποτυπώσετε μέσα από την ερμηνεία σας;
 
Ε.Κ: Σε αυτή την παρουσίαση ως ερμηνεύτρια καλούμαι να ενσαρκώσω τη Λητώ. Την ερωμένη του Δια, τη μητέρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την αντίζηλο της Ήρας.Την επίλεκτη, την ξεχωριστή, την κυνηγημένη, την εξόριστη, τη "μητέρα", τη δημιουργία, την ευθύνη, την προστασία. Καλούμαι να βρω όλα αυτά τα στοιχεία μέσα μου (εχθρικά και μη), να τα βγάλω στο φως και να τα ενώσω.
 
Ο.Μ: Ενσαρκώνω τον ρόλο της θεάς Αρτέμης, τη Βασίλισσα των βουνών και τον δασών, θέα του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων. Στην Άρτεμις βρίσκω πτυχές του εαυτού μου και αυτό με βοηθάει να δουλέψω ακόμα ποιο εσωτερικά την ερμηνεία μου όπως και να αφυπνίσω άλλες πτυχές μέσα μου και να ολοκληρώσω όσο καλύτερα μπορώ κινησιολογικά, συναισθηματικά και βιωματικά την ερμηνεία μου.
 
ANAMNESIS 6
 
Τι συμβολίζει  για εσάς τοσο η περυσινή παράσταση στο Ναό του Επικούριου όσο και η φετινή στη Δήλο;
 
 Ε.Κ: Η Αποστολια μου έχει αναθέσει μια αποστολή. Μου ταίριαξε αυθόρμητα από την αρχή αυτό το λογοπαίγνιο. Όλο αυτό το εγχείρημα το έχω λάβει ως μια "αποστολή"... Δεν έχει να κάνει μόνο με εμένα αλλά με το σύνολο. Όταν μιλάμε για τέτοιους ιερούς χώρους, όπως η Δήλος, μεγαλώνουν τα μεγέθη, μεγαλώνει και η ευθύνη, ο σεβασμός και το δέος.
 
 Ο.Μ: Η περσινή  παράσταση στον Επικούρειο Απόλλωνα ήταν μια δυνατή εμπειρία «Από το σκοτάδι στο φως», Είναι ευλογία να έχεις την δυνατότητα να  χορεύεις σε τόσο ιερούς τόπους και να μπορείς να προσκαλείς και άλλους ανθρώπους να βιώσουν αυτήν την ένωση με το παρελθόν και το παρόν. Ανυπομονώ για την φετινή μας παράσταση στη Δήλο  που είναι ένας μεγάλος φυσικός νησιωτικός αρχαιολογικός χορός, θα αφεθούμε στην  ενέργεια του νησιού στην ιστορία του, στην δόνηση του που θα ξυπνήσει μέσα μας  αναμνήσεις και εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.
Apostolia1 
 
Τι σημαίνει για εσάς χορός;
 
Σ.Κ: Χορός για μένα είναι εκτόνωση, είναι κάθαρση. Η έκφραση μου, ο δυνατός μου λόγος. Το πέρασμα μέσα από τα σκοτάδια μου. Το σώμα μου, ο διαμεσολαβητής ανάμεσα στο "μέσα μου " και τον έξω κόσμο, το "άλογό μου" που λέει και ο Καζαντζάκης στην Ασκητική..."το σκληραγωγώ και το σπλαχνιζουμαι...άλλο άλογο δεν έχω."
 
 Ο.Μ: Ο χορός για μένα είναι η θεραπεία της ψυχής μου , ο τρόπος να μεταφράζω τα συναισθήματα  μου και να γεμίζω με φως .Η κίνηση είναι ζωή , όσο ποιο πολύ χορεύεις τόσο ποιο πολύ ζεις . 
 
 
 Anamnesis -The Dream and Sleep Performance series
 
 Παράσταση Χορού, Μουσικής και Ονείρων
 
                  Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 
 
                  Πανσέληνος 18:00-23:30
 
                               Δ η λ ο ς
 
    Σύλληψη, Χορογραφία και Σκηνοθεσία
 
                    Αποστολία Παπαδαμάκη
 

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο με ονομαστική κράτηση θέσης. Οι θεατές είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουν τη μεταφορά τους προς και από την Δήλο ονομαστικά.

Η διαδικασία είναι απλή και γίνεται ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα:

http://apostoliapapadamaki.com/the-dream-and-sleep-performance-series-anamnesis

 

 

Σύλληψη, Χορογραφία και Σκηνοθεσία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Τρύφων Κουτσουρέλης
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Βοηθός Χορογράφου / Σκηνοθέτη: Θανάσης Τζαβάρας
Ερμηνευτές: Πολυάνα Δημητροπούλου, Πλωτίνος Ηλιάδης, Απόστολος Κουσίνας, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Μπίλιω Μαρνέλη, Όλγα Μουρουζίδου, Αποστολία Παπαδαμάκη, Μαρία Παπαγεωργίου, Αντώνης Στρούζας,
Max Friedstein, Θοδωρής Χιώτης
Έρευνα κειμένων: Μαρία Σινούρη
Συντονισμός Παραγωγής: Ιωάννα Σακκέτα
Graphic/Visual designer, φωτογραφίες: Αρείων Στεφανίδης
Ειδικοί συνεργάτες:
Stacey Harris Papaioannou, Δέσποινα Οικονομοπούλου, Μένια Κιοσσέ
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ξένια Στούκα

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι θεατές πρίν δηλώσουν συμμετοχή:

Θα πρέπει να βρίσκεστε στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στο περίπτερο της DelosTours για να πάρετε το ονομαστικό σας εισιτήριο. Το πλοίο που θα κάνει το έκτακτο δρομολόγιο για την παράσταση αναχωρεί στις 17.30. Κόστος ακτοπλοϊκού εισιτηρίου: 20€ με επιστροφή. Το πλοίο αναχωρεί από την Δήλο για την Μύκονο στις 12 τα μεσάνυχτα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 30’.

Να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια, η παράσταση είναι περιπατητική και οι δράσεις της απλώνονται σε μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου.

Φροντίστε να είστε ντυμένοι ανάλογα με τι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν εκείνη τη μέρα. Να έχετε μαζί σας επιπλέον ένα φακό, νερό και ένα ύφασμα για να καθίσετε ή να ξαπλώσετε στο τελευταίο μέρος της παράστασης. Παρακαλούμε να αποφύγετε τα πλαστικά μπουκάλια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ρυπάνει το περιβάλλον της Δήλου.

Προαιρετικά, μπορείτε να φέρετε καταγεγραμμενο ένα όνειρο σας. Καλό θα είναι να μην υπερβαίνει τη μισή σελίδα και να ειναι τυπωμενο με μεγάλη και ευκρινή γραμματοσειρά.

 
 

popolaros banner

popolaros banner

anixnos250x300

Video

Μπορείτε να τα αποκτήσετε μ' ένα κλικ στην πόρτα σας στο  https://radshop.gr/

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία