Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ξεκινά το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Με 21 ελληνικές και ξένες παραγωγές

Με το έργο TRACES που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Wim Vandekeybus και η ομάδα Ultima Vez ανοίγουν το φετινό 26ο Φεστιβάλ Χορού στο Aμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας (21 22 Αυγούστου). Δέκα χορευτές κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky και Daniel Mintseris ενώ μαζί τους τους επί σκηνής θα βρίσκεται και ο κιθαρίστας Marc Ribot, συνθέτης της μουσικής του Inasmuch as Life is Borrowed και της μεγάλου μήκους ταινίας του Vandekeybus Galloping Mind.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 19.45 στο Κάστρο, ο Israel Galván με το έργο του SOLO: REVOLUTION WITHOUT MUSIC επαναπροσδιορίζει το παραδοσιακό φλαμένκο. Πορευόμενος στα βήματα του Vicente Escudero, ο Galván δεν χρησιμοποιεί μουσική συνοδεία αλλά αφουγκράζεται το σώμα του και δημιουργεί τη δική του μουσική, με τα πόδια, τις παλάμες και τα δάχτυλα των χεριών, ενίοτε και με τη φωνή του. Ακολουθεί στις 22.00 στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας η παράσταση SAME SAME από ένα απρόβλεπτο ντουέτο, τη θεατρική σκηνοθέτιδα Petra Tejnorová και την κορυφαία χορεύτρια Tereza Ondrová. Mε αναφορές στον Μπάστερ Κήτον, οι δύο ηρωίδες μας συγκινούν με το βάθος και την ειλικρίνειά τους, παρ’ όλη την ελαφρότητα της φόρμας που υπογραμμίζεται από τη σκηνοθεσία και χορογραφία της Γαλλο-Βελγίδας χορογράφου Karine Ponties, η οποία παρουσιάζει δουλειά της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το δεύτερο σαββατοκύριακο μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι Peeping Tom επίσης με το τελευταίο τους έργο Diptych, όπου οι Gabriela Carrizo και ο Franck Chartier καλλιτεχνικοί διευθυντές της ομάδας, επεξεργάζονται εκ νέου δύο παλαιότερα έργα τους που δημιούργησαν σε συνεργασία με το Nederlands Dans Theater 1: το The Missing Door και το The Lost Room. (Σάββατο 29 Αυγούστου & Κυριακή 30 Αυγούστου, 22:00 στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας). Τις εντυπώσεις αναμένεται να κερδίσει και ο Viktor Černický ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το Pli, μια απρόβλεπτη και χιουμοριστική παράσταση με… 22 καρέκλες, μια σωματική μεταφορά της αστείρευτης ανθρώπινης δυναμικής, υπομονής και προσπάθειας, που μετατρέπει ακόμη και τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα σε απίστευτα αρχιτεκτονήματα.

festivalxoroukalamatas texnesplus2

Πολυαναμενόμενες είναι και οι ελληνικές συμμετοχές στα μέσα της εβδομάδας με το KAOS της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας Griffón Dance Company, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα ΤΑΜΑΤΑ του Φώτη Νικολάου και την παράσταση ὕλη των kóka&panú (Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου και Παναγιώτη Μανουηλίδη), σε παγκόσμια πρεμιέρα.

To πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εδώ: www.kalamatadancefestival.gr

Υπενθυμίζεται πως το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 21 συνολικά παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στον Εναλλακτικό Χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ενώ ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Πρωταρχικός στόχος είναι η διεξαγωγή ενός ασφαλούς Φεστιβάλ, με όλα τα μέτρα προστασίας για το κοινό και τους εργαζόμενούς του, καλλιτέχνες και μη. Για το λόγο αυτό, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθόλη τη διάρκεια της παράστασης ενώ οι χώροι του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος, από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

26ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.kalamatadancefestival.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩN
* ≥ viva.gr
https://www.viva.gr/tickets/dance/26o-diethnes-festival-xorou-kalamatas/
* ≥ Πληροφορίες για το δίκτυο φυσικών σημείων πώλησης της VIVA
https://travel.viva.gr/metrita?_ga=2.84286489.1672538101.1595839924- 598440734.1595410209
* ≥ Βρείτε ένα Viva Spot κοντά σας
https://www.vivapayments.com/el/network/?lang=el-GR

Για την επιλογή θέσης στο πλάνο του Αμφιθεάτρου Κάστρου Καλαμάτας παρακαλούμε να επισκεφθείτε τα παρακάτω links:

ULTIMA VEZ / WIM VANDEKEYBUS TRACES
https://www.viva.gr/tickets/dance/26o-diethnes-festival-xorou-kalamatas/traces/
ISRAEL GALVÁN SOLO REVOLUTION WITHOUT MUSIC
https://www.viva.gr/tickets/dance/26o-diethnes-festival-xorou-kalamatas/solo-revolution- without-music/
ΦΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΑΜΑΤΑ
https://www.viva.gr/tickets/dance/26o-diethnes-festival-xorou-kalamatas/tamata/
PEEPING TOM DIPTYCH
https://www.viva.gr/tickets/dance/26o-diethnes-festival-xorou-kalamatas/diptych/

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

-Η διάθεση εισιτηρίων φέτος θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω της viva.gr και του δικτύου φυσικών σημείων πώλησης της VIVA.

-Κάθε εισιτήριο είναι αυστηρά προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται.

-Οι χώροι του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν με το 55% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται εισιτήρια ατομικά ή για 2 άτομα.

-Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των θεατών σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που αναγράφονται στο εισιτήριό τους ή υποδυκνείονται από τους ταξιθέτες.

-Για την ομαλή και ασφαλή είσοδο στο θέατρο, συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση του κοινού 45 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε παράστασης.

-Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, σε όλους τους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθόλη τη διάρκεια της παράστασης.

-Κατά τη διέλευσή τους προς και από τους χώρους των παραστάσεων, οι θεατές θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου ακολουθώντας τις οδηγίες του προσωπικού και τις σχετικές σημάνσεις, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός, ενώ δεν επιτρέπεται η παραμονή στους κοινόχρηστους χώρους.

Τιμές εισιτηρίων

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κανονικό εισιτήριο / α’ ζώνη: €12,00
Μειωμένο εισιτήριο / α’ ζώνη: €10,00

Περιορισμένης ορατότητας / β’ ζώνη: €10,00

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη του αντίστοιχου απαραίτητου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Γενική είσοδος: €10,00

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία είναι ελεύθερη.

Όροι εισιτηρίων
http://www.kalamatadancefestival.gr/terms

Πληροφορίες και Υποστήριξη για την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω VIVA
Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Αριστομένους 33 - 24133 Καλαμάτα
Δευτέρα με Παρασκευή: 10:00-13:00 & 18:30-20:00
Τ: 2721181030
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Κόστος συμμετοχής σε 3 σεμινάρια, 1 masterclass και 1 διάλεξη: €250,00

Εγγραφές και πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.

Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία