Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκεφθήκαμε το Athens Photo Festival 2020

Από τη Μυρτώ Παπαϊωάννου

«Η φωτογραφία αυτή καθαυτή δεν μ’ ενδιαφέρει. Αυτό που θέλω είναι να συλλάβω ένα μικροσκοπικό τμήμα της πραγματικότητας», είναι τα λόγια του σπουδαίου φωτογράφου Ανρί Καρτιέ- Μπρεσόν. Αυτό φαίνεται να επιχείρησαν με τις εικόνες τους οι καλλιτέχνες στην έκθεση του Athens Photo Festival 2020 που με χαρά επισκεφθήκαμε και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη.

ekfesi foto 2

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο θεσμός που αγαπήθηκε ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον εκθεσιακό πρόγραμμα. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 102 καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και η έκθεση των φωτογραφικών τους δημιουργημάτων λαμβάνει χώρα στο ισόγειο και πρώτο όροφο του Μουσείου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

 

ekfesi foto 3

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ με φανερή κατεύθυνση στη σύγχρονη φωτογραφία και αισθητική. Οι καλλιτέχνες – φωτογράφοι ο καθένας με προβληματισμό και μια διερευνητική και κριτική στάση απέναντι στην κοινωνία απαθανατίζουν και οπτικοποιούν εικόνες που προκαλούν με τη σειρά τους προβληματισμό και αναστοχαστική διάθεση σε όσους τις βλέπουν. Σύγχρονα ζητήματα όπως το περιβάλλον, η καραντίνα και η απομόνωση, η βιοπολιτική της μετανάστευσης, η συναισθηματική αποξένωση, η κατάσταση εξαίρεσης, η απώλεια στέγης και η αστυνομοκρατία είναι κάποια μόνο από αυτά που φιλοξενεί η έκθεση.

 

ekthesi4

Είναι μια πραγματικά καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε τον όμορφο χώρο του Μουσείου Μπενάκη και να δείτε από κοντά την έκθεση. Θα βγείτε από το Μουσείο γεμάτοι εικόνες που δίνουν προσφέρουν όχι μόνο αισθητική απόλαυση –αυτό είναι σίγουρο- αλλά και τροφή για σκέψη. Μην τη χάσετε.

ATHENS PHOTO FESTIVAL

Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138
17 Σεπ
tεμβρίου – 15 Νοεμβρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10:00-18:00,
Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00