Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι αγαπημένοι ήρωες των κόμικ του Αρκά προσγειώνονται στη θεατρική σκηνή του Vault σε μια παράσταση που, αν μη τι άλλο, θα σας κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας.

Πώς θα ήταν αν ο Καστράτο, ο Ισοβίτης, η Λουκρητία, ο Μπαμπάς και Υιός Σπουργίτης, ο Μοντεχρήστο, ο Θανατοποινίτης και άλλοι αγαπημένοι χάρτινοι ήρωες του Αρκά ζωντάνευαν στη σκηνή; Η απάντηση δίνεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Vault. Ο Δημήτρης Αγοράς στήνει μία ευφρόσυνη παράσταση βασισμένη σε κείμενα του Αρκά από τέσσερα διάσημα κόμικ βιβλία του: Ζωή Μετά, Ισοβίτης, Χαμηλές Πτήσεις, Καστράτο, Μαλλί με Μαλλί.

Το βιτριολικό χιούμορ του Αρκά πρωταγωνιστεί στην παράσταση. Οι σουρεαλιστικοί ήρωες των κόμικ του – τόσο μακριά και τόσο κοντά μας ταυτόχρονα – εκτοξεύουν τις «δηλητηριώδεις» ατάκες τους χαρίζοντας μας απλόχερα το γέλιο. Ο Δημήτρης Αγοράς, στην πρώτη του σκηνοθεσία, δεν προσπάθησε να εντυπωσιάσει οπτικά μέσα από περίτεχνα σκηνικά - τα οποία ούτως ή άλλως δεν σήκωνε η μικρή σκηνή του Vault - και κινηματογραφικά τρικ. Επένδυσε στο ευφυές κείμενο του Αρκά και στην ομάδα των εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών του. Με λιτά σκηνικά μέσα – ένα έξυπνο κυβιστικό σκηνικό που αλλάζει σχήματα και επίπεδα -  και γερές δόσεις δημιουργικής «τρέλας» στην κινησιολογία και τη μουσική, που υπογράφουν με επιτυχία η Αντιγόνη Γύρα και ο Μάνος Αντωνιάδης αντίστοιχα, ο Αγοράς έστησε μία παράσταση γοργών ρυθμών που εναλλάσσονται οι διάφορες εικόνες από τα κόμικ του Αρκά.

Με δεδομένη όμως την απουσία ενός εντυπωσιακού εικαστικού περιβάλλοντος η παράσταση ουσιαστικά οφείλει την επιτυχία της στους εξαιρετικά ικανούς ηθοποιούς της, που φωτίζουν με κέφι τα κείμενα και τους ήρωες του Αρκά. Η Έλενα Αρβανίτη, ο Αλέξης Βιδαλάκης, ο Δημήτρης Κανέλλος, ο Στέφανος Κοσμίδης, η Μαρία Μπαλούτσου, η Χαρά Τσιτομενέα και ο ίδιος ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αγοράς δίνουν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό με μέτρο και ουσία. Προσωπικά ξεχώρισα τον αεικίνητο και… ανάγωγο Υιό Σπουργίτη του Αλέξη Βιδαλάκη, τον γλυκύτατο και χαζοβιόλη ευνουχισμένο Καστράτο της Χαράς Τσιτομενέα, τον άτεγκτο Δεσμοφύλακα του πάντα εξαιρετικού Στέφανου Κοσμίδη, τη sex maniac Λουκρητία αλλά και την εξώλης και προώλης σύζυγο του Ισοβίτη της Μαρίας Μπαλούτσου, καθώς και τον απαθή και αγοραίο Μοντεχρίστο της Έλενας Αρβανίτη.

Εν κατακλείδι, το «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» είναι μία παράσταση που χωρίς να παραπέμπει πάντα στην αισθητική των κόμικ του Αρκά κρατάει την ουσία από το τραγελαφικό σύμπαν του και είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να περάσετε μία πολύ ευχάριστη μιάμιση ώρα. 

φωτό: Νίκος Πανταζάρας

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία