Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Τα 39 σκαλοπάτια» έρχονται στο Θέατρο Λαμπέτη

John Buchan

Τα 39 ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ

  

Ένας μοναχικός γοητευτικός άνδρας κατηγορείται από λάθος, για τη δολοφονία μιας όμορφης γυναίκας. Ένα εντυπωσιακό  ανθρωποκυνηγητό ξεκινάει και εκείνος, μέσα στην απελπιστική προσπάθειά του, να αποδείξει ότι είναι αθώος, μπλέκεται σε σπαρταριστές κωμικές περιπέτειες. 

Το έργο «Τα 39 σκαλοπάτια», είναι βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Alfred Hitchcock (1935) και στο κατασκοπικό μυθιστόρημα «Τα τριανταεννέα σκαλοπάτια» του John Buchan, ενώ η θεατρική μεταφορά του στη σύγχρονη εποχή, ανήκει στον Patrick Barlow. Έχει βραβευτεί με το βραβείο Lawrence Olivier  για την καλύτερη νέα κωμωδία (2007), έχει κερδίσει ένα Drama Desk Award, το βραβείο Molière για την καλύτερη κωμωδία στη Γαλλία και ήταν υποψήφιο και για βραβείο Tony, ενώ συνεχίζει να ανεβαίνει απτόητο για 20 χρόνια στο West End του Λονδίνου.

Πρόκειται για ένα παραλήρημα δράσης, μουσικής, ήχων και φωτισμού. Οι 4 πρωταγωνιστές, παίζουν 130 ρόλους και η σκηνική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς, αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος έχει τον πρώτο ρόλο στο θέατρο.

 

Το έργο έχει 35 σκηνικές αλλαγές και συνεχείς ανατροπές. Η σκηνή γίνεται άλλοτε ένας υπαίθριος χώρος και άλλοτε το εσωτερικό ενός θεάτρου, ένα δωμάτιο, ένας δρόμος ή ένας σταθμός τραίνου, μία γέφυρα, βάλτοι, θάλασσες, βουνά, αεροπλάνα, έτσι ώστε τελικά ο θεατής να αφήνεται στο έλεος της σωματικής έκφρασης των ηθοποιών, των ήχων και της εικόνας.

 

«Τα 39 σκαλοπάτια» έχουν ανέβει σε όλο τον κόσμο (τη Μόσχα, το Τόκυο, τη Νέα Υόρκη,  το Παρίσι, το Λονδίνο, την Αυστραλία, την Αμερική), ενώ οι θεατές του έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια.

   
Η παράσταση έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα πριν 10 χρόνια, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσώνου.

Συντελεστές:

Θεατρική μεταφορά: Patrick Barlow

Μετάφραση: Κωστής Τσωνος

Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας

Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος 

Βοηθός Σκηνοθέτη : Βαγγέλης Λάσκαρης 

 


Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά:

Κώστας Αποστολάκης 

Ναταλία Δραγούμη 

Φώτης Κέπελης

Σπύρος Σπαντίδας

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα & Τρίτη: 21:00

 

Εισιτήρια:

14 ευρώ (γενική είσοδος)

12 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65)

 

 

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία