Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Ο Ευτικός συναντάει τον Πινόκιο»: 2 Τελευταίες Κυριακές για το Θέατρο Κούκλας

 

Την τελευταία Κυριακή του κάθε μήνα  στις 12 το μεσημέρι, το «Θέατρο της Κούκλας» του Τάκη Σαρρή παρουσιάζει στο κοινό την νέα του παράσταση με τίτλο:  «Ο Ευτικός συναντάει τον Πινόκιο». Το έργο είναι εμπνευσμένο από το έργο του Κάρλο Κολόντι «Οι περιπέτειες του Πινόκιο»

Αναμφίβολα το πρωτότυπο είναι ένα δύσκολο έργο και  ακόμη ένα έργο με πολλές δυσκολίες. Πρώτη δυσκολία τι κρατάς, ή μάλλον τι επιλέγεις από το μεγάλο σε έκταση «παραμύθι» του Κάρλο Κολόντι.   Δεύτερη δυσκολία πως ,ή αλλιώς με ποια φόρμα επιλέγεις να αποδώσεις δύσκολες τεχνικά σκηνές . Και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι απευθύνεσαι σε παιδιά.

 Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε όλοι μας πολύ να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και  να φτιάξουμε μια παράσταση που δίνει έναν Πινόκιο διαφορετικό από τα γνωστά  στερεότυπα, έναν  Πινόκιο που μαζέψαμε και περιθάλψαμε με αγάπη και αυτός μας διηγήθηκε αυτά που θα δείτε . Η παράσταση και μόνο η παράσταση δικαιώνει ή όχι την προσπάθεια .

Στην παράσταση παίζουν οι τρείς Σαρρήδες, η Σοφία , η Μίνα και ο Τάκης Σαρρής και την μουσική έγραψε ο μόνιμος συνεργάτης του «Θεάτρου της Κούκλας»  ο Στάθης Ουλκέρογλου .

Κάθε τελευταία Κυριακή του Μήνα στις 12 το μεσημέρι στο φιλόξενο θέατρο του «Θεάτρου της Κούκλας» στην οδό Ψαρουδάκη 34 στα Κάτω Πατήσια

Πληροφορίες –Κρατήσεις : 2108323714 / 6977846575

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ

ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ 34 – ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

 

ΤΗΛ: 210 8323714 - 6977846575

Μένουν 2 Κυριακές

pinocio2.JPG

Το «Θέατρο της Κούκλας» ιδρύθηκε το 1978, από τον Τάκη Σαρρή, τότε ηθοποιό και σήμερα κουκλοπαίχτη και την Μίνα Σαρρή τότε κοινωνική λειτουργό και σήμερα κουκλοπαίχτρια. Εφέτος κλείνει αισίως 39 χρόνια συνεχούς λειτουργίας με παραστάσεις και άλλες δράσεις σχετικές με το κουκλοθέατρο.

Από το ξεκίνημα της δημιουργικής πορείας του «Θεάτρου της Κούκλας» ο Τάκης και η Μίνα Σαρρή καθώς και οι συνεργάτες τους έβαλαν πρωταρχικό στόχο να υπηρετήσουν την τέχνη του κουκλοθέατρου με σεβασμό αφοσίωση και μελέτη. Για την πραγμάτωση αυτού του στόχου εργάστηκαν και δημιούργησαν παραστάσεις για μικρούς σε ηλικία αλλά και ενήλικους θεατές και ποτέ δεν βγήκαν από την πορεία τους.

Παράλληλα με τις παραστάσεις, διοργάνωσαν οι ίδιοι η συμμετείχαν σε δράσεις με άλλους συναδέλφους τους η φορείς με στόχο πάντα την ανάπτυξη και διάδοση της τέχνης του Κουκλοθέατρου.

Ο Τάκης Σαρρής και η Μίνα Σαρρή είναι από τα ιδρυτικά μέλη της UNIMA HELLAS του Ελληνικού κέντρου για το κουκλοθέατρο και η Μίνα Σαρρή το υπηρέτησε για 4 χρόνια από την θέση της προέδρου. Μέχρι και σήμερα είναι ενεργά μέλη του σωματείου τους που διευθύνετε από άξιους νέους κουκλοπαίχτες. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΆΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ

Όλα τα γεγονότα είναι σημαντικά στην δημιουργική πορεία ενός καλλιτέχνη η ενός οργανισμού γιατί τα δένει μια αλληλουχία και από το μικρό φτάνεις στο μεγάλο από το «ασήμαντο» στο σημαντικό. Όταν όμως κάποιες στιγμές κοιτάζεις προς τα πίσω σίγουρα προβάλλουν κάποια μεγέθη και στέκεσαι σε αυτά. 

Τέτοια σημαντικά μεγέθη και σταθμοί στην πορεία του Θεάτρου της Κούκλας είναι: 

1) 1978 η δημιουργία του «Θεάτρου της Κούκλας»  

2) 1978 η πρώτη παράσταση: «Διαταγή για γέλια»

3)1981 παράσταση για μεγάλους : Μπερτολτ Μπρέχτ: «Ο καλός Άνθρωπος του Σε-Τσουάν»

4) Η περίοδος του «Αμόρε» με σειρά μεγάλων παραστάσεων όπως : «Ονείρου Οδύσσεια» , «Το λουλούδι της θάλασσας», « Το αηδόνι και ο αυτοκράτορας»

5) Στα εικοσάχρονα του «Θεάτρου της κούκλας» η διοργάνωση ενός τρίπτυχου προγράμματος που περιελάμβανε μεγάλη έκθεση κουκλών και σκηνικών από την πορεία του θεάτρου, διήμερο συμπόσιο στο ίδρυμα Γουλανδρή Χορν με τίτλο: «Ονειρικά ταξίδια» και τέλος το ανέβασμα της τραγωδίας του Σοφοκλή «Αντιγόνη» στο θέατρο Αμορε

6) Η δημιουργία και λειτουργία του μικρού θεάτρου και εργαστηρίου στην οδό Ψαρουδάκη 34 στα Κάτω Πατήσια που έμελε να γίνει τόπος αναφοράς για την κουκλοθεατρική οικογένεια. 

7) Το ανέβασμα της παράστασης «Τα τρία γουρουνάκια» που σηματοδότησε την στροφή του «Θεάτρου της Κούκλας» στις μικρές ηλικίες και συγχρόνως έμελε να γίνει μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. 

8) Δυο σημαντικές παραστάσεις: «Ο μύθος του Δον-Κιχώτη» και «Μα…είμαι μία αρκούδα». Για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία σίγουρα αποτελούν σταθμούς στην παραστασιολογία του «Θεάτρου της Κούκλας».  

9) «Οι αδέσποτοι» . Παράσταση κουκλοθέατρου και παντομίμας με μάσκα και έναν ερμηνευτή αποτελεί μια επιτομή επι σκηνής και στην πράξη των απόψεων για το κουκλοθέατρο του Τάκη Σαρρή διευθυντή του Θέάτρου της Κούκλας.

10) Η εμφάνιση του «Ευτικού», ενός θεατρικού «ήρωα» που είναι κουκλοπαίχτης –γυρολόγος και παίζει καταλυτικό ρόλο στις τελευταίες παραστάσεις του θεάτρου και αντλεί την καταγωγή του από βιωματικές καταστάσεις του δημιουργού του Τάκη Σαρρή.

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία