Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«ECHO»: 2 επιπλέον παραστάσεις αυτή την εβδομάδα λόγω επιτυχίας

Με το νέο θεατρικό multimedia Echo, η Αναστασία Κουμίδου επιστρέφει στις Θεατρικές Συνθέσεις του Beton 7 για τρίτη χρονιά. Mετά το βραβευμένο έργο Capo d’ Istria (Έπαινος Δραματουργίας «Κάρολος Κουν», 2014), και το Criminal Code: Britannicus (2015), το Echo ανιχνεύει μέσα από τις υφές του τσεχοφικού κόσμου, τον απόηχο/ψίθυρο της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων. 

Τέσσερεις άνθρωποι, δύο ζευγάρια διαφορετικών γενιών, άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται ως θεατές, στην πρόβα ενός Τσεχωφικού έργου. Κατά τη διάρκεια του 50λεπτου διαλείμματος οι κόσμοι τους εφάπτονται, συγκρούονται, αλληλοσυμπληρώνονται ενώ μιλάνε για τη ζωή τους, το θέατρο, για τον έρωτα. 

Στο Echo, η συγγραφέας και σκηνοθέτης εμπνέεται από την αλληλογραφία του Αντόν Τσέχοφ, συνδιαλέγεται με φράσεις από τον τσεχοφικό Γλάρο, αλλά και παραστάσεις του έργου. Μέσα από αυτό το αμάλγαμα διασχίζει διακριτικά τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αλήθειας - ψέματος, θεάτρου - πραγματικότητας. 

“Είναι πιό εύκολο να γράψεις ένα έργο για τον Σωκράτη παρά για μια μαγείρισσα.” Αντόν Τσέχωφ. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Κείμενο - σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου 

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Σκηνογραφία: Κώστας Βελινόπουλος 

Κάμερα: Νίκος Χαντζής

Βοηθός σκηνοθέτις: Στέβη Κουτσοθανάση 

 

ΠΑΙΖΟΥΝ

Μελίσσα Στοΐλη, Ακίνδυνος Γκίκας, Νίκη Σκιαδαρέση, Λυκούργος Μπάρδας 

Πηνελόπη Τυράκη, Δημήτρης Μακρής. Φιλική Συμμετοχή: Δημήτρης Πλατής

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ με η φωνή τους οι ηθοποιοί: 

Άννα Μιχαήλου, Βαγγέλης Ρόκκος, Γιώργος Κροντήρης, Βίκυ Μαραγκάκη 

 

Video: Στάθης Δογάνης

Φωτογραφίες: Αλκυόνη Παπακωνσταντοπούλου
Διεύθυνση παραγωγής & επικοινωνία: Άρης Σομπότης 

INFO 

Echo (Ηχώ), της Αναστασίας Κουμίδου
Χώρος: Beton7, Πύδνας 7, Βοτανικός
Πρεμιέρα: 3 Απριλίου 2015
Παραστάσεις: 3, 4, 10, 11, 18, 24, 25 Απριλίου και 2,3 και 4 Μαΐου Ώρα έναρξης: 21:00 

Διάρκεια: 55’
Εισιτήρια: 10€ & 5€ (για φοιτητές και ανέργους) Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 751 2625 

 

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΜΙΔΟΥ 

Η Αναστασία ΚΟΥΜΙ∆ΟΥ αποφοίτησε από τη ∆ραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, το Ohio State University Theatre Department, με πτυχίο Master of Fine Arts στην υποκριτική και θεατρική σκηνοθεσία και φοίτησε για δύο χρόνια στη RADA. Υπότροφος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, του AFS και του Ιδρύματος Fulbright έζησε σπούδασε και εργάστηκε στην Αμερική (Columbus, OH, Pittsburg, PA, Boulder, CO, NY, NY) στο Λονδίνο και στο Δουβλίνο.  

Στα 12 χρόνια παραμονής στις ΗΠΑ, συνεργάστηκε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης με το Wexner Centre for the Arts, The Reality Theatre, The Total Theatre, Bread and Circus Co., ViewChasm Prod, The Mylo Arts.  Μέλος του σαιξπηρικού θιάσου The Arden Shakespeare Co. έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1997, οι θεατρικοί κριτικοί της Πολιτείας του Ohio της έδωσαν το Α' Βραβείο Sunny Awards για την ερμηνεία της στο ρόλο της Αγαύης (Reality Theatre, dir. Dee Shepherd). Tιμήθηκε από το Greek American Women's Network με το βραβείο καλλιτεχνικής αριστείας Helen Papanikolas. 

Στις σκηνοθετικές της δουλειές περιλαμβάνονται έργα των David Mamet, Κωνσταντίνου Μίχου, Harry Kondoleon, Eugene Ionesco, Heiner Muller, Bertolt Brecht, Luigi Pirandello, The Persephone Project, Racine, Υβόνης Μεταξάκη, Λούλας Αναγνωστάκη, Ευανθίας Καϊρη μεταξύ άλλων. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη με το ΚΘΒΕ, ως σκηνοθέτις το 2010 με το ∆ΗΠΕΘΕ Πάτρας, το 2011 ανέβασε το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη Σ' Εσάς που με Ακούτε σε μία ιδαίτερη site specific σκηνοθεσία. Στην Αθήνα, το 2013-14 διασκεύασε και σκηνοθέτησε το πολιτικό θρίλερ Capo D’ Istria (βραβείο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ) το οποίο παίχτηκε στα θέατρα Beton7 και 104 αλλά και σε μία τιμητική παρουσίαση στα έδρανα της Παλιάς Βουλής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Το 2015 διασκεύασε και σκηνοθέτησε το Βρετανικό του Ρακίνα (Beton7). Το 2016, στο πλαίσιο του Θεατρικού Αναλογίου σκηνοθέτησε τον ΝΙΚΗΡΑΤΟ Υπό Ελληνίδος Τινός της Ευανθίας Καϊρη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν).