Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ζητούνται ηθοποιοί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

 

Το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου, διοργανώνει ακρόαση για επαγγελματίες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας 20 έως 35 ετών με ευχέρεια στην κίνηση και στο τραγούδι. Η γνώση μουσικού οργάνου θα συνεκτιμηθεί.

Η παράσταση είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2017 και οι πρόβες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην ακρόαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους έως τις  5 Ιουνίου μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος  στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.: 6987991949.

Υπεύθυνες ακρόασης: Δέσποινα Αποστολίδου & Ελευθερία Μέλα.

Για την ακρόαση οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν προετοιμάσει ένα τραγούδι δικής τους επιλογής και θα τους σταλεί κείμενο από το έργο για αυτοσχεδιασμούς.

Στην ακρόαση θα παρευρίσκονται η σκηνοθέτης Μαίρη Ανδρέου, η δραματολόγος Σοφία Ευτυχιάδου, ο χορογράφος Τάσος Παπαδόπουλος, η υπεύθυνη μουσικής διδασκαλίας Βάλια Μαυρίδου, η σκηνογράφος Ευαγγελία Κιρκινέ, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, Ελένη Δημοπούλου και ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, Θέμης Λιάκος.

Την μουσική της παράστασης υπογράφει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών, οι ηθοποιοί θα ενημερωθούν μέσω email για την ακριβή ώρα που θα πρέπει να προσέλθουν για την ακρόαση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Οι ηθοποιοί θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα και μία φωτογραφία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής “Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Κλαμπόκη“ και απόφοιτος της σχολής του Αμερικάνικου Κολεγίου Degree (Marketing Management). Από το 2005 συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ, καθώς και στο ελεύθερο θέατρο με τους σκηνοθέτες: Ν.Χαραλάμπους, Γ.Ιορδανίδη, Λ.Γιοβανίδη, Β.Νικολαΐδη, Ε.Φεζολάρι, Τ.Μύρκου, Σ.Χατζηαδαμίδη, Ε.Δημοπούλου κ.α.. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στο πλευρό του Ν.Χαραλάμπους σε τρεις παραγωγές και έχει γράψει και σκηνοθετήσει την παράσταση “Punch Point”. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι, την δημιουργική απασχόληση παιδιών, καθώς και με θεατρικά εργαστήρια ενηλίκων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει. – Luis Sepulveda

Μια γλαροπούλα πέφτει θύμα της θαλάσσιας ρύπανσης. Πριν ξεψυχήσει, εμπιστεύεται το αυγό της στον μαύρο, πελώριο και χοντρό γάτο Ζορμπά και του ζητά το λόγο του ότι θα κλωσήσει το αυγό, δεν θα φάει το γλαρόπουλο και θα του μάθει να πετά.

Ο Ζορμπάς του υπόσχεται. Μα είναι ποτέ δυνατόν ένας γάτος να μάθει σ’ ένα γλάρο να πετάει; Κι όμως είναι. Μία παρέα πέντε γάτων και ο Ζορμπάς που εκτελεί χρέη μαμάς αναλαμβάνουν μία περίεργη αποστολή : να μάθουν στη γλαροπούλα να πετάει. Αυτή όμως δεν καταλαβαίνει γιατί όλοι οι γάτοι θέλουν τόσο πολύ να τη μάθουν να πετάει. Μήπως θέλουν να της κάνουν κακό, να την φάνε γι’ αυτό και την ταΐζουν; Όμως ο λόγος είναι απλός: είναι μία γλαροπούλα και οι γάτοι την αγαπούν γι’ αυτό που είναι. Γι’ αυτό και θέλουν να ακολουθήσει τον προορισμό των γλάρων. Πρέπει να πετάξει. Γιατί πετάει μόνο αυτός που θέλει να πετάξει.

 

Μετάφραση έργου: Αχιλλέας Κυριακίδης

Εκδόσεις: Opera

 

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για το έργο, την ιστορία και τις δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: http://dipethekozanis.gr και την σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/dipethekozanis/?fref=ts

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία