Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Πρωτομηνιά με πρεμιέρα για το φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260

Mε μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Πέμπτη στο φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260. 

 

Ο κόσμος συνέρρεε από νωρίς για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που διαχέονταν σε έξι διαφορετικά σημεία του βιομηχανικού συγκροτήματος της Πειραιώς. 

 

Στο χώρο Β – τη σκηνή που εγκαινιάστηκε φέτος – η θρυλική βρετανική ομάδα Forced Entertainment ξεκίνησε ένα Σαιξπηρικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει 9 ημέρες με 4 έργα κάθε μέρα διάρκειας μίας ώρας. Η έναρξη έγινε με τον «Έμπορο της Βενετίας» που προκάλεσε τον ενθουσιασμό του κοινού και συνεχίστηκε με τρία ακόμη έργα ως τις 11 το βράδυ. Μέχρι τις 9 Ιουνίου, θα παιχτούν τα άπαντα του ελισαβετιανού δραματουργού, για μία μοναδική φορά το καθένα.

 

Σε μια διπλανή – λίγο κρυμμένη – πόρτα βρίσκεται η Λενιώ Κακλέα με τη δικιά της άκρως φεστιβαλική περφόρμανς που έχει ιδιωτικό χαρακτήρα καθώς μπαίνει ένας ή δύο θεατές κάθε φορά: στις 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30. Η παράσταση θα διαρκέσει μέχρι την 1 Ιουλίου. 

 

Οι παραδοσιακοί χώροι του Φεστιβάλ, ο Η και ο Δ, ήταν κι αυτοί ενεργοί εχθές. Στον Η, η ανερχόμενη Πολωνή σκηνοθέτιδα Μάρτα Γκουρνίτσκα παρουσίασε μια μοναδική θεατρική μουσική παράσταση, μ’ ένα σύνολο 35 ατόμων επί σκηνής που κατάφεραν να συγκινήσουν και να προβληματίσουν το ενθουσιώδες κοινό για το μέλλον της Ευρώπης. Η παράσταση επαναλαμβάνεται μία ακόμη ημέρα – σήμερα 2 Ιουνίου, στις 21:00. 

 

Στον χώρο Δ, για 4 ημέρες (1-4 Ιουνίου) επαναλαμβάνεται η περσινή επιτυχία του φεστιβάλ Η σφαγή των Παρισίων, από την ομάδα Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη. 

 

Το επιστέγασμα της χθεσινής βραδιάς ήταν τα εγκαίνια της κινηματογραφικής έκθεσης Μανιφέστο με πρωταγωνίστρια την Κέητ Μπλάνσετ. Ο γερμανός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής Γιούλιαν Ρόζεφελντ έχει στήσει 13 γιγαντοοθόνες που προβάλλουν 13 βίντεο εμπνευσμένα από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα. Η βραβευμένη αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, ανάμεσα στους οποίους μια εργάτρια, έναν άστεγο, μια δασκάλα κ.α. Κατά γενική ομολογία είναι μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 19 Ιουλίου, από τις 19:00 μέχρι τις 24:00.

Rosefeldt_egainia_June1.JPG

Δίπλα σε αυτήν παραμένει ενεργή η έκθεση φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης, Μια άλλη ζωή: ανθρώπινες ροές, άγνωστες Οδύσσειες, που θα λειτουργεί επίσης μέχρι τις 19 Ιουλίου, τις ίδιες ώρες. 

 

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, ξεκίνησε τη λειτουργία του εχθές και το πωλητήριο του Φεστιβάλ, όπου το κοινό μπορεί να βρει το βιβλίο-πρόγραμμα, αφίσες, κοσμήματα και τσάντες της φετινής διοργάνωσης. Επίσης, τα βιβλία-προγράμματα και άλλα αντικείμενα από περασμένες διοργανώσεις.

 

Μέσα σε αυτό το πολυσυλλεκτικό πολιτιστικό τοπίο οι θεατές και φίλοι του φεστιβάλ που βρέθηκαν εκεί χτες μπόρεσαν μετά τα θεάματα να απολαύσουν το ποτό τους στην γοητευτική, δροσερή αυλή της Πειραιώς με συζητήσεις και σχόλια που κράτησαν ως αργά το βράδυ.

 

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία