Τελευταία Νέα
«12 ένορκοι»: Αλλάζουν θεατρική στέγη και βάζουν πλώρη για 7η χρονιά! «Μια μάνα»: Η μουσική σύμπραξη της Ρίτας Αντωνοπούλου με τους Ρεβάνς Δημήτρης Καρατζιάς: «Το Ελληνικό #metoo δεν ήταν πυροτέχνημα, έχουμε να δούμε ακόμα πολλά» 8 Χρόνια χωρίς τον Λευτέρη Βογιατζή - Φίλοι & συνεργάτες μοιράζονται στιγμές Πέθανε η Ολυμπία Δουκάκη «Αβελάρδος και Ελοΐζα»: Τώρα και στο ραδιόφωνο! Το Τροπάριο της Κασσιανής - Το αριστούργημα «Τη Χρονιά του Υδροχόου»: Ραδιοφωνικό έργο επιστημονικής φαντασίας από το Θέατρο Τέχνης Όσκαρ 2021: Όλοι οι νικητές «daphne nobilis»: Μια ιστορία «εγκλεισμού» αλλά μην πάει ο νους σας στην καραντίνα «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα»: Είδα την παράσταση διαδικτυακά «Η Μικρή μας πόλη»: Η ιστορική παράσταση του Βολανάκη στις οθόνες μας Θέατρο Σταθμός: Εορταστικό ψηφιακό πρόγραμμα για το Πάσχα Νατάσα Παπαμιχαήλ: «Περιμένουμε τη στιγμή που θα γυρίσουμε στον φυσικό μας χώρο που είναι το θέατρο» «Σωτηρία με λένε»: Απόψε η Αλεξάνδρα Παντελάκη γίνεται Σωτηρία Μπέλλου στα FM
 

Η "μάχη" στο Εθνικό Θέατρο καλά κρατεί...

Σε συνέχεια της αναγγελθείσας από το Σ.Ε.Ε.Θ. στάσης εργασίας (19:00-23:00) στο Εθνικό Θέατρο, σήμερα Σάββατο 3/6, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής απέστειλαν επιστολή που συνυπογράφουν από κοινού, σε όλους τους εργαζόμενους του οργανισμού.   

ΠΡΟΣ:

Εργαζόμενους Εθνικού Θεάτρου

 

Αθήνα 3 Ιουνίου 2017

Όταν η διάθεση για τη σωστή και αντικειμενική αντιμετώπιση των προβλημάτων συναντά απέναντί της την αδιαλλαξία, τότε η επίλυσή τους εμποδίζεται και η προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά ακυρώνεται. Είναι λυπηρό όταν η λογική εκτίμηση της πραγματικότητας δεν αποτελεί το ζητούμενο. Καμία Διοίκηση δεν μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα όταν της θέτουν διλήμματα με τη μορφή απειλής. Αλλά και κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να κατακτήσει τίποτα όταν το όπλο του είναι ο εκβιασμός. Η αντιπαράθεση είναι πάντοτε στείρα.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου, που αντιλαμβάνονται την εργασία τους σ’ αυτό ως μέσον παραγωγής πολιτισμού, να αναλογιστούν την ευθύνη που έχουν απέναντι σ’ αυτούς για τους οποίους εργάζονται: το Κοινό. Να καταλάβουν ότι όταν ο θεατής φτάσει στο Θέατρο και το βρει κλειστό, δεν τιμωρείται κανείς άλλος πέρα από τον ίδιο τον θεατή. 

 

Θεωρούμε τους λόγους, για τους οποίους αποφασίστηκε μία ακόμη στάση εργασίας ώστε να μην γίνουν οι τελευταίες παραστάσεις ενός έργου, εντελώς προσχηματικούς. Για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν σε αυτή τη στάση εργασίας. 

Η Διοίκηση του Θεάτρου, το ΔΣ και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ήταν και είναι έτοιμοι να υπογράψουν τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους εργαζόμενους αποδεχόμενοι όλα τα αιτήματά τους. Το ΔΣ του ΣΕΕΘ, εντελώς καταχρηστικά, αρνήθηκε ξανά,  μόλις χθες, όταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής τους κάλεσε να υπογράψουν, συνδέοντας άστοχα και άκαιρα την υπογραφή αυτή με άλλες απαιτήσεις.

Η Διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου τηρεί την αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων, δεν προκρίνει την εργολαβοποίηση εργασιών, διατηρεί τις θέσεις εργασίας, τηρεί τους κανόνες υγείας και ασφάλειας σε αντίθεση με τα όσα αναληθώς δηλώνει το ΣΕΕΘ.

 

Πιστεύουμε ότι σε κάθε εργαζόμενο του Εθνικού Θεάτρου θα πρυτανεύσει η λογική και το συμφέρον του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παραγωγή. Και παραγωγή στο Θέατρο είναι η παράσταση και τίποτα άλλο. Καμία παράσταση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σαν όπλο διεκδίκησης αιτημάτων, πόσο μάλλον όταν τα βασικά αιτήματα έχουν επιλυθεί με τον καλύτερο, για τον εργαζόμενο, τρόπο.

 

Σας καλούμε να σκεφτείτε παραμερίζοντας κάθε ίχνος φανατισμού.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τη σοβαρότητα των συνεπειών κάθε στείρας αντιπαράθεσης.

Σας καλούμε να προστατεύσετε την εργασία από την οποία ζουν εκατοντάδες συνάδελφοί σας.

 

Θανάσης Παπαγεωργίου Στάθης Λιβαθινός

 Πρόεδρος ΔΣ                                                                                           Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 

 

 

popolaros banner

popolaros banner

anixnos250x300

Video

Μπορείτε να τα αποκτήσετε μ' ένα κλικ στην πόρτα σας στο  https://radshop.gr/

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία