Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η παράσταση «Σε μια…Μέρα» επιστρέφει στο ΙΜΚ

Έπειτα από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018, η μαύρη κωμωδία του Άλλεν Μπάρτον επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
 
Ραντεβού, λοιπόν, ξανά στο πάρκο. Εκεί όπου οι δύο ήρωες θα γίνουν οι «καθρέφτες» της σύγχρονης αντρικής φιλίας και εμείς οι μάρτυρες των ανθρώπινων σχέσεων που δοκιμάζονται, αλλά και των συνθηκών που τις διαμόρφωσαν, οι οποίες  θυμίζουν καζάνι που βράζει.
 
Πρωταγωνιστές δύο επιτυχημένοι επαγγελματίες γύρω στα σαράντα. Παλιοί συμφοιτητές και φίλοι, οι οποίοι έχουν να συναντηθούν τέσσερα χρόνια. Το ρήγμα μεταξύ τους είναι εμφανές. Η συνάντησή τους από ευχάριστη συγκυρία θα μεταμορφωθεί σε βασανιστική εξομολόγηση… Μπορεί η μακροχρόνια φιλία τους να επιβιώσει; 
 
Το έργο του Μπάρτον είναι γραμμένο με καυστική, σύγχρονη γλώσσα, σκληρή και ταυτόχρονα τρυφερή. Ξεκίνησε την πορεία του το 2013 από το Λος Άντζελες, διακρίθηκε μεταξύ άλλων ως ένα από τα δέκα Καλύτερα Νέα Θεατρικά Κείμενα από το LA Weekly, ενώ έχει παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, το Εδιμβούργο, το Κάνσας.
 
Σκηνοθεσία: Σόφη Παπαδοπούλου
Μετάφραση: Κίμων Φιορέτος
Ερμηνεύουν: Κίμων Φιορέτος, Φάνης Παυλόπουλος 
Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος: Μαρία Καραπούλιου 
Σχεδιασμός φώτων: Πάνος Γκόλφης 
Σχεδιασμός ήχου/ Μουσική: Λευτέρης Δασκαλαντωνάκης 
Φωτογραφίες/σκηνοθεσία trailer/ μοντάζ: Πάτροκλος Σκαφίδας 
Βοηθός σκηνοθέτη: Μένη Κωνσταντινίδου
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will 
Παραγωγή: iWa Theater & Film Productions
*Κάθε Κυριακή μετά τον παράσταση ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.
 
 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Michael Cacoyannis Foundation
Twitter: @MCF_MCacoyannis
Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF
Youtube: MCacoyannisF
 
Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:30 στο Blackbox του ΙΜΚ. 
Διάρκεια: 90’
Τιμή εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 12€, Μειωμένη τιμή 10€

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία