Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ξεκίνησε στο Μέγαρο Μουσικής «Ο Βαφτιστικός» - Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Με την είσοδο του νέου έτους σε μια κατάμεστη αίθουσα ξεκίνησε τις παραστάσεις "Ο Βαφτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η πιο λατρεμένη ελληνική οπερέτα που έγινε 100 ετών καθώς πρωτοπαρουσιάστηκε το 1918! Σε μια εντυπωσιακή παραγωγή η δημοφιλής οπερέτα ανέβηκε στην αυθεντική της μορφή και θα παρουσιαστεί για έξι μόνο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Α. Τριάντη).

Ένα υπέροχο λυρικό έργο, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές Ελλήνων για την υπέροχη μουσική του και την ξεκαρδιστική του υπόθεση, σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, ενός από τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή ακτινοβολία. 

vaftistikos 2texnes plus

Η λαμπερή και έμπειρη Ελένη Σταμίδου (με πρωταγωνιστικούς ρόλους για πολλά χρόνια στην σκηνή οπερέτας της Λυρικής Σκηνής) και η πολυδιάσταστη και εξαιρετικά αγαπητή  Άννα Κουτσαφτίκη έδεσαν τρομερά μεταξύ τους και χάρισαν στο κοινό γέλιο αλλά και με τις υπέροχες φωνές τους μοναδικές στιγμές.

Μαζί τους ένα επιτελείο εξαίρετων λυρικών τραγουδιστών και ηθοποιών που περιλαμβάνουν τον Αργύρη Πανταζάρα στο ρόλο του αληθινού βαφτιστικού, και τους έμπειρους Γιάννη Χριστόπουλο, Δημήτρη Ναλμπάντη και Μάριο Σαραντίδη που κέρδισαν το κοινό με τις ερμηνείες τους.

vaftistikos 3 texnes plus

Ένα δροσερό φωνητικό σύνολο συμπληρώνουν τη δυναμική του θιάσου που ως αληθινοί περφόρμερς χορεύουν τραγουδούν και παίζουν εξαιρετικά.

Ο σημαντικός Γιώργος Πέτρου και η εξαιρετική Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος Γιωργίνα Γερμανού, τοποθέτησαν τον "Βαφτιστικό" σε ένα κόσμο με στοιχεία ART DECO και ένα εντυπωσιακό διαχρονικό σκηνικό με αέρα εποχής και μας ταξίδεψαν στην ανέμελη Αθήνα του 1918. Με Βιεννέζικα βαλς, πόλκες, μαζούρκες και ταγκό που στροβιλίζονται σε ήχο ελληνικό.  

Το έργο:

Μετά τους δύο νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους ο ελληνικός στρατός μάχεται στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων στα χώματα της Μακεδονίας. Όλο το έθνος προσδοκά την επικείμενη νίκη! Με τόσες μάχες στην πλάτη τους, στρατιώτες και αξιωματικοί αποζητούν να πετάξουν για λίγο το χακί, διψούν για μια στάλα έρωτα και μπλέκουν σε σκαμπρόζικες καταστάσεις με τις κυρίες στα μετόπισθεν, τραγουδώντας τις μεγάλες επιτυχίες «στο στόμα», «η καρδιά μου πονεί για σας» και το εμβληματικό πολεμικό εμβατήριο «Ψηλά στο μέτωπο»!

«Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αποτελoύν σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η πολυσχιδής και πλούσια δραστηριότητά τους και η φήμη τους εντός και εκτός Ελλάδας τους τοποθετούν όχι μόνο ανάμεσα στους σημαντικότερους πυλώνες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας, αλλά τους κάνουν να ξεχωρίζουν ως ίσως οι πλέον διακεκριμένοι πρεσβευτές της μουσικής παραγωγής της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η Ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή της ονομασία Armonia Atenea –που υποδηλώνει και την αθηναϊκή της προέλευση–, έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, στην οποία ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά ως «το ελληνικό θαύμα» (Neue Zürchner Zeitung) ή ως «το αντίδοτο εναντίον της Κρίσης» (Die Welt, Daily Telegraph)»

vaftistikos texnes plus

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Θεόφραστου Σακελλαρίδη: «O Bαφτιστικός»

Οπερέτα σε τρεις πράξεις (στην αυθεντική εκδοχή και ενορχήστρωση του 1918)

Παραστάσεις: 5, 7, 9, 11 Ιανουαρίου 2019 (20:00) και 13 Ιανουαρίου (16:00, 20:00)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου, Νίκος Λαάρης

Σκηνικά - κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Χορογραφία: Μιμή Αντωνάκη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού

Πρωταγωνιστούν:

Κορτάσης: Αργύρης Πανταζαρας

Βιβίκα: Ελένη Σταμίδου

Κικη: Άννα Κουτσαφτίκη

Χαρμίδης: Γιάννης Χριστόπουλος

Ζαχαρούλης: Δημήτρης Ναλμπάντης

Συνταγματάρχης: Μάριος Σαραντίδης

Μαρτής: Χάρης Αττώνης

Μίμης: Σταμάτης Πακάκης

Χορεύουν: Μιμή Αντωνάκη, Αντώνης Στρούζας

Φωνητικό σύνολο Armonia Atenea:

Μουσική διδασκαλία: Αθανασία Κυριακίδου

Οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής

Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη: 30 ευρώ, Α’ Ζώνη: 25 ευρώ, Β’ Ζώνη: 20 ευρώ, Γ’ Ζώνη: 15 ευρώ, Μειωμένο – για φοιτητές: 10 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις στο ταμείο του Μεγάρου Μουσικής: 2107282333

 

Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία