Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Μετά την επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Εταιρεία Θεάτρου Θέση επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με τον «Δον Κιχώτη» του Μιχαήλ Θερβάντες σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, από 21 Ιανουαρίου 2019 στο θέατρο “Άλφα - Ιδέα”.

Οι πέντε ηθοποιοί, επηρεασμένοι από την ισπανική κουλτούρα, με όπλο την αθωότητα, τη σωματικότητα, τον λόγο, τη μουσική και τη φαντασία τους, άλλοτε ως ρόλοι και άλλοτε ως αφηγητές, μοιράζονται μαζί μας την ιστορία του ονειροπόλου ιδαλγού από τη Μάντσα.

Σε μια εποχή που όλα αναθεωρούνται και επανατοποθετούνται, οι κωμικοτραγικές φιγούρες του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα είναι επίκαιρες όσο ποτέ. Η πορεία του Δον Κιχώτη είναι η πορεία του ανθρώπου για την αναζήτηση της ψυχής του. Θυσιάζει το υλικό και το πρόσκαιρο, για το πνευματικό και το αιώνιο. Ρωτά ο Μιγκέλ ντε Ουναμούνο, Ισπανός φιλόσοφος και συγγραφέας: «Τι κληροδότησε ο Δον Κιχώτης στον πολιτισμό;» «Τον δονκιχωτισμό», απαντά ο ίδιος. Έννοια στην οποία βασίστηκαν η ομάδα και ο σκηνοθέτης για να δημιουργήσουν αυτή την παράσταση.

Η παράσταση επιχορηγήθηκε για την θεατρική περίοδο 2017-2018 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

donkixotis texnesplus2

Συντελεστές
Μετάφραση - Διασκευή: Εταιρεία Θεάτρου Θέση - Ταξιάρχης Χάνος
Σκηνοθεσία: Ταξιάρχης Χάνος
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Στίχοι: Διαμαντής Αδαμαντίδης, Ταξιάρχης Χάνος
Επιμέλεια Κίνησης: Χρυσάνθη Μπαδέκα
Σκηνικά - Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Φουντουλίδου
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Τrailer: Φανούρης Καζάκης

Σκίτσο: Αχιλλέας Μεσάικος
Body Music: Σωτηρία Ρουβολή
Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Θέση

Παίζουν
Τρυφωνία Αγγελίδου
Διαμαντής Αδαμαντίδης
Αχιλλέας Αναγνώστου
Γιάννης Σαμψαλάκης
Μαρία Χάνου

 

Info:
Τοποθεσία: Θέατρο “Άλφα - Ιδέα”, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρη 51, Αθήνα
Ημερομηνία: Παραστάσεις: Από 21 Ιανουαρίου 2019, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00. Διάρκεια παράστασης: 90’
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ φοιτητικό - άνω των 65 | 5€ ανέργων-ατέλειες
Προπώληση: Θα ανακοινωθεί σύντομα

donkixwtis texnesplus3

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία